[每日闲聊] 旅行会乐意跟团游吗

Kiver 发布于2024-5-6 09:18 573 次浏览 119 位用户参与讨论   [复制分享主题]
raymon 发表于 2024-5-7 17:11:52 | 显示全部楼层
amenngan 发表于 2024-5-7 06:58% K3 O1 @1 w4 |0 c! F
其實帶住小朋友,跟團係唔錯既選擇。唔洗諗,又唔洗煩
3 c% V- u2 \4 k* p: j9 C唯一問題係比自己去貴,同埋行程未必100%配合 ...

1 V7 Y$ H5 `9 S自己去自由度高呀!想去边就去边

raymon 发表于 2024-5-7 17:12:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 13:25
- _7 n% X; |9 B3 f3 }- M' c照計跟團點都會好啲

6 l5 I3 g$ j9 Y' e9 E点解甘讲?

raymon 发表于 2024-5-7 17:14:12 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 13:33
' Q) b) ?4 p8 S  C同埋一家大細自身安全跟團會保障到多啲

' d4 z- I  ^5 ?1 A- a1 b: y死神来了。。。。。你挡都挡吾住

raymon 发表于 2024-5-7 17:15:06 | 显示全部楼层
duxiji 发表于 2024-5-7 15:24, a) l$ o) w2 O
哈哈哈! 形容得好生动.

) E5 n( [1 l; H3 d) |3 d) l真理来嘎

snzt79 发表于 2024-5-7 17:59:10 | 显示全部楼层

wind6 发表于 2024-5-7 18:12:03 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-5-6 18:37
+ ^0 q. ]2 H9 \& E2 h, m& p# H/ d自由行都要跟团?钱多呀

( X% C2 j6 v0 k" ~9 R$ @3 o7 v, R起码会悭咗唔少交通费,有啲仲包埋酒店住宿同埋一个正餐之类,只不过係其余时间都係自由活动,至于包嘅餐你觉得唔好食都可以直接到外边去揾食,到时到候返返去指定地点搭车走人就係喇。

raymon 发表于 2024-5-7 19:36:54 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2024-5-7 17:59! V. |: P  |4 s* ?2 t
组团贪平无好嘢

2 U5 `& O4 n9 o* }& D) h: e自己组的团你系团长就吾系甘讲了

raymon 发表于 2024-5-7 19:38:20 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-5-7 18:12
4 b$ A! \' m  b* X. a% v) z3 ]8 p起码会悭咗唔少交通费,有啲仲包埋酒店住宿同埋一个正餐之类,只不过係其余时间都係自由活动,至于包嘅餐 ...

/ I3 O/ d' G: O/ s! E% m! C) j$ b我之前都系甘计过个条数,好似同自己去差吾得几多。。。。。。

raymon 发表于 2024-5-7 19:39:44 | 显示全部楼层
wind6 发表于 2024-5-7 18:125 L8 `3 \; v6 ?& x# _& o0 R6 W3 i
起码会悭咗唔少交通费,有啲仲包埋酒店住宿同埋一个正餐之类,只不过係其余时间都係自由活动,至于包嘅餐 ...

' V3 {! Y! V$ u# Y3 z1 [如果你个团系高铁来回的,其实同自己出系差吾得几多!还会有条件限制。

raymon 发表于 2024-5-7 19:43:30 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2024-5-7 00:13
4 _. q! N" Y; o0 }% }  s' F主要系令到心情唔好,比面色游客睇,不过收得平都预左架拉

) J  x9 s' U9 b1 j俾面色都少事,禁锢你,要你买野,出言侮辱呢个衰

adhk 发表于 2024-5-7 21:01:54 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-5-7 17:12
. }, ~+ Q8 u: V" m点解甘讲?

. V( S9 \: c7 Z5 f' `, p6 ?人生路不熟有咩事都有人幫你出頭

adhk 发表于 2024-5-7 21:03:05 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

raymon 发表于 2024-5-7 17:145 @" {' T6 r* `, B2 y
死神来了。。。。。你挡都挡吾住
5 i; F- Z4 [' }! B  W* M1 h
乜你遇過死神咩