[软件应用] 打算买条4G内存做硬盘 缓冲下载动画工具 减轻硬盘伤害 实在吗?

p365 发布于2011-10-8 17:08 2790 次浏览 27 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2011-10-9 01:48:46 | 显示全部楼层
其實SSD係咪比硬盤長命㗎?我知速度係快咗但會唔會快啲賣鹹鴨蛋。。。

kevinchan 发表于 2011-10-9 12:22:17 | 显示全部楼层
其實SSD係咪比硬盤長命㗎?我知速度係快咗但會唔會快啲賣鹹鴨蛋。。。0 i& P- A3 P7 u, P
kwanyeung 发表于 2011-10-9 01:48
+ }# K! b1 D5 \/ i* O5 h

+ {# K) v. ?1 a0 A/ y
4 ?! f/ [" R' O" q+ x+ `    疯狂写入就难保寿命长,正常使用应该可以3-5年以上吧

kevinchan 发表于 2011-10-9 12:22:34 | 显示全部楼层
用ssd既都系有米佬!!!# B+ b/ N- b0 O9 ^! K* \; a# W
Batcat 发表于 2011-10-8 21:27
7 t' J$ O9 v( m. J' I* [
  t9 c- Y1 H$ n9 k  b" ?7 E

# D* ^( a" [! l- S- ]    包括你自己?

domwan 发表于 2011-10-9 13:26:06 | 显示全部楼层
楼主買了没?好不好用?

kwanyeung 发表于 2011-10-9 13:35:45 | 显示全部楼层
疯狂写入就难保寿命长,正常使用应该可以3-5年以上吧- k+ j2 E! ^0 o4 n
kevinchan 发表于 2011-10-9 12:22
/ t6 h- y" w& M
噉同硬盤比壽命邊個長啲呀。

kevinchan 发表于 2011-10-9 14:24:00 | 显示全部楼层
噉同硬盤比壽命邊個長啲呀。& k, D$ l: |8 M6 |1 W. i
kwanyeung 发表于 2011-10-9 13:35

2 ?' n6 V5 T' a* l$ `7 g" ?( ?6 P
& ?( k0 [- n/ m& L3 w& ^4 M$ U  m* @$ N5 _" [- q* s$ c: e* v
    ssd长

Batcat 发表于 2011-10-9 16:27:38 | 显示全部楼层
包括你自己?) P8 ]6 O' t; i8 U  p5 e! R0 |
kevinchan 发表于 2011-10-9 12:22
& P' `4 o# x- r# _  _

4 _  L3 s; ?7 \; P  H
% b# e# t! {1 R! X/ S0 [   我几有买ssd?你赞助?

kevinchan 发表于 2011-10-9 18:42:02 | 显示全部楼层
我几有买ssd?你赞助?- Z. A; A8 W7 r/ A' t
Batcat 发表于 2011-10-9 16:27
+ @- q; N! ~, B3 |# m  Y
& ?- A/ T! B4 Y  \) B& Q

/ j5 D/ U/ ]5 A+ r  s    我赞助你64G ,你赞助我128G係啦

Batcat 发表于 2011-10-9 21:40:42 | 显示全部楼层
我赞助你64G ,你赞助我128G係啦
& @  d, N& D4 {- r) ]kevinchan 发表于 2011-10-9 18:42
5 C4 N. f; i( d. v3 i" `6 s$ }

~6 J& u, c! P5 a2 y- M
5 w0 I, g0 }1 j9 J   调转好唔好!!!

kevinchan 发表于 2011-10-9 21:43:17 | 显示全部楼层
调转好唔好!!!; s0 S  d3 C- f2 d: F. S/ Y" V
Batcat 发表于 2011-10-9 21:40
: @/ R5 n+ T: v: E2 D; D
: X: J6 l& a2 ^- [* B4 o

. |6 Z5 P/ }1 n$ i9 L8 `. |    唔可以,因为你太有钱

Batcat 发表于 2011-10-9 22:06:29 | 显示全部楼层
唔可以,因为你太有钱
4 F8 a' @9 }. M! R9 |* p. Skevinchan 发表于 2011-10-9 21:43

* {6 _: [+ J! l" M- ^' E0 _/ m
3 N# G1 [3 v/ r! ~  g
   最无钱既被话最有钱,有何天理!!

murphy 发表于 2011-10-9 22:15:20 | 显示全部楼层
RAMDISK...