[版务讨论] 粤漫社有增加表情包的必要吗?

Kiver 发布于2021-3-5 13:00 8300 次浏览 185 位用户参与讨论     [复制分享主题]
pusacg.org 发表于 2021-3-21 12:13:41 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-21 12:030 V3 m; I  G2 f5 }( A( b
查了一下后台
1 a% {, e4 P5 R( C4 _% x是需要(包括他关注的人和他的好友)

8 v1 M& |" D+ B" `5 I4 V冇人關注嘅我 我就@唔到其他人咯

Kiver 发表于 2021-3-21 12:28:58 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-21 12:13
% [7 H, v0 Z9 ^  m冇人關注嘅我 我就@唔到其他人咯

/ Q( `4 g1 E* ]% `2 E8 G  d9 L可能我是站长原因,不受限# X2 G% b/ n7 I2 a' |1 _
7 k9 a# Q! j$ Q6 e% p/ B3 Q
你要通知其他人,必须你加了他为好友% m4 W# L: O! X( {+ d2 x6 _% z( Y

; J. l, R# P9 T" j5 f或者叫埋你的老友一起试试,现在不知道是哪里的问题, j* |! O# ]8 c" Q2 s1 {) e
; V" {2 y' J. V6 Q* P8 Y
但前提加了好友,应该是可以解决!!

pusacg.org 发表于 2021-3-21 12:39:43 | 显示全部楼层
( H$ d* i! ^8 z; i/ f6 a  R! U8 g: e
Kiver 发表于 2021-3-21 12:281 ~4 I, F: z* _2 u3 ^! f5 U
可能我是站长原因,不受限
# p, Y. S+ H7 |8 Q% S  R/ F* l' k) ^: n+ Y1 s
你要通知其他人,必须你加了他为好友

& y- S8 v0 _, H' T/ p7 y: T& x8 x唔知 係唔係加好友嘅關係啵 我之後再試: A+ D: E) K7 x, F
勞煩曬K社長

vyea11 发表于 2021-3-21 12:49:54 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-21 10:11
5 Y/ T5 N* {' @4 f+ ^再試Batcat嘅好友關注唔成功嘅 其他人又得嘅9 t4 l: u7 f9 c
@Batcat $ X; ]3 C" j$ p# _$ e5 C
@hdcy

9 J) _. N% ?; q! J# q# b@我咩事啊

pusacg.org 发表于 2021-3-21 12:53:52 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-3-21 12:49  [5 x7 b+ Q! G$ y0 o5 `. c
@我咩事啊

& `/ k$ z8 p% b, N5 T( v借你嚟幫忙測試下好友關注功能

Kiver 发表于 2021-3-21 14:06:35 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-21 12:538 ~! U. T& ]# b1 w$ N& n
借你嚟幫忙測試下好友關注功能
' o% o: @" |/ x- }& i
甘是否代表成功左?

Kiver 发表于 2021-3-21 14:06:59 | 显示全部楼层
vyea11 发表于 2021-3-21 12:49
- _- F  M( b4 n4 d& f0 D) [3 K/ X@我咩事啊

* f5 h$ o# h4 A你是看到论坛通知入来,还是入来时发现在有@你?

pusacg.org 发表于 2021-3-21 14:16:53 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-21 14:06
( ~* \/ ~6 R- t0 j3 m; e! G甘是否代表成功左?

. s) L* e! x0 K7 ?我唔知喎 要問vyea11至知喎6 Q" D( {9 T# n: i- j5 ?- G0 c) `
@vyea11

hdcy 发表于 2021-3-21 16:15:49 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-21 10:11
+ F! h" B" \$ _% a1 b# F5 u" [再試Batcat嘅好友關注唔成功嘅 其他人又得嘅: W$ F: I1 b# b3 g2 T* g
@Batcat 3 |5 E4 Z- e1 u. a$ g. @" Z, a! o1 h$ W
@hdcy
" T  K9 ~9 G, ^' ?' h/ Z
玩紧乜嘢?

Kiver 发表于 2021-3-21 16:23:31 | 显示全部楼层
hdcy 发表于 2021-3-21 16:15* M- b# [8 n5 x1 b4 Z7 b
玩紧乜嘢?

6 p3 s; U7 q2 c& Y1 Q" g测试紧  可不可以发贴同时通知某人过来一起看贴

hdcy 发表于 2021-3-21 16:29:50 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-21 16:23
9 r/ c1 t4 g1 b4 A测试紧  可不可以发贴同时通知某人过来一起看贴
( M/ R. m+ k1 a
之前试过啊,可以啊。

Kiver 发表于 2021-3-21 16:32:05 | 显示全部楼层
hdcy 发表于 2021-3-21 16:29$ Q2 B: \1 \2 {# V
之前试过啊,可以啊。

, n8 b6 a0 D, i' @现在就是看看其他人@你,在系统通知有冇反应