[教程指引] 粤漫社云 基础教程19 - 使用FlashFXP软件实现批量下载 及 实现使用SFTP协议链接

Kiver 发布于2022-4-29 13:56 8209 次浏览 300 位用户参与讨论   [复制分享主题]
此时520 发表于 2022-5-23 15:57:13 | 显示全部楼层
FLASHFXP可唔可以用安卓版下载?

Kiver 发表于 2022-5-23 16:07:50 | 显示全部楼层
此时520 发表于 2022-5-23 15:57
* ?* Y% P" e9 A, k/ X6 i2 K- DFLASHFXP可唔可以用安卓版下载?

7 `7 q8 I$ |( B" s. p0 k这个不清楚了,你要自行研究

NekkiBasara 发表于 2022-5-26 21:39:32 | 显示全部楼层
发现FlashFXP每次都要点监视粘贴板

Kiver 发表于 2022-5-26 22:01:11 | 显示全部楼层
NekkiBasara 发表于 2022-5-26 21:397 u; u' d2 X* r# H' G& p
发现FlashFXP每次都要点监视粘贴板

- {# L: v% k* Z7 U4 ^教程都有写,怎样做可以不用每次都操作依步伽

snzt79 发表于 2022-5-28 11:45:51 | 显示全部楼层
社长,点解云盘今日连接唔到?, J1 g% t2 f! `- e

Kiver 发表于 2022-5-28 12:14:06 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-5-28 11:45
5 S1 C$ ~' i' C4 {  P4 }. d社长,点解云盘今日连接唔到?

+ h0 V5 K) y* \3 r0 ~4 I3 C你是不是IP变了?

snzt79 发表于 2022-5-28 12:35:14 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-5-28 12:14( x( O1 w$ |0 ~0 E
你是不是IP变了?
: }- o+ f. D' p1 j5 u* o
唔会呱,一支付完点数即时下载都唔得,IP唔对好似唔系咁显示,宜家好似系连唔到服务器

Kiver 发表于 2022-5-28 13:50:26 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-5-28 12:35& S) j4 g, O0 L" B
唔会呱,一支付完点数即时下载都唔得,IP唔对好似唔系咁显示,宜家好似系连唔到服务器 ...

: k$ J: ]7 N- [$ b# W我连接测试是正常的% P# ?/ [5 t7 m# [
如果是连不上,粤漫云的分享页面也会直接提示异常,之后支付购买链接功能会变灰,操作不了的# m5 K# [# f; k) a: u4 D

Kiver 发表于 2022-5-28 13:51:55 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-5-28 12:35
# L7 f9 F4 i( g( c唔会呱,一支付完点数即时下载都唔得,IP唔对好似唔系咁显示,宜家好似系连唔到服务器 ...

2 G7 Z  J! M6 k我现在后台日志,只发现好多白撞的请求被拦截

snzt79 发表于 2022-5-28 14:28:46 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-5-28 13:51
) x" z7 |7 F- X/ R9 \( b4 Z8 M2 q我现在后台日志,只发现好多白撞的请求被拦截
; k1 H+ z  A/ N3 Z
唔系白撞,正常支付下载,跟住复制连结,平时都咁操作都可以,今日就唔得4 y8 t( h# d: J5 y4 D9 y

Kiver 发表于 2022-5-28 14:53:54 | 显示全部楼层
snzt79 发表于 2022-5-28 14:28+ w6 {6 [& D+ u* _; p
唔系白撞,正常支付下载,跟住复制连结,平时都咁操作都可以,今日就唔得! [! D- Q8 s. F) l( u
...
3 p, }, [) q  m8 L3 y1 c& R- B
暂查不出原因,建议稍候再试,粤漫云系统现时正常

snzt79 发表于 2022-5-28 15:42:11 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2022-5-28 14:53
* |7 z, v" R( W( L( q# H暂查不出原因,建议稍候再试,粤漫云系统现时正常
; P+ s8 `. ^+ h; N( r
如果系统正常,咁唔通系我个号问题?就咁睇系唔比我连上myftp.gomicx.net,莫非系禁咗我账号访问?IP变更我之前试过唔系咁架,系可以正常连上myftp.gomicx.net,不过就会身份验证失败,我呢度系第一步一开始已经连唔上拉
7 u' Z  N% N; {$ V