[其它更多] 一齐来晒一晒你嘅四驱车

GavinDX 发布于2010-1-21 10:16 6381 次浏览 81 位用户参与讨论   [复制分享主题]
《四驱兄弟》已经系香港重播左一段好长时间,今日突然兴奋起上来,想召集一下大家晒一晒自己嘅四驱车。# b5 U5 a( ^/ z: L0 D' M! i% U
% x, T) c0 U7 ?* p  h# X  E3 R! m
首先晒一晒我嘅冒牌“新火鸟ZMC”,点解系冒牌?其实我都好无奈。主要因为我住嘅小镇非常落后,而且经济水平低,所以卖嘅四驱车全部都系呢D漏野。6 f1 g1 k; w: A# }& j0 p' Y) Y

' N* L0 Z. y" \ 01.jpg
. G& [9 g3 F- x9 }6 H  t, Z7 Q" i0 X- U7 Y; t9 E" N/ }
呢部就系“双钻”品牌嘅冒牌新火鸟ZMC,个名叫“佐罗”(好囧。。。。。)。宜家认真谂谂,呢个所谓“双钻”嘅品牌,应该系属于山寨品牌。
- k7 q' v3 I% M3 P: t以前细个冇零用钱,好唔容易先求到老豆比20蚊人民币比我买呢部野,装配更加冇钱买,D靓电池,靓马达(魔打)一直都系得个睇字。
' r! K5 ]# ?5 I, l) s6 Q
/ [: {: ^0 ]- r3 X  H2 V/ ^9 w, v, s% _" _+ I
* V: \4 e, R3 W" o; F6 z+ T- c4 }2 ]! A! [" X
03.jpg & L8 N; m5 r! C7 w5 T/ k, `
D通气口全部都系密封(只系帖左块贴纸,得个样。。。。。),其实我一直都有谂,如果将呢D通气口打通,究竟系米真系会好似动画入面咁,会产生喷射式效果。唔知“双星”嘅坚野有冇打通呢D口。. v% v7 m7 ^4 U4 p$ i( q

% B2 {5 X4 {8 g迟下揾到钱,我一定要买翻几套坚野来收藏。
/ h( @9 a6 _+ s3 F. p: g
: i! l0 e6 L9 [# E+ o- o. x  o6 Q大家都来show一Show自己嘅四驱车啦,如果边位有空气动力学底盘(《四驱兄弟》第三部D四驱车嘅底盘)就来多个特写啦,我都未见过实物。好似除左空气动力学底盘之外,仲有其他新嘅底盘。

相关帖子

已有(81)人评论

银河指环王 发表于 2024-5-5 14:08:39 | 显示全部楼层
细个葛阵有过好多部四驱车,后尾都唔见鬼咗。

zhaoronghu 发表于 2024-5-4 21:41:21 | 显示全部楼层
以前很想要一台,但爸爸不给我买

soyang 发表于 2023-10-9 18:24:48 | 显示全部楼层
有四驱车我以前好多咖

kevinchan 发表于 2010-3-16 21:19:47 | 显示全部楼层
电池靓唔靓都好重要噶,垃圾的电池跑一阵就无用了

aptx7758 发表于 2010-3-16 20:05:38 | 显示全部楼层
我记得当时最多人改装四驱车时阵是买个靓一点的马达,不过我就无是,敢样做只是浪费钱财,稍为加一旧高伏数的电池都好猛架

阿叮 发表于 2010-3-16 11:34:10 | 显示全部楼层
Windysonk好犀利阿.!!!!!.咁多...
: x: z# x/ a8 e) d, X2 m5 u7 @我好似仲有keep.住豪仔嗰个..其他嘅唔知去晒边了...

kevinchan 发表于 2010-3-15 19:43:18 | 显示全部楼层
我個D車一早就當垃圾掉了。。。。。。
5 w7 n0 y+ O3 Q7 W# ]87441963 发表于 2010-3-15 17:33
我几部车放係柜筒里面几年了- -!

GavinDX 发表于 2010-3-15 19:40:29 | 显示全部楼层
我個D車一早就當垃圾掉了。。。。。。( [% e  ^( L7 L' Z- ~
87441963 发表于 2010-3-15 17:33
) V1 Y- g: H5 E8 U! [7 s$ `, H
乜咁大晒。。。。。。

87441963 发表于 2010-3-15 17:33:44 | 显示全部楼层
我個D車一早就當垃圾掉了。。。。。。

sniper 发表于 2010-3-14 12:57:33 | 显示全部楼层
當年7,8十蚊部

orangelam 发表于 2010-3-12 13:35:50 | 显示全部楼层
而家正版3,40一部。。。不过。。。我都仲有几部剧场版同游戏入面啊烈既最后一台(译名5知,,英文系 blitzer sonic)