[其它更多] win7放大图片好多马赛克

我冇野讲 发布于2011-8-5 18:28 2764 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
win7.jpg 这个是win7放大看的
' k4 P. l9 m6 W/ C/ I2 ` xp.jpg 这个是xp放大看的
* c! N( v1 z2 |& X; [" V" M为什么同一张相片,win7的放大后模糊这么多?

已有(30)人评论

chrisrex 发表于 2011-8-5 18:41:59 | 显示全部楼层
我冇嘢讲,咩系统都唔用自带

aubert22 发表于 2011-8-5 18:48:10 | 显示全部楼层
晕~呢个系图片问题吧~~关淫哋系统乜事?

我冇野讲 发表于 2011-8-5 18:50:32 | 显示全部楼层
回复 3# aubert22 0 c8 T( N1 W8 B
9 E( S9 ]) E+ K
2 Q& K9 X$ m* [  K) F: D0 ]
    同一张图片的

我冇野讲 发表于 2011-8-5 18:50:58 | 显示全部楼层
回复 2# chrisrex
/ i5 X. {+ R; o& A2 d; H: M5 J. ]- @: `! H7 k. Q; i& `
4 {+ ]. k' ?7 g- L; V- P
    甘用乜野

chrisrex 发表于 2011-8-5 18:57:17 | 显示全部楼层
回复  chrisrex 8 Q+ [' ^! ^2 a  S
) S4 Z2 A5 |& d
8 v% e( h+ r* ^7 V% i/ D+ z
    甘用乜野( c- y( M  v0 u3 L3 l% o; D
我冇野讲 发表于 2011/8/5 06:50 PM

+ a' O7 V6 T# V  J0 r" P0 r9 B
" H# l) e: p7 @& h1 c  L# t1 w/ Dacdsee吧......

qumjl 发表于 2011-8-5 18:58:21 | 显示全部楼层
系咪你XP果张仲未放到win7咁大啊、、

aubert22 发表于 2011-8-5 18:59:17 | 显示全部楼层
回复  aubert22 $ S7 e& E4 C: @
3 v& h( f0 B5 }' V9 U+ M3 s

_' \6 I; f# {/ a* Z" K' ]    同一张图片的3 S% s$ y: J* N- n: j
我冇野讲 发表于 2011-8-5 18:50
/ Y" ~. u! T8 o6 m
( ?: I( i& b  Y9 `9 U

6 a* L7 M2 F, O1 R    放大同一倍数??

我冇野讲 发表于 2011-8-5 19:04:36 | 显示全部楼层
回复 8# aubert22 + ~1 n6 f, r* Y# \* I! g" L

* q( v* D- w9 f8 s  |0 Y2 l, Z
: }- p! a" `. l2 l' I0 K    应该都差不多的,我之前用xp看相片冇甘格子的,最近用win7一放大图片t,好多格。

我冇野讲 发表于 2011-8-5 19:07:07 | 显示全部楼层
回复 7# qumjl : a/ [# f6 @9 m; |% J

' L3 G5 @* N3 [: ~, c: ^- ~. K7 Q) y0 j
    唔系,我电脑t过效果,真系差好多

aubert22 发表于 2011-8-5 19:49:04 | 显示全部楼层
回复  aubert22
: H% g# Y# Z8 V+ v5 r# |; X- N- g5 o) B7 `+ Z4 [

+ M+ O8 L) f7 W) w+ a# `    应该都差不多的,我之前用xp看相片冇甘格子的,最近用win7一放大图片t,好多格。
% x, L) X+ Y; s  X/ u我冇野讲 发表于 2011-8-5 19:04

' M+ O1 D+ J" P$ J2 F3 R+ o9 {# F) h7 |  b, d  O- c5 w
- b; Z, O  x1 \8 i7 _
    用过W7唔系好长时间,无留意呢个问题~不过你放咁大睇乜?

kevinchan 发表于 2011-8-5 21:13:39 | 显示全部楼层
显卡驱动都会影响的..我估计

123下一页