[每日闲聊] 一周每天都能睡好吗?

Kiver 发布于2023-9-25 12:54 1373 次浏览 102 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kidcool 发表于 2023-9-26 20:38:03 | 显示全部楼层
Tracker 发表于 2023-9-26 08:31
. I- q0 D. c* ~0 t& b不能再熬夜了 对身体不好

2 u# i" C$ r$ H6 o3 s+1赞同你说法

kidcool 发表于 2023-9-26 20:38:25 | 显示全部楼层
我爱梦打开 发表于 2023-9-26 08:57) E' \: F4 D' t% F
失眠人士

' B# G, t* ?& M! ]) k! j$ x系唔系最近好多烦心事?

我爱梦打开 发表于 2023-9-26 22:09:43 | 显示全部楼层
kenhai74 发表于 2023-9-26 09:42
7 L) K  ?& i7 e' q8 M自己搞唔掂就要睇睇医生了,睇下专业人士有冇嘢好嘅建议!休息唔好对身体健康不利的!要改变先得! ...

; p! M# d0 X- Y( n  ?2 B应该熬夜多

我爱梦打开 发表于 2023-9-26 22:10:10 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

kidcool 发表于 2023-9-26 20:382 X+ B7 N! w! K) s# {# f( }' t/ v: q
系唔系最近好多烦心事?
  R& }. G: ~2 s6 Z
习惯啦熬夜,改不过来,

有肉細哭 发表于 2023-9-26 22:32:33 | 显示全部楼层
ASMR打开 一觉到天明

端木静 发表于 2023-9-26 23:25:14 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2023-9-26 07:56# S+ _$ t0 J6 [3 k$ I* \
好快升仙的!
( D9 H# e: T2 R' E我就顶吾顺咯
/ C& b( Z) c+ Z3 C- B
唉。。。。无奈压力大老是失眠

端木静 发表于 2023-9-26 23:26:24 | 显示全部楼层
kenhai74 发表于 2023-9-26 09:40
( s- y' J' u0 i  }. d0 e2 }如果唔系工作原因就劝你最好正常时间训觉了,对身体影响好大的!经常上夜班(晒月光)嘅人的癌症的几率高 ...

# d& B4 g6 H- L+ q$ w" p的确是  多谢你的提醒  唉。。。。生活压力大  希望快D好翻

Kiver 发表于 2023-9-26 23:40:29 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-9-26 23:26
$ J" w& I7 X! x9 j# v  g' y的确是  多谢你的提醒  唉。。。。生活压力大  希望快D好翻
6 q: F* x7 m  v, s" f
最近一两年,身边好多人得癌症唉~~~

Hao246 发表于 2023-9-27 13:25:12 | 显示全部楼层
晚黑11点半左右训,训得好,就8点左右醒咯,训唔好就6点几都会醒,但系感觉个人都系唔够训。

kenhai74 发表于 2023-9-28 06:59:21 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2023-9-26 12:06
! _& h* ]7 z. n. d" Y有时就系急醒架

- B! M/ e9 c- Y$ @7 M嗯 我都会时不时会咁样!所以训觉前时时提醒自己唔好饮太多水!

kenhai74 发表于 2023-9-28 07:09:39 | 显示全部楼层

回帖奖励 +3 星梦社区币

我爱梦打开 发表于 2023-9-26 22:09; @1 y5 ]! {  i  C) e- h, ~  w
应该熬夜多

1 L# K) |5 d" l/ |7 q+ @; ^6 o自己清楚就最好了,悭钱悭时,及早调整好自己的作息时间,坏习惯要早些改正才好!几时都喺身体最重要啊!

kenhai74 发表于 2023-9-28 07:15:29 | 显示全部楼层
端木静 发表于 2023-9-26 23:26
0 Z  z& P+ x* C的确是  多谢你的提醒  唉。。。。生活压力大  希望快D好翻

C/ e7 k1 A# |( R我都好同情现今果啲为生活奔波劳碌嘅社会底层嘅人群!可惜我有冇什么能力可以帮助佢哋,改变不了什么现状!只能内心默默祈祷和祝福了!我觉得这个社会始终都喺缺少正能量多啲,全世界都变得如此,不单止中国喺咁样!希望人类能渡过难关,平安延续多啲时光吧!哩个需要全世界爱好和平嘅人一齐嚟努力先得!希望后面冇咁多痴线佬搞破坏就好了。。。。。。。。。。。。。