[每日闲聊] 快递到站,你几时攞?

Kiver 发布于2023-12-18 20:56 720 次浏览 77 位用户参与讨论   [复制分享主题]
回帖奖励 9 星梦社区币 回复本帖可获得 3 星梦社区币奖励! 每人限 3 次(中奖概率 30%)
警告:不要为抢红包斋刷贴,讨论、留言与本主题或本主题引申开来的其它话题无关内容,将扣除红包所得10倍。
adhk 发表于 2024-4-30 01:59:16 | 显示全部楼层
raymon 发表于 2024-4-28 22:01
0 N; b0 M! z2 D1 o. G6 R我家下一般都系拒绝放驿站的,要求送上门
" P1 j( }1 |5 n( _4 C
送上門係唔係貴啲呢, 我哋呢度係

adhk 发表于 2024-4-30 06:00:35 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

iamckalok 发表于 2024-4-30 00:47+ h6 a4 X% [6 z
最遲兩日一定攞, 買左野好心急想拆
. }9 O4 A. U  s) u
我都係, 次次即刻第一時間去攞

zhaoronghu 发表于 2024-4-30 21:13:59 | 显示全部楼层
我看到有快递会马上去拿的

Dzoker 发表于 2024-5-14 10:16:39 | 显示全部楼层
一般都当日

Wing223 发表于 2024-5-15 09:18:24 | 显示全部楼层

恨不得一次性拿完

adhk 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
Wing223 发表于 2024-5-15 09:18: R% G; D! @6 N0 w9 U& ]9 A$ c
恨不得一次性拿完

& ]9 _# Y! V0 _$ [3 K  g/ M1 C個個都一次性咁攞, 好少聽人分幾次攞

水皮跳跳 发表于 4 天前 | 显示全部楼层

zhaoronghu 发表于 2024-4-30 21:13
( `8 B% J( {; a3 W) u( J: I) Y+ T- e1 ?我看到有快递会马上去拿的
0 }- T+ `& H0 w3 K
我也一样 ,不过有时也会不记得拿

麦乐猫 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
額,快遞都係直接到家,無試過到站噶

adhk 发表于 2024-4-30 01:59
: Y$ ?9 y8 _* A% _$ t送上門係唔係貴啲呢, 我哋呢度係

$ ?: Q5 D& C# N! j( s+ m) P8 y我這農村地方,唔會話收貴D。都係直接送到家門口。

magichui98 发表于 2024-4-28 16:10
9 X# Y+ q9 y3 N+ J1 S( N' G& {唔攞唔舒服斯基

* E2 [# s4 o( Z網購後就想著盡快收件。一刻不會多留。

adhk 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
麦乐猫 发表于 2024-5-26 15:24
7 T- n0 @* i* D; S  W1 ]' H我這農村地方,唔會話收貴D。都係直接送到家門口。

9 a' g+ S$ y# J* g! w" r9 g街坊生意, 真係好招呼啲

uhowep 发表于 3 天前 | 显示全部楼层
一般还有别的那两天到的话,就会等两天一起拿,省事