跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤漫合成] [抵死泰山/秀逗泰山] [粤日中字] [BD1080P][50集]

fish182 发布于2023-4-19 23:42 2042 次浏览 41 位用户参与讨论   [复制分享主题]
fish182 发表于 2023-4-20 16:44:30 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2023-4-20 16:016 [0 j( \, t. Y! \
我一般都係睇一次再去调,所以冇你咁专业
: W5 E  _0 E9 _! r
唔系专业,系懒,我都系睇住两条声d波形剪,一般都唔睇画面,所以影音唔同步同我单声啊

HQS 发表于 2023-4-20 17:51:05 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2023-4-20 08:30; P+ N2 ^" B! w7 I) D
想睇咸湿野就真
9 j0 l" M& ]( w8 s* d
我不是,我没有,我拒绝

crespo 发表于 2023-4-20 17:54:01 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2023-4-20 16:44
% S+ R+ S& ]- x3 q; P7 z  B  v唔系专业,系懒,我都系睇住两条声d波形剪,一般都唔睇画面,所以影音唔同步同我单声啊 ...

+ y5 R7 N! n. A% w6 G# E( N+ B我都係斋睇波形噶咋,对得多,眼痛

manghk 发表于 2023-4-20 19:38:59 | 显示全部楼层
當年DVD買點是無刪剪TVB粵語版!現在藍光就多左畫面?唔通現在日本藍光或數碼復修都興出導演版!

勇者罗兰 发表于 2023-4-20 20:21:00 | 显示全部楼层
甘楼主勤力D,卷到佢地矿泉水都买唔到

xiaomamazi 发表于 2023-4-20 21:30:22 | 显示全部楼层
大隻仔大隻女

fish182 发表于 2023-4-21 08:36:41 | 显示全部楼层
; J, w  L3 R7 ~9 s# r
manghk 发表于 2023-4-20 19:38
1 q+ g/ y# r! `( t0 y6 U7 _0 k8 H當年DVD買點是無刪剪TVB粵語版!現在藍光就多左畫面?唔通現在日本藍光或數碼復修都興出導演版! ...

5 Z. E7 z; B6 g) w5 Z; K$ i2 J) r3 w* q( D# h' A
系啊,其实好多咸湿画面都剪左,有d裸露画面就差两点,有d中将小弟弟拉长,扯旗最多cut,呢d太画面就算深夜播应该都出唔到街,港版dvd系tvb足本嘅话就无左呢d画面咯,不过台湾dvd版本应该无剪,我用台湾繁体字幕,d咸湿画面都有字幕弹出黎,不过呢d咸湿画面对白都唔多,后来睇翻发现呢出无线配音都配得几过瘾,为左配合搞笑风格,黄凤英配果个阿珍成日都飙几句港版普通话搞笑

fish182 发表于 2023-4-21 08:40:58 | 显示全部楼层
勇者罗兰 发表于 2023-4-20 20:21' Y: P9 t+ {4 I+ P) F
甘楼主勤力D,卷到佢地矿泉水都买唔到
2 D3 p; f6 u$ ~/ ^6 G  [% c
网络上有粤语靓声靓片源嘅唔多,有就合合佢咯

fish182 发表于 2023-4-21 08:46:55 | 显示全部楼层
crespo 发表于 2023-4-20 17:54
+ F7 t; K- m3 J! h' E我都係斋睇波形噶咋,对得多,眼痛
7 B8 J0 Y7 R. u% M/ F/ A: ]
你做运动番,最近我睇d动漫新闻,系咪有部青之芦苇同黑子篮球都几热门咖?有无粤配呢两出野?

jkidsuu 发表于 2023-4-21 09:59:43 | 显示全部楼层
想必又有人系抖音卖呢部啦

crespo 发表于 2023-4-21 13:05:51 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2023-4-21 08:46
3 W- w8 Y3 h9 S: g  z5 ?9 t你做运动番,最近我睇d动漫新闻,系咪有部青之芦苇同黑子篮球都几热门咖?有无粤配呢两出野? ...
4 R- |. k" ~% i9 r. T- u
青之芦苇同蓝色监狱啊嘛,好Q好睇噶,我都期待有粤语。黑子篮球好耐噶啦涡,粤语出晒啦

sinsder 发表于 2023-4-21 17:02:08 | 显示全部楼层
fish182 发表于 2023-4-20 16:44) i2 }$ H( R6 V" E$ M
唔系专业,系懒,我都系睇住两条声d波形剪,一般都唔睇画面,所以影音唔同步同我单声啊 ...
+ R' m9 C$ g5 r$ v* A
你这样就不得了,好像我全程都是音轨画面顺着来合成,全程不加速在受煎熬,合成完之后还要看看有没有错