[版务讨论] 粤漫社是否有需要开设独立的网盘功能

Kiver 发布于2009-6-26 19:28 13214 次浏览 72 位用户参与讨论   [复制分享主题]
枫小妖 发表于 2009-7-1 06:55:09 | 显示全部楼层
第二個500MB限制其實好小。你以為好難超標?藍光都600MB-3GB囉。。。。
% \3 ?5 b. w2 Q! Y8 ^5 D( L0 _/ j& x9 g( z' D* d; A
第3實行既話對打唔到工果啲人咪下唔到。。, o) L8 J1 C* Q# k
kwanyeung 发表于 2009-7-1 05:27
' ?  u3 Z% e% [2 K0 _

( m* Q5 b5 z- e! }# e+ u& y) u1 k. Q第二个几大都没问题~就算3G大的蓝光,压缩分割都可以上传。因为有专人检查。又唔话一定唔俾压缩分割,只系怕有D人张一部12集的动画打包变成1个文件。6 b7 p: n# ^  S# T
. n; s& \8 H$ ^; N4 o
第三,其实我的意思系下载收费的价钱,例如打一次工有10个星梦,下载收费都系10个星梦,咁样对新来的朋友有保障,如果你有星梦你可以唔打工直接下载。打工自由,下载一样系自由

kwanyeung 发表于 2009-7-1 11:38:15 | 显示全部楼层
第二个几大都没问题~就算3G大的蓝光,压缩分割都可以上传。因为有专人检查。又唔话一定唔俾压缩分割,只系怕有D人张一部12集的动画打包变成1个文件。
- E5 Q2 l* C2 |; I% e  T' f) K2 Q* j! o' f
& {8 l5 R% F  }3 k' i" [第三,其实我的意思系下载收费的价钱,例如打一次工有10个 ...& v* @1 j% P9 m3 v# A1 C) i
枫小妖 发表于 2009-7-1 06:55

0 ~; c7 K+ }/ F; d1 m9 [0 z: i, r哦。不過壓縮比較麻煩- - 覺得1GB上限最好最合理。。

Kiver 发表于 2009-7-1 14:45:10 | 显示全部楼层
哦。不過壓縮比較麻煩- - 覺得1GB上限最好最合理。。
1 K5 L8 R, d" r1 Z( d6 N  Ekwanyeung 发表于 2009-7-1 11:38
' Z7 S/ U4 W# S) }/ j* k' j

$ d0 n" ^! g/ I- ^3 a计划是800MB

海迪拉森 发表于 2009-7-3 00:36:44 | 显示全部楼层
弱弱的问一句...........% c5 d1 N8 Q# Z
国语配音的可以上传吗?

Kiver 发表于 2009-7-3 09:53:33 | 显示全部楼层
弱弱的问一句...........7 G" i4 b6 V: U; v, w9 s; K
国语配音的可以上传吗?
+ T  ^5 P; s8 W! s+ T& o" h海迪拉森 发表于 2009-7-3 00:36
8 j% g) c9 g1 e% K" l. c" m

% _, [( [, I8 t: o( M5 D暂不接受国语配音上传到网盘
8 @$ o0 g4 h% M, b  e; p! T7 e! d+ C2 G9 {' E0 R
但在网站上是可以发布这些资源信息的~

xiaojim 发表于 2009-7-3 12:41:08 | 显示全部楼层
國語。。。。拿來雷人嗎

cao0422c 发表于 2009-7-3 13:26:06 | 显示全部楼层
哦。不過壓縮比較麻煩- - 覺得1GB上限最好最合理。。- P! m- _6 T; L, `
kwanyeung 发表于 2009-7-1 11:38
& h; R7 Q9 {8 u! c
系咯..我都觉得1G比较合适D..' J- j# @$ H5 T9 E: a
事关压缩都唔系压缩得好多...咁始终都会超标嘅..
/ P# F# [( q7 ?' e& \' \唔通真系要劈开两份上传 唔得嘎嘛...
% z8 W" n( t0 Z1 {$ E8 c+ g" x, ]出边的网站一次上传嘅最多都系几十M至一两百...细得D咯... $ g8 P/ u  Q" e" @4 f# X/ d) T
都系赞成多小小好!!

艾米尔 发表于 2009-7-3 15:37:22 | 显示全部楼层
上传文件将会限制相同的文件上传,就是相同的文件仅可以上传一次.' t0 O# c0 K9 }& _& b/ ^
最好取消,因为假如死档,又有人想重新上传嘅话,就限死咗.

liuxiangw 发表于 2009-7-3 22:34:15 | 显示全部楼层
我觉得应该弄个精华索引就好了。。。还有分类,什么的,好找就行。
  Y1 B6 E( K4 t% f这个另外开很费时间。。

Kiver 发表于 2009-7-3 23:18:39 | 显示全部楼层
上传文件将会限制相同的文件上传,就是相同的文件仅可以上传一次.% ^' V/ x) x* Z
最好取消,因为假如死档,又有人想重新上传嘅话,就限死咗.
; D! e' b2 Z8 o! C8 f/ y艾米尔 发表于 2009-7-3 15:37
& L  _8 M' M/ \: o6 G
因为文件会被保存到FTP里1 N% h& S" A# Q6 R* T

4 L/ I: w  ~: K1 F, b请到FTP内下载~~

lixiaogu 发表于 2009-7-5 16:15:09 | 显示全部楼层

艾米尔 发表于 2009-7-5 18:50:41 | 显示全部楼层
最好搞个网盘搜索,唔係d资源慢慢搵好辛苦,网盘支唔支持上传动漫ost或歌曲啊?