[版务讨论] 粤漫社有增加表情包的必要吗?

Kiver 发布于2021-3-5 13:00 8294 次浏览 185 位用户参与讨论     [复制分享主题]
粤漫社现存表情包是这么多年一直延用的$ e( Y/ i3 T' F6 H" [9 y/ s% s

3 q  e7 A3 F% ]" e# d2 s发现酷猴和呆呆男的表情包基本没有人使用
; |5 L1 z" [: d. D
; a7 e# Q) a- Q# Y0 j, `考虑撤下9 o. F, F" H5 v/ S8 Z
! h* _" L* L3 ]
而又想计划增加 炮小兵的表情包,
! ^4 C4 z. _- j' g- P8 @- n  y. c# y$ Q8 }, j
现在想看看大家的意见!!$ ~) k  @  m- O* R5 R6 Q7 ?7 ]

已有(185)人评论

hdcy 发表于 2021-3-5 14:31:17 | 显示全部楼层
系咪要求回帖唔可以纯文字,必须加表情?(讲笑讲笑…){:4_311:}都无所谓啦——
0 K) A( f. E0 n$ G, ]% ]& n3 O9 V( S其实表情只需要喜怒哀乐,太多嘅话又冇注明意思,有啲“表情”霎时间睇唔出系咩表情嚟。{:5_333:}
回复 支持 0 反对 1

vyea11 发表于 2021-3-5 14:09:55 | 显示全部楼层
無所謂,你想做就去做啦

Kiver 发表于 2021-3-5 14:37:50 | 显示全部楼层
hdcy 发表于 2021-3-5 14:31
, q. {% G6 T8 j) o+ }& E3 e1 g系咪要求回帖唔可以纯文字,必须加表情?(讲笑讲笑…)都无所谓啦——! g+ i5 V9 p# f) K
其实表情只需要喜怒哀乐, ...
% E2 q8 s4 @: f! Y0 k0 ]
一讲你就用上这些表情!!!

lsl330 发表于 2021-3-5 15:33:54 | 显示全部楼层
还是保留吧,虽然我用不上。不过这玩意应该唔会浪费太多资源

killyou 发表于 2021-3-5 15:47:28 | 显示全部楼层
我赞成,果两个系列嘅表情个人感觉唔系咁好睇

pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51:32 | 显示全部楼层
本帖最后由 pusacg.org 于 2021-6-12 16:07 编辑 6 }4 n- W/ C4 M$ L) J1 w  P/ u
$ J9 V) \" V+ S  x$ c
唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?

' N- e/ o( T: i& V, b( F) B! W2 [" r$ w9 D

Kiver 发表于 2021-3-5 16:35:27 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51
" K6 K: c2 |. n% s' W9 a0 f唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?- F7 A; W  x( j2 b' l; V( W) i) @
https://www.deainx.me/static/image/smiley/hka/41.jpghttps://www.deainx ...

" u/ W8 {$ A" J9 o+ }: h6 b你要萌妹?

Kiver 发表于 2021-3-5 16:53:55 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 15:51
1 c* z: ^/ _) z& [5 C唔知可否用某論壇嘅萌妹表情呢?0 b# o" x# Q3 ?; i0 w8 r
https://www.deainx.me/static/image/smiley/hka/41.jpghttps://www.deainx ...

3 I/ ?) b; C4 [% k- C开了防盗链的,我是看不到,拿不到的

pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:12:02 | 显示全部楼层
" D7 B8 Z, _: j# Y& P
Kiver 发表于 2021-3-5 16:53
' z- \5 [7 x9 l开了防盗链的,我是看不到,拿不到的

" ^. {- a: H/ C巳PM百度下載鏈結 萌妹檔案 1至6  請7日內下載(之後死檔)* s+ d4 C  R- P% w* ~
6個檔案 內有46個
萌妹表情圖

9 e$ S" O; p4 f* ^' ]

pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:16:50 | 显示全部楼层
Kiver 发表于 2021-3-5 16:35, Y( z4 `5 R0 a3 L* U7 Y4 E( }) i
你要萌妹?
9 U/ N2 M8 r# k  `% v
萌妹好萌啊

Kiver 发表于 2021-3-5 19:11:01 | 显示全部楼层
pusacg.org 发表于 2021-3-5 18:16( o9 h# A3 Q3 c+ H
萌妹好萌啊
( f2 `3 ~( x/ ]9 Z8 r2 k
炮小兵都吾错