[其它更多] 买移动硬盘选哪个牌子好?

bbq512 发布于2011-8-14 08:21 3901 次浏览 51 位用户参与讨论   [复制分享主题]
bbq512 发表于 2011-8-14 11:02:08 | 显示全部楼层
回复 6# whm315
! i) G! G3 O" d/ `2 W* u6 [* _9 ~
) X% i0 F) J* s( f0 c$ E
5 r1 |& P$ W0 i9 m    我劝你还是买两个1TB的吧,这样比较安全,坏了就是2TB的数据啊!!

inber 发表于 2011-8-14 11:02:15 | 显示全部楼层
点解唔好问点解啫?
& \2 y& a) @2 A/ {chrisrex 发表于 2011-8-14 10:09

" c) f2 Y* V) o& e* M2 c( C' f' p8 X3 `9 n; I; Q- K! r+ p: ?
& @, M* l1 }$ u; y8 g
因為12樓無處不在' f- H' j  [9 S# u3 o/ Z
唔得罪得

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:06:21 | 显示全部楼层
因為12樓無處不在
; K6 ~* q/ ?5 `0 i2 @0 t唔得罪得
# ~- k: Q9 ?0 t5 t0 \& F/ S. jinber 发表于 2011/8/14 11:02 AM
9 h0 J/ q5 X! ^" t: Q( F. t! U+ a

2 ?: J* P8 K' q; O% }8 D" i" W+ r& W3 Y, R4 y/ e9 y3 L
     几个星期前先秒秒钟都窒住晒,而家竟然话唔敢得罪?

maplep 发表于 2011-8-14 11:12:15 | 显示全部楼层
耗电方面,你个移动硬盘整日连接电脑噶咩???
" }  b$ c5 \% \& r5 u% w& g
0 Q8 E( J9 Y) }散热方面既然系移动硬盘,甘应该都系盒装,散热就可想而 ...1 B8 y9 d2 i2 q' Y7 Q! v
235795561 发表于 2011-8-14 10:04
8 r, H) w  O2 `2 S1 x7 |) C. a

0 w1 C& f: M; Q/ c6 q# j4 C7 E2 ?! Z  \8 K: H( B
    超三竟然爆料教你用签名

inber 发表于 2011-8-14 11:12:25 | 显示全部楼层
几个星期前先秒秒钟都窒住晒,而家竟然话唔敢得罪?* b1 W; ~5 T& c% W1 f# {, N4 |
chrisrex 发表于 2011-8-14 11:06
4 C( E/ ]9 B8 f+ Q0 E, g* d, P: U  @$ s

/ L$ R+ Z! s2 V' V) l0 G" ?( C# `+ p- R) t6 \
就因為幾個星期嘅結論 得出  M" z8 V# H( o4 d
ky唔得罪得

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:21:39 | 显示全部楼层
超三竟然爆料教你用签名
! V! k' L* J7 ]9 [' x% e4 Hmaplep 发表于 2011/8/14 11:12 AM

5 N7 m. u6 {" ^! }
3 y: _& @& y0 p
+ L+ ^0 K: R- N& _. e9 O    M仔你讲咩?我爆料?爆乜料?爆畀边个?

shadowlxl 发表于 2011-8-14 11:22:00 | 显示全部楼层
ST好啲,认为

chrisrex 发表于 2011-8-14 11:22:46 | 显示全部楼层
就因為幾個星期嘅結論 得出
. a, H5 ^, L8 g/ r6 c( V3 oky唔得罪得9 z! X- g3 ?; _  P# o" c
inber 发表于 2011/8/14 11:12 AM
8 L7 U) b/ w& C: K) G) {
! s: e/ @. `; r6 C

5 m) [  G1 d' F( X; p# m    我贴身追击咗咁耐都唔觉有咁嘅结论嘅?

whm315 发表于 2011-8-14 11:25:18 | 显示全部楼层
回复 13# bbq512
7 D) q& I; U) |+ v* G9 h
, x: X/ p' m+ g  G# [8 `- l5 }" w
- E0 d1 p5 a5 C' N移动硬盘的安全又真是重點,所以我家中電腦內同一樣的資料是用兩個移动硬盘(500GB,640GB)來收藏,現在再想買多一個來做第三個BACK UP,因此睇中容量比較大的2TB

fpq139909 发表于 2011-8-14 11:36:47 | 显示全部楼层
硬盘-西数
( G( |4 p7 ]2 J4 \移动硬盘-希捷

kidhsu 发表于 2011-8-14 12:21:18 | 显示全部楼层
我的大多数是西部数据

Ace0210 发表于 2011-8-14 12:24:10 | 显示全部楼层
我買開WD的0 W" f3 z; C- ~' F
som\ny好帳