[其它更多] 《性教育,是咁的》 The sex Education Show

一片晴天 发布于2022-9-12 11:01 1553 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
10社区币
1 M9 Q9 X9 P. c( {% o/ b/ A
纪录片 英文名为《The sex Educa-tion Show》,是2008英国制作的性教育节目。- m# G* u0 }% z7 }2 B! V
2012年11月起首播由英国制作的性教育节目《ThesexEducationShow》,重新包装成《性教育,是咁的》(《性教育,是这样的》)推出。
/ n4 @. G) W9 O) ~% b# W1 O 操场须知 第一季 The sex Education Show Season 1 (2008) 8 o; u( T3 U' P# V6 C/ M1 d: |3 f

8 |/ ^3 m9 D: B# C5 Y* F2 O& A稳来稳去稳唔倒,来呢度问问大佬们。
  j5 T- o# {, Y. J

已有(19)人评论

OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:05:42 | 显示全部楼层
呢个可以俾小朋友睇?

一片晴天 发表于 2022-9-12 12:31:41 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:050 p0 [/ m* u' d3 f. B6 s
呢个可以俾小朋友睇?
0 h% a! z0 U" f
点先叫小朋友先?少年需要正确的性教育啦。而不是从黄片果度学习。

一片晴天 发表于 2022-9-12 12:32:50 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:052 ?/ J5 u1 E) ]) n  V" ]
呢个可以俾小朋友睇?
) B1 F6 D& @3 Y% E! L* B
国内性教育方面太匮乏,实在是没咩可以睇的。才找的外国纪录片,没办法。

_M_U_ 发表于 2022-9-12 20:35:48 | 显示全部楼层
OGRE_凰 发表于 2022-9-12 12:05) m5 d# o) @/ T' I* v
呢个可以俾小朋友睇?

3 o/ m! [0 Y& V& h4 m6 c" z. @人地就系影俾小朋友睇嘅

xiaomamazi 发表于 2022-9-12 22:06:23 | 显示全部楼层
我记得初中时学校有组织全级去睇性教育片

一片晴天 发表于 2022-9-13 06:10:46 | 显示全部楼层
xiaomamazi 发表于 2022-9-12 22:06
! N& v* y3 l8 z. E/ O2 g我记得初中时学校有组织全级去睇性教育片
; F  k& e% S) `3 `# M5 H6 O; y4 m6 P
在学校里面看的哪些,好多都没认真学的,都在那里笑。

hkgolden 发表于 2022-9-24 16:22:17 | 显示全部楼层
搵過搵唔到,只搵到"sex Education" 外國劇集,完全另一樣嘢來。1 V' ]$ g0 t. H  T, }) ?! @
望真啲先知樓主要嘅應該係香港nowtv嗰個節目("性教育,是咁的")  ,搵咗資料曾經係now101台播出,但係而家連呢個101台都執埋,相信機會渺茫

一片晴天 发表于 2022-9-24 19:17:31 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-9-24 16:22+ I, P# p& X3 S1 k7 \( I- m
搵過搵唔到,只搵到"sex Education" 外國劇集,完全另一樣嘢來。/ S  n+ Y  g+ m2 o& |' Y
望真啲先知樓主要嘅應該係香港nowtv嗰個節 ...

) ^  s+ j, j" H+ P) d3 q7 {谢谢你。我稳到bt下载到了,清晰度不好,不过好过没。第一季有一个字幕组翻译,其他都没有,就当看点人体素材。

hkgolden 发表于 2022-9-24 20:22:21 | 显示全部楼层
一片晴天 发表于 2022-9-24 19:17
! f5 @' m+ F4 U6 a/ b谢谢你。我稳到bt下载到了,清晰度不好,不过好过没。第一季有一个字幕组翻译,其他都没有,就当看点人体 ...

& g& R' T# {- ?' y& w- E誤會咗你想要nowtv嗰套添 2 ?. D" }6 n8 O

, ~" d( ^/ |3 @  z  G! U% D2 I) v. K6 U1 N

一片晴天 发表于 2022-9-24 21:25:02 | 显示全部楼层
hkgolden 发表于 2022-9-24 20:22* N8 g4 H$ n' j  V" U
誤會咗你想要nowtv嗰套添
$ \1 d& A! ]4 o, \7 P# L
不是啊,我本来是要"性教育,是咁的"教育片,不是美剧###性##爱###自修室。

davidmeng 发表于 2022-9-29 12:31:46 | 显示全部楼层
不知是否有粵語呢?

12下一页