[管理投诉] 究竟咩野先系原创?

ferjemo 发布于2008-7-22 23:41 3796 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
岩岩先发完"火影忍者",点知比人扣开好多分添......
3 O8 b% x" k! M" S: d4 w/ ?9 p4 o. m9 u5 C! i3 w3 `1 L
首先,我甘样在度讲吾系为开钱,系为开自己有一D野一定要讲......
1 [: S6 `. H9 L6 i# T, l
9 u* b5 v; n9 T2 L: p我想呢个论坛甘多位"高层"真系要好好甘样同我讲述一下米野先系原创, 等大家理解到个D最最最本质噶定义,吾好等大家下次又比人扣分......
8 i* Q7 p7 J4 U, B
! p! @! ?0 H! q5 c我自己无甘样噶能力去拿到第一手资源,甘样一拿到第二手资源,就即刻发出来比大家罗.之不过个个种子条名度有"BY鱼蛋论坛"甘噶字眼姐,就比人扣开分罗......个几幅图真系我自己一手一脚截出来咖.一共有18集甘多哦,我自己梗系林下边幅图先够代表性啦,甘就搞开我半个钟罗.....你地可以去睇下咖,每幅图我都有说明噶.都系自己整过噶......觉得自己甘认真发D野上来比大家,就比人扣开分哦,真系觉得好无奈...... 我承认,第一次我真系讲开大话,个个吾系原创来噶, (无面见人罗)但系今次真系我自己整出来咖.就算真系称吾上原创,甘样我无功都有劳啊嘛!0 B! C- E- x5 W5 A* f6 N5 w
  \3 a- b, ~7 P" ]3 m1 [. b$ m
呢排好多人在度话呢个论坛好多限制,其实距地吾系在度讲呢个论坛D版规好严,细心林下丫,,其实系话你地在管理个阵时太情绪化,太主观......我林,呢D就系"理想化"噶结果.自己林住个论坛真系好好,不过现实生活中无可能甘顺利咖.总系有一D吾想发生噶野发生开......当理想与现实造成反差个阵时,甘样就会好憎D衰野噶罗......就好似我在学校做班长甘,自己总系好努力甘样去做,好想为个班做一D大贡献.其他人吾理解米算罗,仲话我扮野,话我吾识做哦......理想系好,不过实际吾同,周围噶人无可能个个都满足得到自己噶愿望,自己噶要求......所以,我地要去努力争取.努力改变......
1 o) U( {3 z, a2 D- h) Q
2 S0 I8 N. B6 ~2 y曾经有一个老师,距甘样同我讲:世界上最难学噶,就系"宽容"......
8 f: w  C- A# o5 i; \* c; l, m' u6 _- W3 t6 n( `7 K( d7 F1 @! Z5 X
讲句俗语丫,吾好"一竹打死成船人","一竹打死成船人"对大家都吾好咖......虽然系打击左"不法分子",不过,甘样就连好噶人都杀死埋,自己将自己噶好路断送开......被现实打击个阵时,要冷静,相信呢个论坛度仲有好多好多热心噶人,距地系真心甘样为呢个论坛好.大家吾可以吾团结咖......吾团结,米比D衰人乘虚而入罗,你地话系吾系丫?
( d! D6 P, ~3 U: b( [5 l
* P" c; }* O8 \, O% @你地又试林下丫,呢排真系有好多好多衰人出现开,特别系在度添......有边次吾系你地版主一齐去同距议论咖?你地又见吾见到过有一班人自发组织同距地斗争丫?几个就实有噶,不多肯定吾多......大家都系怕讲错野,又比人扣分姐.我自己都系甘.吾系今次有事发生,我都吾会在呢度发个新贴噶罗......你地又试下林下,一开始点解要搞呢个"心声咨询台"丫?无非都系想同大家好好交流,打成一片姐...... 吾系咩?"今日留一线,他日好相见"呢句话你地都明噶啦......要比大家感觉到呢个论坛噶温暖,甘样先可以继续发展落去.我地需要粤漫,但系我地更需要精神上噶满足,感情上噶温暖...... 吾好比呢个论坛因为"粤语动漫"而令到人来,重要噶,要令呢度因为"温暖"而令到人来......呢D吾系你地开呢个论坛噶初衷咩?吾好放弃,吾好遗弃......- T9 s0 G. P5 A) x' i6 |
$ q' s! N0 q9 J: s$ ~
岩先我自己都打完字噶罗,不过吾觉意按开Ctrl+A搞到咩野都无晒丫. 呢次打噶系第二次,总觉得无第一次讲得甘好......不过我自己无得放弃,觉得呢番说话自己一定要讲.吾讲出来我会好吾舒服......之前D人讲噶野又吾系全错噶,之不过太偏激,太过吾比面你地罗......要记住,忠言,始终都系逆耳咖......
/ f5 W, O1 B- \2 o$ L( v( A$ I9 k
. A& m% J/ k$ `  t& r, o今日讲开好多,家下觉得好舒服罗......岩先有咩得罪晒,请见谅......6 ~4 }/ N1 }5 U1 F! b1 @1 t
最后,3 k% L" ?7 v( I" f( [* p
祝:
% I/ Z0 K4 Y0 C4 v1 d" i      粤漫社一直兴旺落去!

已有(18)人评论

wuchaojin 发表于 2011-1-8 18:50:33 | 显示全部楼层
呵呵。同情下。摸摸。

z135z135 发表于 2010-11-29 17:58:44 | 显示全部楼层
其实我基本上没发言权噶,因为我系新仔,不过既然来得里度,我念睇过你写噶里篇野,我觉得个论坛其实就似屋企甘咯,开头肯定会有好多野争吵噶啦,只要时间长左,大家又何尝五会互相理解、反省自己是否有错,错左就改,就是甘咯。有讲错,请勿见过,细佬仔五识世界

kidhitomi 发表于 2008-7-25 03:31:50 | 显示全部楼层
我点睇到不觉得同包青天有咩关系~~~~!··
& H" {, ^  i- z

yjb338 发表于 2008-7-24 14:48:28 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-24 11:57 发表 $ G$ r2 q' I% F4 V5 v' W: c' m: _

. r5 G! O8 o3 e! c
- ]+ g% j- O0 t! R1 X/ r叫当事人来讲讲
9 `( x$ E' _8 J/ I" @% _! D这名有乜解~

$ E% L. {6 @3 x6 E  ^) J就係甘解!!

白面包青天

白面包青天

ferjemo 发表于 2008-7-24 14:33:39 | 显示全部楼层
哈哈,我林噶野终于实现左罗......好野

熊猫仔 发表于 2008-7-24 12:28:39 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-24 11:57 发表 4 n9 i) j% _  e- P9 m5 C% q

% u6 Q7 U! h# e( ]6 u9 J& X8 g5 T& v" K
叫当事人来讲讲) P# U' r' e& F' W  \
这名有乜解~

$ R/ D% Z4 Z0 H( T: s& K  r" G' K& z' z9 u$ g
传 338上堂!!!威威威  武武武!!!督督督督督`````) d4 v) c5 [: b: W: e0 m# e- d+ l5 e
+ C- B  J; J) g& D1 g
哈哈!!!~~~~! r) `/ F! `; Z, f" [* [# G

5 u" ^& j$ b1 b: K  u[ 本帖最后由 熊猫仔 于 2008-7-24 12:30 编辑 ]

Kiver 发表于 2008-7-24 11:57:51 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-24 11:56 发表
: t# v6 \6 o( b' N+ j  I7 C. C1 {
0 [) s0 Y, t# m! F0 g8 A
前排338叫白面青天噶嘛~~~~
5 w1 {+ N$ p" U: A( N
3 W& P% R( N# R1 N  @
叫当事人来讲讲
7 V3 I# o$ b0 R' ]& K4 u: w/ M5 j这名有乜解~

熊猫仔 发表于 2008-7-24 11:56:34 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-24 09:18 发表 ' H0 e/ ~2 h6 L& H; ]

" W1 M/ f( ~2 F. q
* M6 i: @& z! |# F( ~青天) i( n# F" g4 A2 @, h
谁?

3 K, y/ |0 a) J5 v1 s% ]# W5 F$ J3 ~0 ~% J3 A8 f, L& G. i
前排338叫白面青天噶嘛~~~~

Kiver 发表于 2008-7-24 11:07:23 | 显示全部楼层
原帖由 yjb338 于 2008-7-24 11:00 发表 - ~  e4 J& n- j4 S5 d8 U
& V! q0 w6 i: i8 W% ]
人人头上有青天

! L: c# i$ d. p4 V; |( y7 W, Z/ j% Z9 z- L1 ?3 E
现在个天是灰的

yjb338 发表于 2008-7-24 11:00:55 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-7-24 09:18 发表 / v8 K' ^% D8 d$ ]' P" M4 g
0 A# |* V5 A" K8 W
3 Z" C) N. \# K2 ]- _! }) c
青天; o2 w- v/ [. Z0 V8 m4 j
谁?

+ S4 x3 Y0 o! V) @, Q人人头上有青天

Kiver 发表于 2008-7-24 09:18:59 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-7-24 01:51 发表
- y) e/ V6 p! Z( m我都叫过你改翻转贴啦~~~
' U4 Q: N4 W" V3 Z2 a  V$ ~) \  
1 b0 k$ ?* m2 K# {5 T: l2 ~我地明白你截图果时嘅用心良苦,费煞苦心,,
6 @. H) E0 ~( w1 _$ ]7 f" o  但系你试谂下,
- u. }3 G0 |1 @  如果个个都靠几张自己嘅截图就叫原创," w+ p6 \: S$ L/ M& c0 F7 h; z
  人人都可以发原创啦,对d自己录制、压片嘅Friend米好唔公平?~~~
/ p# L+ B+ B# s  A6 h...

* w$ A5 h  _8 U- H- P2 |/ e0 M+ s
青天3 w# v+ n" y- I8 |7 J2 k0 @' \
谁?

12下一页