[每日闲聊] 你对个人收支清楚吗

Kiver 发布于2024-2-23 21:38 1354 次浏览 330 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-3-19 08:48:19 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-19 05:065 U# }/ M3 h7 l8 ~
所以呢兩年啲風水佬係網上大吹大擂話會改朝換代, 都唔知真神定假鬼
5 T1 z+ ^# t2 |% G1 {8 Q
我都有留意,不过好似都是其他国家变天

adhk 发表于 2024-3-19 09:04:35 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-19 08:48
  y  _; o% r8 L; {* o4 c我都有留意,不过好似都是其他国家变天
& L4 Q6 @0 H( {% m/ ?
但係象係大國出現

klozepyj 发表于 2024-3-19 09:21:56 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-19 09:043 n% n( y, z8 l1 @3 Y
但係象係大國出現

1 I5 a) y5 @* q: X' u$ _* e* Y  v咁多暗涌 搞到剧情好似仲更加期待

adhk 发表于 2024-3-19 11:39:12 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-19 09:21
+ W. ]/ e9 i6 \  s咁多暗涌 搞到剧情好似仲更加期待

% h3 D0 K, N6 [9 d而家話緊咩赤馬紅羊, 個個估緊係後年同大後年兩年

klozepyj 发表于 2024-3-19 14:32:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-19 11:39
1 l  Y2 Q7 }- K而家話緊咩赤馬紅羊, 個個估緊係後年同大後年兩年
5 i" P7 W- ^" ~1 w  C! w3 @
应该是每60一个甲子,然后就红羊劫了,之前甲子,我哋刚刚就是疫情

adhk 发表于 2024-3-19 16:15:38 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-19 14:32- r' @# S9 g9 }6 V" C
应该是每60一个甲子,然后就红羊劫了,之前甲子,我哋刚刚就是疫情

1 c% k; ~9 |/ @2 C! K- D60年前係六幾年, 應該係文革嗰時

klozepyj 发表于 2024-3-19 18:18:46 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-19 16:158 L& e9 `, s9 v. R. S/ N
60年前係六幾年, 應該係文革嗰時

# l9 A& F5 R: A, o9 B: F% e差不多 文革都大件事啦

adhk 发表于 2024-3-19 21:02:46 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-19 18:18
3 A$ U, D4 Q6 Y2 L2 ]/ c4 C差不多 文革都大件事啦

: k' `) C$ B* H但係風水佬話火流星呢類應該係針對政權架喎

klozepyj 发表于 2024-3-20 18:20:24 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-19 21:02( O* o& ?0 t, ]+ Y/ l9 Y: _6 e5 n- l
但係風水佬話火流星呢類應該係針對政權架喎

+ p! {- A% B2 u5 y- W+ y# F或者个算法唔太对得上宜家既制度,以前家天下唔一样
& p8 q6 d, S) X9 b

adhk 发表于 2024-3-21 08:43:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-20 18:20
, k0 R  K3 x3 ?* J- o! S或者个算法唔太对得上宜家既制度,以前家天下唔一样
; |* M: [2 b" b% P1 z
都唔係一樣, 一個人話事, 三邊人合謀

klozepyj 发表于 2024-3-21 08:48:13 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-3-21 08:43
& p& H- S2 U" w  W$ E都唔係一樣, 一個人話事, 三邊人合謀
# b4 q) ~9 I4 C  F9 {! F- k, V* B
所以风水佬啲计发可能要调整下啲参数

adhk 发表于 2024-3-21 11:05:51 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-3-21 08:48
( W- Q. D6 Q) H3 E) i8 W& G所以风水佬啲计发可能要调整下啲参数

% D! {. @  A& `) S1 F7 ]* ]' t8 |其寶覺得佢哋係估估下加埋個人意願