[动漫讨论] 麻煩各位幫幫忙,一齊向香港Disney+投意見

drlihowah 发布于2022-6-4 23:12 2539 次浏览 46 位用户参与讨论   [复制分享主题]
drlihowah 发表于 2022-6-5 00:07:22 | 显示全部楼层
米小契 发表于 2022-6-4 23:44
+ ^) r; P+ ?+ ^' q; O! Q+ j扮嘢小魔星:終極任務呢套估计要迪迪尼自己稳人配音先会有
" p4 t0 H4 g/ O2 \: P9 I$ ^
哩套在DC時已經配左音,628仲叫「李過來」

kidcool 发表于 2022-6-5 06:38:47 | 显示全部楼层
蜘蛛侠1994-1997配音系ATV过个吗?话时话仲有大力士啵

晴儿绿茶 发表于 2022-6-5 08:18:53 | 显示全部楼层
楼主整理得好详尽,等阵去投下意见,btw麻辣女孩系唔系动画4季都有粤语?

lewislee 发表于 2022-6-5 10:06:24 | 显示全部楼层
drlihowah 发表于 2022-6-5 00:051 P3 n+ a; M: s( @) U6 [
奇妙仙子 之前出影碟時,不記得由第三還是第四集開始無了粵語,但在後期,已陸續配返音.現在D+只欠冬森林一 ...

; F) ?& z# a- V+ v! T7 t, U2 F我手上有粵語的是只有第一和第二集,第三集開始找不到粵語了。
3 C: R' r- Q& K3 I- _2 y) X6 Y- C原來後來有補回。

shiraishi 发表于 2022-6-5 11:00:37 | 显示全部楼层
真系好详尽

lewislee 发表于 2022-6-5 11:49:46 | 显示全部楼层
我剛剛翻q投訴了扮嘢小魔星和奇妙仙子,希望有日可以觀賞啦。

drlihowah 发表于 2022-6-5 12:01:51 | 显示全部楼层
kidcool 发表于 2022-6-5 06:38
/ `& F& b0 y7 i+ X0 `; ]蜘蛛侠1994-1997配音系ATV过个吗?话时话仲有大力士啵
; v, E! d6 }9 M" z, T+ b
對比過,的確係ATV播的版本.大力士係部分欠字幕

drlihowah 发表于 2022-6-5 12:05:24 | 显示全部楼层
晴儿绿茶 发表于 2022-6-5 08:18' ~+ G( K5 W# C6 H% @+ ?0 N, G4 }
楼主整理得好详尽,等阵去投下意见,btw麻辣女孩系唔系动画4季都有粤语?
- r$ F5 C9 U0 E1 k
係,目前欠超級任務那三集未有,D+好怪.飛哥與發仔星球大戰就TV版及電影版有齊,其他就無.# F  g% p  p; l2 I" ^) Y

kidcool 发表于 2022-6-5 12:31:29 | 显示全部楼层
drlihowah 发表于 2022-6-5 12:01
) ~" W1 b9 X4 a, W' e4 }對比過,的確係ATV播的版本.大力士係部分欠字幕
7 a" g; Q& w1 y7 n2 U
機靈神探貓系指蓝猫?仲有想问下新蜘蛛侠系边部

drlihowah 发表于 2022-6-5 13:07:49 | 显示全部楼层
kidcool 发表于 2022-6-5 12:31
5 V5 c) r! W. C# V  W/ z機靈神探貓系指蓝猫?仲有想问下新蜘蛛侠系边部
) J- S$ {/ ~  o1 `5 ?
蓝猫係中國産,唔係同一套,英文名係「bonkers」.新蜘蛛侠係2017-2020那套

sungo113 发表于 2022-6-5 16:27:00 | 显示全部楼层
LZ真系仔细!

小九儿 发表于 2022-6-6 13:33:48 | 显示全部楼层
顶一下,好喜欢奇妙仙子粤语,谢谢