[动漫周边] 唔知中意金田一嘅各位知唔知

东方快意 发布于2009-10-22 12:27 5264 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
netasa 发表于 2009-10-23 07:24:24 | 显示全部楼层
NDS上嘅果只GAME已经汉化出嚟嗱! 咁就要下嚟玩下咯! . I2 K" f8 l3 n) d

. m5 `& b7 z2 N3 Z) n. P- x+ Y# {一仔一直有出依个早就知啦。不过以咁样嘅速度追到无晒引!之前睇晒动画霖住跟进漫画嘅更新的,点知出得咁慢,等以后一次过睇算了。

sakura3 发表于 2009-10-25 10:18:20 | 显示全部楼层
我都有一直追着看,柯南就不想再看啦

hanky 发表于 2009-10-26 20:21:49 | 显示全部楼层
觉得真人版比较好~~~~

vickygz 发表于 2009-10-26 23:48:34 | 显示全部楼层
捧金田一场!!!

edwinzeng 发表于 2009-10-27 15:32:52 | 显示全部楼层
【杀必死】是什么意思????

的屎仔 发表于 2009-10-28 10:58:22 | 显示全部楼层
都系钟意金田一多过柯南。。。

东方快意 发表于 2009-10-30 11:40:19 | 显示全部楼层
前几日终于爆机啦,框架故事都几好,当中涉及8件案,但系觉得案件提示太多,无嗮推理嘅趣味。
' a- r% B# Q* }1 \PS:柯南嘅案件每件都有自动发生装置。。。

toueikin 发表于 2009-11-4 19:45:05 | 显示全部楼层
0係GZ嘅越富 金田一漫画都只係有
4 t" C% V( ^' W1 ^  x' n吸血鬼传说杀人事件
% w: Y3 h6 h: i) [歌剧院第三度杀人6 J) T4 Z( W7 [
狱门塾杀人事件 
9 X' }; J' D5 S; f, o- S雪灵传说杀人事件
# R' {4 H+ t% r: G% l8 @* V$ h% @5 [3 F- Z( m# g
不动高校学园祭杀人事件-! a6 N9 h$ ^& U% V: [/ U: T: X9 }8 W
血溜之间杀人事件
8 {9 s7 v0 N+ [/ [5 ?5 J
: `# L. n4 Q8 m& }5 R' i真希望出快d

东方快意 发表于 2009-11-4 23:58:52 | 显示全部楼层
0係GZ嘅越富 金田一漫画都只係有
0 Q0 X5 I7 u7 i吸血鬼传说杀人事件 ) p. j& C; c& |. p0 ]( e( ], @9 K& Y
歌剧院第三度杀人
  w& i8 _+ t1 Y1 k% P' r' g. N狱门塾杀人事件 
& X/ U' D# f1 B7 E雪灵传说杀人事件& A+ ?3 z. L! E; ?/ d+ w

1 M( `4 ?; {" j% X& S2 n* l不动高校学园祭杀人事件-
. ~! E* g4 o: p5 a+ g  b血溜之间杀人事件
- ]' I% v$ b. b/ m9 a" n( q
7 R+ `; \9 j: w- ]( V2 j7 P0 }+ }5 u真希望出快d
9 G1 j" P5 q! B/ w( T6 Ptoueikin 发表于 2009-11-4 19:45
; u( ~' `- A! G9 S6 g/ K6 f

. N8 u/ o( `' D& @6 ^% r又唔系咁讲,如果出度好似柯南甘,我就宁愿佢唔出(虽然话宜家的新作唔算出色)
2 I9 ^* I. p4 k9 d! r7 A- a6 o
7 ?9 N) o& d, i* E/ Y( R( w仲有,你第一句系咩意思,睇唔明

toueikin 发表于 2009-11-5 16:59:02 | 显示全部楼层
头一句?!GZ有间 叫做 越富广场 好多嘢买 我多数去那里看有无新书的

东方快意 发表于 2009-11-5 23:55:11 | 显示全部楼层
头一句?!GZ有间 叫做 越富广场 好多嘢买 我多数去那里看有无新书的
* v5 ^; O3 U" m1 c, u7 v" t/ c8 Ttoueikin 发表于 2009-11-5 16:59

; M8 ?" c$ U) c9 u  D2 ]* Y
' e+ p% R  E" K怪唔之得点读都唔通。。。我都唔知GZ同越富广场。。。GZ系广州挂,好似好少见人用呢个简称

xiaoxue 发表于 2009-11-6 12:16:45 | 显示全部楼层
各有各的T法着你5中意,但是人地中意嘛~起码做出啦都可以播出街