[软件应用] 技术贴!!教你搭建中转站!!

bbq512 发布于2011-8-29 07:22 4873 次浏览 39 位用户参与讨论   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2011-8-29 12:29:42 | 显示全部楼层
喺VPS用就係囉,但如果就噉喺普通linux 用就唔係囉。你嗰個case 就係啦。: I9 D9 q; f6 F
kwanyeung 发表于 2011-8-29 12:26

4 i, I7 A. _4 i+ K) u6 Z3 M- S' k5 Y6 S9 u$ e, Q6 o) V6 R/ o

9 v% m  ?" e# H2 D& K  E即点?畀KY兄搞到好混乱

kwanyeung 发表于 2011-8-29 12:39:48 | 显示全部楼层
即点?畀KY兄搞到好混乱1 C' M: a$ O0 R
漫步雲端 发表于 2011-8-29 12:29

; a1 H' \+ r3 s  \" S8 [4 A所有電腦都可以裝linux,噉裝完linux 用plowshare 咪好似windows 用mipony 噉囉。明冇?( b' B# k/ _, w, `

5 A! m' n- a/ w& ~+ \不過你依家裝喺VPS,咪就變咗中轉站囉。如果你部VPS係用Windows 跟住用Mipony 下載噉Mipony都可以叫中轉站噉以你個講法。。3 K7 [1 L& P$ h5 H) C* R5 B/ v) l
基本上中轉站 = VPS/seedbox。

漫步雲端 发表于 2011-8-29 12:45:23 | 显示全部楼层
所有電腦都可以裝linux,噉裝完linux 用plowshare 咪好似windows 用mipony 噉囉。明冇?7 |: ~+ X$ N+ Q3 c' G2 \, `

; j2 A" t# c, j8 X# d7 q- T! N! O不過你依家裝喺 .... N; W/ T  y, N5 {/ E- t
kwanyeung 发表于 2011-8-29 12:39

; ]/ }2 [/ M6 a/ c. u3 k' Z9 o3 g$ U" g; i( w2 D
) J- n! t2 R: @7 J! i5 p* ]7 B
哦...最近研究紧JD
4 L0 m9 n5 j- w( w听讲下载HF可以唔洗打验证码

kevinchan 发表于 2011-8-29 12:46:19 | 显示全部楼层
通常免费嘅空间容量同流量都好细吧?

kwanyeung 发表于 2011-8-29 12:50:25 | 显示全部楼层
哦...最近研究紧JD
2 ~  I2 P) ?( O4 V$ p( ?听讲下载HF可以唔洗打验证码) K: x8 @5 _! e% t
漫步雲端 发表于 2011-8-29 12:45
% g* o# m; V# Z6 Y+ D
要呀,不過咪就係好似我嗰個噉,你打一個就換一個驗證碼返嚟。
* T2 j+ l8 Z% e9 g4 M' |但Jdownloader 需要用到Java,我唔知VPS用唔用到。。。
1 ?; k7 E: W( l% i2 y) f5 `話說U2 有U2-RIP,準備開戰。

漫步雲端 发表于 2011-8-29 13:38:04 | 显示全部楼层
要呀,不過咪就係好似我嗰個噉,你打一個就換一個驗證碼返嚟。
/ ?. w- k' u8 @2 e  B但Jdownloader 需要用到Java,我唔知VPS用 ...
0 S- c# B+ v, l$ c( Y. Mkwanyeung 发表于 2011-8-29 12:50
6 G( P- ]$ b% \; Y* m, N  g% V1 r
; E4 t2 [" Y5 T$ M6 H4 V7 T6 r

) J& ?& ?& U( \  GVPS可以用Java,所以而家正研究紧
, J+ ?2 P! `$ q4 j' J话说个果U2-RIP体积咁细 边有肉食...

eegbook 发表于 2011-8-29 13:38:09 | 显示全部楼层
楼主,呢个果真系技术贴,高深到我都睇唔明,睇黎我太过小白嘞,要学习下先。

bbq512 发表于 2011-8-29 13:40:56 | 显示全部楼层
不明也无所谓啦~反正现在有现成的,封了再自己搭吧!!

kwanyeung 发表于 2011-8-29 14:03:47 | 显示全部楼层
VPS可以用Java,所以而家正研究紧% Q, f$ ?0 \+ d+ [+ b7 a
话说个果U2-RIP体积咁细 边有肉食.../ L& ]  }: K& u! E  x, a' W9 _9 m
漫步雲端 发表于 2011-8-29 13:38

& l0 k9 U3 M+ z% J0 M你研究到就話我聽啦,噉我都非常有興趣如果VPS係掛到HF。
4 y3 E! A0 e7 K! F7 y. u" ~係冇乜肉食,食一陣玩完。

235600 发表于 2011-8-29 17:10:24 | 显示全部楼层
有点复杂哦楼主

h2o2 发表于 2011-8-29 18:10:34 | 显示全部楼层
沒相關內容,只能話你知軟件下載地址
# Y2 i$ R6 _$ V( h  A漫步雲端 发表于 2011-8-29 11:52

6 h! o$ D' V" S% ^# g( ~; X5 \) X
( D" Q9 Y7 U  {6 H% o5 f3 k8 U
    多谢先啦

noddyy 发表于 2011-8-29 22:19:24 | 显示全部楼层
有点长,慢慢看