跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[电视电影] [转载] 丧尸电影《大脑冻结/Brain Freeze》[2021]【1080P/英语】

HQS 发布于2023-4-26 18:15 2054 次浏览 53 位用户参与讨论   [复制分享主题]
HQS 发表于 2023-9-12 05:57:08 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-9-12 02:36
. b# n* j. y% {& M大哥,你啲觀察力很強,我真係冇乜留意戲路同情節,要好好向你學習先得。 ...
& p5 W9 Z' F% F$ @9 e  i/ {. t6 E$ j
向我就算了,不过学习还是要的,乌拉~

lukchiyung 发表于 2023-9-12 14:31:54 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-12 05:57
2 O0 |9 R: S8 r- X: V8 w向我就算了,不过学习还是要的,乌拉~
1 F. s2 {( Y/ z% |, G* V+ m! [2 a
學海無涯,惟多用心觀察。學習從不同角度看~~

HQS 发表于 2023-9-12 17:51:06 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-9-12 14:31
+ ~3 v4 ?8 z. g+ n, x2 A學海無涯,惟多用心觀察。學習從不同角度看~~

v. k) h( F' ?如果能学习泡妞就好了

lukchiyung 发表于 2023-9-13 02:02:39 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-12 17:51' |! ~; d) G; @# E2 W% V( \' |
如果能学习泡妞就好了
1 F+ y" @/ q2 O( G
呢個題目真係學海無涯啊~~ 我就覺得隴遇而安

HQS 发表于 2023-9-13 10:20:52 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-9-13 02:02# s- w6 R! O; q. s
呢個題目真係學海無涯啊~~ 我就覺得隴遇而安

8 [* S- v$ o: O0 o6 z这还是要成功的前提下,我选择不泡了

十月围城 发表于 2023-9-13 17:06:39 | 显示全部楼层
---------------------

评分

mkdi -20 恶意灌水

lukchiyung 发表于 2023-9-14 02:31:48 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-13 10:20
7 w" [1 B: k8 Y) N, h3 E* t' e这还是要成功的前提下,我选择不泡了

2 ?$ ~8 k& l$ S0 {' c5 f隨緣啦,我覺得無野可以學,女士們隴社會風氣日日在變。

HQS 发表于 2023-9-14 07:38:50 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-9-14 02:31
7 k1 R3 u9 p- ~9 ~- j隨緣啦,我覺得無野可以學,女士們隴社會風氣日日在變。
6 [' C0 o: ~7 A
是呀,不是在变小仙女,就是在打拳

lukchiyung 发表于 2023-9-14 13:21:05 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-14 07:38, ?' w+ S7 s9 ~5 W
是呀,不是在变小仙女,就是在打拳

/ Y9 _" k- q! V; `1 @(繼續講可能會得罪女士,但都想繼續搭訕一下)      可能男士們由古到今都係被定格要專注發展事業,事業同成就可以日積月累成為個人自豪感或身份地位嘅象徵來源,呢啲野較少隨時間流逝........  可是近代社會太過女性 (或者女權) 主義,將專注事業發展埋頭苦幹型嘅男士界定為 "宅男" (我相信有心機去解難嘅人都高危變成所謂宅男,大學實驗室、圖書館應該很多高危一族),改而希望將競爭環境變成對女士自身較有着數嘅 "講心、社交、講外表口才、男神女神" 嘅 "(先)睇外表遊戲規則"。 無他,因為女士都知自己嘅本錢要 "比人睇到" ,但要盡快比人睇到,唔係會比地心吸力吸走 ....... 而响女性群體入面個競爭其實更激烈 (可能大家都想30歲前嫁到好人家),後生啲嘅有陣吹棒"小仙女",而更後生啲嘅就玩 "打拳",而更更更後生啲嘅可能扮BB...... 所以我見啲女士們自己都成日無厘頭鬧一餐 ......  2 G& f0 V) p! `. \  M9 c  _
9 s0 u( b+ F" ^& ~3 _
大哥,講咗咁大堆廢話,我想講嘅道理可能一字咁淺,男人始終要有能力實現自己,先有能力照顧返家人,之後先去保護愛人。冇能力淨係去泡女的,總會有一日一事無成比女人拋棄。你睇下好多名媛都好鍾意 "父女戀" 或者 "爺孫戀" (咩鬼野 "姐弟戀"食屎啦,又係啲97金融風暴後焗住嫁唔出,或者搵唔到二叔包起嘅女士、用嚟美化自己想搵返個伴嘅新潮語,但當呢班經濟危機一族都年華老去,應該冇乜人吹棒姐弟....)。
6 ?7 K. a3 N3 s4 `. E7 S  P
2 Q  v7 [8 M. M" Y2 t或者有一日女士們會變得返純樸,不三尖八角,搵得返女人嘅美感。
& m4 A3 f% W. c4 B7 Z8 E+ Y) b  S1 D! i: U, i7 `# `% \, g; y) l
(講完,以上言論同呢個版位或討論區無關,純粹個人無聊發牙痕~~)

HQS 发表于 2023-9-14 16:32:07 | 显示全部楼层
lukchiyung 发表于 2023-9-14 13:21# b: A% F  P2 _5 |* ~' V  q
(繼續講可能會得罪女士,但都想繼續搭訕一下)      可能男士們由古到今都係被定格要專注發展事業,事業同 ...
7 ^' ?6 x2 r; x+ L5 f% ]. E0 i' w! p1 V
没关系,我不是女的,完全支持你 随便装逼、瞎扯淡,天南地北、乱吹一通 真的没关系,你后面那段说的很对,先提升自己,然后再去找女的不迟,自己的条件若是太差,就算目前泡到,都留不住人心

lukchiyung 发表于 2023-9-15 02:06:41 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-14 16:32! A- M* z: V4 H4 ~
没关系,我不是女的,完全支持你 随便装逼、瞎扯淡,天南地北、乱吹一通 真的没关系,你后面那段说的很对 ...

8 L5 s4 J% d/ y始終是過客,唔敢太放肆 :P - z6 }2 W! P% ^4 Y% o6 o4 s9 F

+ S) v: S, c) i好了,世上還是有可愛的女士們的,隨緣吧。如果每個人嘅人生都可以用同一條方程式解開所有問題 (包括女人),世界便太簡單了嗎,那倒不如豁出去,等第時用人功智能幫手撮合因緣。懂得欣賞對方,願意調節自己去迎合對方,兩個就係有緣人嘛~~~ (無止境單方面付出、降價求售紿終唔係相處之道)

lukchiyung 发表于 2023-9-15 04:56:03 | 显示全部楼层
HQS 发表于 2023-9-14 16:32
9 |7 ^  d+ d4 n* Q' }没关系,我不是女的,完全支持你 随便装逼、瞎扯淡,天南地北、乱吹一通 真的没关系,你后面那段说的很对 ...

* o, E" M8 E, i大大,順便一問,唔知有冇見過一套關於印度教育制度嘅電影 "起跑綫" 呢?我想搵粵語版比屋企人睇下。