[社区发布] 粤漫社2011年迁移本站通知

Kiver 发布于2011-2-21 14:46 10688 次浏览 88 位用户参与讨论     [复制分享主题]
alexhus 发表于 2011-2-26 22:53:10 | 显示全部楼层
岩岩先睇到,支持粤漫社,工作忙真系好烦。。。

netasa 发表于 2011-2-27 03:45:53 | 显示全部楼层
网上租空间都是虚拟空间多的啦
1 r8 B1 W. W: C5 z6 l" u* X8 A# D$ l6 v% L. f
VPS好贵伽* b1 L1 h' h7 T( i$ J9 |% _$ R
* d4 Q% [+ T( z0 [2 W. p
仲贵过自己组台服务器托管的费用
2 s$ ^  S, i! V9 x% `( _! v% V: o. B$ H# c
现在我的空间 .../ D3 b" _* B* a9 f, b3 B3 }( N
Kiver 发表于 2011-2-26 09:21

6 @: L2 s* O' D+ F- ?& {. n6 d% [0 J1 \  n1 a6 Y( [4 Q+ X* w
好吸引下喔。 居然有外联嘅SQL数据3G咁多。SSL就标配嚟噶啦。7天备份係HK方面空间嘅习惯嚟嘅。 50G有效空间咁米上传大图都应该唔係问题啦。10美元有依D嘢都几OK喔。 我去试速先再讲嘢。

Kiver 发表于 2011-2-27 09:58:30 | 显示全部楼层
好吸引下喔。 居然有外联嘅SQL数据3G咁多。SSL就标配嚟噶啦。7天备份係HK方面空间嘅习惯嚟嘅。 50G有效 ...
8 d1 P" s# ]' r0 ]8 vnetasa 发表于 2011-2-27 03:45

8 D, \; y+ j9 I. j* A2 @
/ V7 F  b, n6 K! `
6 U. T" j8 l+ ^) C    默认单文件是20MB
7 w6 U# J3 H/ g但可以自已修改系统配置文件~以兼容更大文件,最大可以多少就未试过
6 ~8 ]) C3 M% g; w我现在放过50MB单文件都可以~
  o9 f/ P" \& v0 C6 w4 }( r$ I! \' o6 a3 f. p* v: y

, m( T8 o! ]+ r2 A5 ]9 F我现在租的香港空间没有备份功能伽`~~
* U) D0 S6 ^. W$ [* y' _- W! c3 y要用自己寄存空间来备份~

access 发表于 2011-2-27 14:16:59 | 显示全部楼层
又要移动啦,只要上得到就ok啦

jazx120 发表于 2011-2-27 14:38:28 | 显示全部楼层
看来我来的很迟.....

Kiver 发表于 2011-2-27 22:41:34 | 显示全部楼层
好吸引下喔。 居然有外联嘅SQL数据3G咁多。SSL就标配嚟噶啦。7天备份係HK方面空间嘅习惯嚟嘅。 50G有效 ...  L- m" n! }8 ~8 b
netasa 发表于 2011-2-27 03:45
4 _! m5 ?* M' \; Q+ Z- V( G
1 t/ ?: n6 d: N8 f
5 e# w/ `* q6 h
    晕咯* ~3 Y' L6 y1 O& P; p! U/ l
) @7 ^8 t: B- O5 h5 x
您好似理解错了
" ~$ Q- E$ D& B, z0 M10美元只是指独立IP那里, c% D$ f5 S* Y1 i$ w8 j
空间不是10美元/年伽~~`0 ~& \7 |2 |( m, `: x% X

* {1 p3 ~8 g( ]/ L 要125美元/年

netasa 发表于 2011-2-28 01:49:50 | 显示全部楼层
晕咯
" c$ {, w" P* @2 b1 m+ G$ W6 t$ X# p
您好似理解错了
8 @* a5 e, p  ?10美元只是指独立IP那里
) P, ~5 |, b9 i空间不是10美元/年伽~~`. q8 \7 F- \; B1 [; E

: u# P; c( L6 G要125美元 ...5 T7 Q- |* C3 ]$ J6 G& h
Kiver 发表于 2011-2-27 22:41

- \  ^! a2 E9 r0 T1 [5 b" w* w- e) A) L( }$ P4 g  n+ q2 p3 S3 E
4 }" ^4 q9 E! q  t" ^
    我都话至少要多番个位数啦。 如果係咁我就觉得收多10美金唔多着数了。其实我觉得将果10美元用于顶级域名仲好过。独IP一但被墙就比较麻烦,且易攻难守。 实际速度同带宽都唔会有咩好大益处。我係咁谂嘅。 125都几贵虚拟机之啵。不过我真不懂HK方面嘅物价,不敢大言于此。

Kiver 发表于 2011-2-28 08:35:35 | 显示全部楼层
我都话至少要多番个位数啦。 如果係咁我就觉得收多10美金唔多着数了。其实我觉得将果10美元用于顶 ...1 y. S% b1 e' q1 W6 b! }, H6 \2 x
netasa 发表于 2011-2-28 01:49

# t; x/ D4 f! R. f) Q
3 y$ v5 d! v2 G7 h3 d
7 @- b- b7 `" z: E9 Q  b; n    起码比我现在用的250美元/年要便宜~

webank 发表于 2011-3-10 13:26:45 | 显示全部楼层
但愿附件没事吧

zuoxian99 发表于 2011-3-21 19:41:23 | 显示全部楼层
支持,现在更快了

粤语行星 发表于 2011-3-22 19:59:15 | 显示全部楼层
虽然好多野5明,不过都稳个位挫下下

IDOIDO 发表于 2011-3-25 13:22:28 | 显示全部楼层
最好迁移到大D既地方,一劳永逸。
" O* T* ?1 \& r唔知租用空间贵唔贵~~~