[动漫讨论] TVB播嘅高达00有冇Cut片?

GavinDX 发布于2010-8-7 17:06 3792 次浏览 40 位用户参与讨论     [复制分享主题]

已有(40)人评论

基拉杰特 发表于 2010-8-7 17:14:53 | 显示全部楼层
这个不清楚,应该有!

lovepx 发表于 2010-8-7 17:20:09 | 显示全部楼层
这个不清楚,应该有!8 M7 n6 k- M4 d5 D0 u$ s
基拉杰特 发表于 2010-8-7 17:14
1 G8 i  Z6 c- [
" p7 }! g) _1 C; z
( j5 b! r1 }7 @! r% p9 O
    来抢沙发5水
* X3 d% `8 G0 D, W9 x   好似话有变速~cut就5知,问水猫

MUfans 发表于 2010-8-7 17:20:27 | 显示全部楼层
cut黎卖广告啊嘛

小c 发表于 2010-8-7 17:34:25 | 显示全部楼层
用集日文对下米知道罗!

GavinDX 发表于 2010-8-7 17:41:42 | 显示全部楼层
用集日文对下米知道罗!
% y3 Q1 ]4 m6 J/ _" b小c 发表于 2010-8-7 17:34
7 {. G. P# r6 Y! L- M9 y8 I
如果距有集Cut,但有集又唔Cut嘅话,咁就冇办法判断距究竟有冇Cut。

基拉杰特 发表于 2010-8-7 18:21:18 | 显示全部楼层
来抢沙发5水 9 P$ K$ O; y) f9 B: g' h. K
   好似话有变速~cut就5知,问水猫; a7 N$ r/ k; _6 V5 h9 @
lovepx 发表于 2010-8-7 17:20
0 U7 L) @0 v3 f
抢完楼肯定就是抢沙发啦!

小c 发表于 2010-8-7 19:56:38 | 显示全部楼层
回复 6# GavinDX 6 A. |$ h6 m' [# \+ C$ c+ G) b

0 ^' L  `% E! A. Q0 l0 o
" t# Q5 [. B. p5 V    甘五同你净系洗cut左啊几集啊?照我话,你全部睇一次日语版先,睇啊紧留意有无D裸体、猥琐、血肉的镜头,有既话,啊紧应该会cut!

Kiver 发表于 2010-8-7 20:22:48 | 显示全部楼层
本来已经唔多中意睇高达动画,但由于太无聊,所以最终都系睇左TVB版嘅高达00,2个部都已经睇完。想问一下TV ...# Y4 L. I0 L9 i6 X# O9 c/ M
GavinDX 发表于 2010-8-7 17:06

7 N: j- @0 E% o. G1 I
- A: m  k1 f+ b2 R/ g, W7 D
5 ^4 ^/ C4 o) b    边有可能吾CUT! s4 Q/ c+ n7 ]' }3 X; c5 Q' A

" B6 B5 @6 k' Z/ f特别是中段广告时候那里

GavinDX 发表于 2010-8-7 21:10:57 | 显示全部楼层
回复  GavinDX & Q/ {8 k. X, e+ r9 w' V5 ^
: A; p; \( Y, ?. A" D( v$ X! y- D

0 i, h# ?4 Z% A( X3 S. h1 F, f3 R    甘五同你净系洗cut左啊几集啊?照我话,你全部睇一次日语版先,睇啊紧留意有无D裸 ...) m" \4 H: `0 }- f; ]9 b% W
小c 发表于 2010-8-7 19:56

$ U+ ?3 c; \! `! }# d  e* Y/ y我就系想知道有冇呢D镜头,如果有而且Cut左,咁我就再睇多次,冇嘅话我就无谓翻睇啦,毕竟都唔系咁中意睇呢出片。

东方快意 发表于 2010-8-8 00:03:00 | 显示全部楼层
如果系睇TVB果度播嘅话,比J2播嘅仲CUT多一分钟,系中间去广告果段。5 [0 a  j" _+ w# P% x) k5 i+ z
' h0 f( B" ?. [4 j: I
我记得第一部,三位一体登陆托勒密果集,妮娜偷入韦达被迪尼亚撞见果段TVB CUT左,J2无CUT。
7 c% R+ k8 a( l" X: X) u! r) u. r4 t" o/ ?
仲有就系有时裸聊系统开启嘅时候CUT点,好似艾燎就黎死果阵。

aaron81 发表于 2010-8-8 00:47:01 | 显示全部楼层
TVB版的应该有cut的,不过高在00的已经水猫同不二都做左,你可以参考下

1234下一页