星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 可能系白目嘅問題....

碇シンジ 发布于2011-8-25 15:44 2750 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]
lwj23 发表于 2011-8-25 16:45:05 | 显示全部楼层
嘿嘿,我又学到野了

碇シンジ 发表于 2011-8-25 16:46:40 | 显示全部楼层
咁資源發佈方面如果都系自己UP嘅系咪無限制噶?/ M& K$ P; A& Y1 m6 Y* L
不過啱先出去睇佐幾眼.似乎音樂區,同埋電視劇果邊都無評分嘅....

235795561 发表于 2011-8-25 16:49:28 | 显示全部楼层
做个任务就够晒拉

kwanyeung 发表于 2011-8-25 16:51:14 | 显示全部楼层
我靜係想講我個版本同樓主簽名要求有咩分別? 定係啱啱搵到未更新簽名。

碇シンジ 发表于 2011-8-25 16:59:21 | 显示全部楼层
我靜係想講我個版本同樓主簽名要求有咩分別? 定係啱啱搵到未更新簽名。
0 F2 I+ @: L' }; m0 `+ Nkwanyeung 发表于 2011-8-25 16:51
9 P4 D. r' v9 ^8 I& [& E

" C% ^0 y" p' Y無....唔記得去更新個簽名....宜家仲缺緊劇場版果2條粵軌....已经改佐啦,K大会唔会做埋冒险者战斗果份噶?
/ v1 u9 X! Q: m' `3 r( m
# p; T8 i  a. I/ g" p) x
扣税每个板块都唔同,具体如下(右上角选板块)* M, i6 R3 W/ m+ i7 x
天才不二 发表于 2011-8-25 16:41
, [* N$ i+ g$ A5 D- s, c* l, t

: {1 S* a1 O) |# X- f. @0 y6 P) }- e/ d7 J' g4 F. y" z
真系多謝曬....宜家明白.% V- Z* V& @1 J  Q1 n" T% _+ S
% S) D0 ?9 t& N- i/ @' z
-------------1 R1 \3 E) u. Y! q
唔好意思....仲有問題要問..../ j# T) D7 [  H
1.論壇有無禁止星夢交易噶?既系用第二個論壇D貨幣來交星夢....
7 f: F% M6 f. N% [* \- F( G) f7 R' H2.分享物流所D原創定義系點噶?系自己UP定系自己RIP或者自己+條粵軌之類嘅資源先至系原創?物流所凈系發佈帶粵軌D資源?

QQ车 发表于 2011-8-25 17:27:29 | 显示全部楼层
要交税的,楼主先要努力攒多D钱,再下吧。

kental 发表于 2011-8-26 10:23:51 | 显示全部楼层
扣税嘛;等星梦多了才去继续吧

kevinchan 发表于 2011-8-26 13:43:42 | 显示全部楼层
2.分享物流所D原創定義系點噶?系自己UP定系自己RIP或者自己+條粵軌之類嘅資源先至系原創?物流所凈系發佈帶粵軌D資源?5 H$ _3 _/ ]- W0 @0 {) q4 K
碇シンジ 发表于 2011-8-25 16:59
7 x. \3 d, u% b7 f( f" d
( g( c) g# ]( H6 l

* J7 T6 R4 Q6 e& z    自己up,自己rip,自己调音频(暂时谂到呢三种情况)都属于原创........正常物流所净係允许发分流嘅作品(网盘分流,例如MU,MF等等),同粤语日语无关。而原创合成作品就发去合成苑,有人发错区我一般都会帮手移。
- C. F6 d) X2 N6 O/ ~7 UPS:原创加分唔係固定值,每个版主操作都唔同

acehayato 发表于 2011-8-26 13:47:03 | 显示全部楼层
广东话看不懂,能给份白话就好了。

kevinchan 发表于 2011-8-26 13:47:04 | 显示全部楼层
咁資源發佈方面如果都系自己UP嘅系咪無限制噶?
& L+ z: p$ C4 @$ Y" w1 N# S不過啱先出去睇佐幾眼.似乎音樂區,同埋電視劇果邊都無評分嘅 ...
8 M; G9 }5 y& {! A1 y& z! {6 V碇シンジ 发表于 2011-8-25 16:46

`* G2 L2 I" n2 w! J
  F4 y$ Z8 E7 [$ R& f1 q. n" B* ^7 w( D. d1 `3 r: [
    唔一定每次发资源都有评分,本身发帖就已经有经验和星梦加,而版主加分都要视乎你发什么资源.例如,你发个资源,随便百度都可以搜索出大量下载,咁你都冇必要发出嚟啦。

kevinchan 发表于 2011-8-26 13:48:54 | 显示全部楼层
广东话看不懂,能给份白话就好了。# [: y' j- z% F$ A- D. \7 G
acehayato 发表于 2011-8-26 13:47

. G  X. d3 {' R- n. w2 z) p3 z+ f6 D! o- q! z2 M) S
; K/ Z( S  U5 V+ t4 Z
    多点来这里,不知不觉你就会学懂粤语字

acehayato 发表于 2011-8-26 13:54:27 | 显示全部楼层
多点来这里,不知不觉你就会学懂粤语字
! i% e9 y4 L2 D, I+ N5 d! fkevinchan 发表于 2011-8-26 13:48
' A$ i) c5 H6 t1 C+ `
3 g9 q9 u8 s! t3 p9 u

6 R) ~; x0 u+ Y5 W    是有点已经能看懂了,但是......还是苦手