[综合综艺] 【自壓】Viu tv 兒童教學節目- 玩轉英語 1-3 逐步更新

louis83 发布于2022-3-30 23:42 2025 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
语  言:粤语  
语言版本:Viu tv 粵語原版無字幕
集  数:3
文件类型:mp4
文件容量:1500 MB
来源版本:粤漫社
  << 免 責 聲 明 >>
    ● 所有分享文件仅为个人技术学习之产物,仅供个人试看或试听、讨论技术性问题之用途,严禁任何的商业用途、分发及贩卖行为!
    ● 下载链接仅为技术研究及网络测试之用途,不做任何有效性保证;请于下载后24小时内删除文件,若你喜欢请购买正版。
    ● 若原版权持有人发现文件内容涉及侵害你的版权情况,请提供版权说明并联系我们管理人员,我们将尽快进行下架处理。
    ● 请勿将文件上载于任何商业影片平台及公共网盘平台、若私自散佈造成任何法律責任,粤漫社与本人將對本贴內容恕不負責。

2 N) o% i/ Z( O) p玩轉英語 8 n7 N9 I, S7 Z( `9 _1 B  e
出自維基百科,自由嘅百科全書
0 k; i3 T3 J( H) d& h3 i0 \9 Q$ a* F《玩轉英語》(Game On)係香港電視娛樂製作嘅兒童節目,總共有兩季。節目透過唔同嘅形式遊戲,教小朋友學英文。
  F; Z% y: h7 O4 H; }! ^3 E第一季節目由2020年3月22號到4月26號同埋11月1號到2021年3月14號逢禮拜日喺17:30–18:00喺ViuTV播。固定主持係香港恒生大學英文學系高級講師鍾可盈博士(Holly)同李子駿(Jackson),同埋再搭配一位女主持。由第1至12集,女主持由沈殷怡(Shirley)或者黃可盈(Flavia)嚟做。由第13集起,換入樊沛珈(阿Gi)做女主持,代替沈殷怡。
9 V( n; E) h, R第二季節目由2021年3月21號開始同一時段播,主持得返鍾可盈博士同黃可盈。
) A% f/ s" Y9 `% I3 S2 y- X/ ^( e: I% A" B) ^
9 i. r! J  h" y
% k7 J2 x8 r% w9 C

玩轉英語.txt

72 Bytes, 下载次数: 11, 下载积分: 社区币 -5 星梦

已有(20)人评论

一片晴天 发表于 2022-3-31 06:22:41 | 显示全部楼层
好合适要英语启蒙的小孩,多谢分享

louis83 发表于 2022-3-31 06:42:41 | 显示全部楼层
一片晴天 发表于 2022-3-31 06:223 O5 ^; V+ z1 d3 z& b+ L
好合适要英语启蒙的小孩,多谢分享
6 ~! r) b+ w! s' i7 n; E
小朋友晓降粤语同英文,实在太重要了

rantarou 发表于 2022-3-31 07:29:17 | 显示全部楼层
儿童节目学英语,D节路真系惨,咁细就要被英语毒害

金毛仔 发表于 2022-3-31 08:04:15 | 显示全部楼层
大陆也有好多英语启蒙

846540329 发表于 2022-3-31 10:35:15 | 显示全部楼层
可以提高儿童学习能力谢谢楼主分享

xiaomamazi 发表于 2022-3-31 11:13:04 | 显示全部楼层
呢个好有营养,得闲补下自己的英文都好

louis83 发表于 2022-3-31 11:56:11 | 显示全部楼层
金毛仔 发表于 2022-3-31 08:04
! _9 S) C$ k& ]大陆也有好多英语启蒙

$ t& t* ^' A1 {+ R, D2 I$ e呢个当然啦,我哋都好多好好既国产车,例如红旗h9啦,长城tank300啦,我都觉得好好架

louis83 发表于 2022-3-31 11:57:53 | 显示全部楼层
xiaomamazi 发表于 2022-3-31 11:13
" I. r4 s- V& Z呢个好有营养,得闲补下自己的英文都好
7 ?' U  e: _8 F# ]1 V/ W
好营养! 前期唔好过分补啊,流鼻血架

louis83 发表于 2022-3-31 12:02:43 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-3-31 07:29
) L- _3 I4 n8 q儿童节目学英语,D节路真系惨,咁细就要被英语毒害
' U& ?. s& }! _& r
都系好轻松既节目姐,又可以选择睇,或者唔睇。 做人最近要系有选择嘛3 f! E$ s$ v# x: i6 U

- h. b3 [/ d/ e$ e加下好多细路睇抖音啦,d家长都觉得好无问题架。而呢个都系距地既选择,无问题既。
/ J. y* }& m% ?$ ^7 i( X- ^, n( y; g$ H: G" d
不过好唔好就见仁见智了

rantarou 发表于 2022-3-31 12:06:56 | 显示全部楼层
louis83 发表于 2022-3-31 12:02" F  l: v- u7 S% [. C+ x3 ^
都系好轻松既节目姐,又可以选择睇,或者唔睇。 做人最近要系有选择嘛) B" i/ }5 v; j3 M  ?
/ {5 X1 v# s3 X6 n5 l
加下好多细路睇抖音啦,d家长都觉 ...

, C) s  _: i- G, @- R咁仲好D,我最讨厌就系英语架了

louis83 发表于 2022-3-31 12:12:52 | 显示全部楼层
rantarou 发表于 2022-3-31 12:06
+ `. j) p) p+ Z# d1 j1 Z) _咁仲好D,我最讨厌就系英语架了

" }2 H0 d0 x8 p$ P- ~7 K0 N% M; c我一向都好讨厌语文架,但其实系我因为我学得差
. S2 ^7 d6 u# @) Z& l2 _* d  @% S0 c* O3 f3 j
所以我理解你既意思既

12下一页