[每日闲聊] 太热降温设备开了吗

Kiver 发布于2024-4-1 11:09 1475 次浏览 160 位用户参与讨论   [复制分享主题]
gomicxja 发表于 2024-5-17 14:52:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 18:32
% F. H$ L) V& c' r5 v, l- d等於讀法律, 咁多CASES嘅每件細節雖然讀過但係唔會件件記得哂詳情, 但係只要讀過就會知道係邊度可以搵番 ...
- r$ s! S. u% L: L
都可能吧,但太大範圍,有時就不太記得了

adhk 发表于 2024-5-17 18:32:39 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-17 14:52
  e. b  f9 T6 r都可能吧,但太大範圍,有時就不太記得了
0 i( V  x' [7 l, i0 D
咁唔出奇, 平時好多嘢都會唔記得啦

gomicxja 发表于 2024-5-19 12:55:42 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-17 18:328 }0 t9 h+ {0 h- T; n5 A/ r# G- y
咁唔出奇, 平時好多嘢都會唔記得啦
/ ?# J! p: g* Z% @
我現在的情況都是,愈來愈嚴重,很多時一閃過一下就忘記了

adhk 发表于 2024-5-19 14:42:11 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-19 12:55# r" q0 I6 L/ a6 l. P
我現在的情況都是,愈來愈嚴重,很多時一閃過一下就忘記了
$ v' |8 a. T- A2 O# t' `9 o* e$ e
如果想要做咩嘢可以先記低一下, 人一般都係善忘

gomicxja 发表于 2024-5-21 17:00:17 | 显示全部楼层
3 H" [7 h# w+ J) i4 d9 K3 Y
adhk 发表于 2024-5-19 14:42
5 y8 h) K( I5 l% d5 q" r& T3 n' |: O5 D- ^如果想要做咩嘢可以先記低一下, 人一般都係善忘
0 y% U9 a3 T0 G  S' g
有時想記低的時候就不記得了,可以說是一瞬即逝

adhk 发表于 2024-5-21 22:00:59 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-21 17:00
) C/ ^' H! h# Z* k! p# c5 W% k6 H7 C有時想記低的時候就不記得了,可以說是一瞬即逝
* H1 D0 w! A% `( }1 k$ j, @. T
所以啲歌手話佢哋作歌通常一有音符係腦裏響起, 就會即刻用筆先記住嗰幾個, 咁之後組合就可以成曲

gomicxja 发表于 2024-5-23 17:52:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-21 22:00
+ c/ g5 n7 {- \( U  `1 v& O所以啲歌手話佢哋作歌通常一有音符係腦裏響起, 就會即刻用筆先記住嗰幾個, 咁之後組合就可以成曲 ...
5 D7 c8 V1 M  j! l7 X2 K
都幾犀利,我未學過不知道如何將音變音符

adhk 发表于 2024-5-24 00:34:33 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-23 17:52. {" `8 v( B2 I9 H) t
都幾犀利,我未學過不知道如何將音變音符

5 C1 A3 \  C' _3 ]+ q想唔到七個音符組合可以千變萬化得咁利害

gomicxja 发表于 2024-5-25 13:30:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-24 00:34
9 f2 A& K) s% _- z" P想唔到七個音符組合可以千變萬化得咁利害

- Q* \; S! O* Q/ }  q我只在學校學過牧童笛,所以不是很懂,已經不記得了

adhk 发表于 2024-5-25 13:54:35 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-25 13:30
1 @% w% R5 b- r( F9 `1 H$ T我只在學校學過牧童笛,所以不是很懂,已經不記得了
  B4 O' g5 n- Q3 u4 _& U
要玩番應該唔難上番手

gomicxja 发表于 2024-5-26 13:26:56 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-25 13:54
0 ]; Q% m8 w7 J! p$ _  p% t要玩番應該唔難上番手
, u4 t6 x9 Q6 C& Z" g
應該都不會再玩了

adhk 发表于 2024-5-26 18:02:55 | 显示全部楼层
gomicxja 发表于 2024-5-26 13:26
2 W* r! x1 H2 P1 q1 P應該都不會再玩了

, I; C4 @- t8 e& Q0 H9 w, P唔玩樂器得閒唱下歌