[每日闲聊] 觉得相亲节目好看吗

Kiver 发布于2024-4-2 10:41 561 次浏览 132 位用户参与讨论   [复制分享主题]
近期,河南开封万岁山武侠城的“王婆说媒”节目走红出圈。# q* T) G) e. F/ d; H7 s7 m
据其此前接受媒体采访,当媒婆一年,她已经促成了四五十对姻缘。7 q8 |' f) O. n% g
从此江湖上开始流传,“不是婚介所去不起,而是王婆说媒更有性价比。4 R$ B1 I$ x/ y
开封王婆的账号在15天内涨粉500万。
那么过去观众喜欢看非诚勿扰,现在网友希望看王婆说媒,你觉得类似的相亲节目好看吗?
- \3 F2 w" C9 G: c% @& b
# a5 V7 H% r7 f7 N
多选投票: ( 最多可选 3 项 ), 共有 90 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

已有(132)人评论

adhk 发表于 昨天 12:01 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-16 16:54  ^& b3 }8 h7 [  F$ z
是啊 人哋感觉到有威胁 呢个毕竟是实业 同资本入去有啲唔同
6 M0 Q' S: U3 B6 t2 G% o$ R6 x7 u
反而呢個唔係主軸, 俾生意你, 你揸住啲美金去攪番老美不特止, 呢幾年重用賺佢啲錢支持埋佢對家, 打足成三年咁際, 養狗咬春袋, 咁點樣放生你呢,

klozepyj 发表于 前天 16:54 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 23:422 v* O! j% M% ?% }: P
玩大咗咁電動車人哋而家要加到百份百關稅
4 Z- s' d: r+ w8 y+ Z* U
是啊 人哋感觉到有威胁 呢个毕竟是实业 同资本入去有啲唔同

adhk 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-15 20:33
  m! b7 R0 B# F$ q+ O6 c呢度是咁分裂 都惯晒了
* l- O3 H. j1 t/ Z9 @! @/ [& P
玩大咗咁電動車人哋而家要加到百份百關稅

klozepyj 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 18:31/ N! S- W! s4 k% o4 r  U
其實如果係人都應該會覺得醜, 一方面日日鬧嗰個但係偷同抄嘅目標都係嗰個 ...
' n* c+ }8 O5 M8 ]/ O% C6 S
呢度是咁分裂 都惯晒了

adhk 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 23:25' k# H0 G/ @) W5 {2 R; y& A. p1 A9 q
呢个名一出连大湾区人民都觉得抄到离谱 之前泛珠三角9+2都算了
  ]2 v/ n2 v/ v2 r: v" b/ u) y. |
其實如果係人都應該會覺得醜, 一方面日日鬧嗰個但係偷同抄嘅目標都係嗰個

klozepyj 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 17:27
! l. z* x; g7 z) j珠三角唔係好咩夠特色, 又要跟老美口水尾改咩灣區咁, 成日口號自覺

- r- s( M2 M3 D% Q7 u" ~, K呢个名一出连大湾区人民都觉得抄到离谱 之前泛珠三角9+2都算了

adhk 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 13:51; ?2 u* ~' O; f6 Q4 ?
可能就是想你哋变成大湾区一部分 等你鬼佬啊喇

9 `: ]8 n6 ~) M2 G: r* O& I珠三角唔係好咩夠特色, 又要跟老美口水尾改咩灣區咁, 成日口號自覺

klozepyj 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 08:49: |: A  E3 \* i2 D0 U% ?4 J
而家日日出嚟代大國鬧老美, 撩鬼攞命, 邊重有運行
) ^6 S6 `5 D2 D) B; j0 O
可能就是想你哋变成大湾区一部分 等你鬼佬啊喇

adhk 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-13 21:39* F. Y) p! N! g
做出口 做外贸 搞金融 都是向外啊
" A/ O8 ^1 ^* d& o$ K; F* G2 B
而家日日出嚟代大國鬧老美, 撩鬼攞命, 邊重有運行

klozepyj 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-13 10:45
+ @0 f+ }# ~) K% m0 W0 T: X6 R5 ]咁都唔好搵我哋嚟玩, 我哋呢度一向都係靠鬼維生
. @6 ?  ?8 p5 h& Q( e) O
做出口 做外贸 搞金融 都是向外啊

Wing223 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
基本都是剧情扮演