[软件应用] 寻求一种方法,可以在4.7GB的DVD上刻录1000分钟的视频,且有菜单

光热斗 发布于2011-7-31 13:14 1772 次浏览 14 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]

已有(14)人评论

kwanyeung 发表于 2011-7-31 13:41:22 | 显示全部楼层
1000分鐘。。唔知你一定保証嘅定義。因為DVD擺2個鐘嘅片都已經係一般質素。
0 V2 k4 e- D, S2 E5 Q1 \' g1000分鐘我唔敢想像個質素係點。

光热斗 发表于 2011-7-31 13:46:06 | 显示全部楼层
谢谢你的回复,嗯。就好像在街边买的无元一只的动漫碟般的质量就可以的了,能否帮忙一下?

kwanyeung 发表于 2011-7-31 13:58:35 | 显示全部楼层
谢谢你的回复,嗯。就好像在街边买的无元一只的动漫碟般的质量就可以的了,能否帮忙一下?
! j/ W; l; M- f" [  v  i% p光热斗 发表于 2011-7-31 13:46

+ r/ S: l" k3 @8 P3 ~1 mconvertxtodvd 應該就最好。
( B8 I/ w+ Q( Y3 u不過1000分鐘質素唔敢保證,自己試吓。

光热斗 发表于 2011-7-31 14:00:11 | 显示全部楼层
回复 4# kwanyeung
: Y3 H) Q! O( G8 k9 b3 [7 l3 J7 n+ {- z
! c) Q$ }% @1 e+ J$ s! K0 x
    谢谢你啊,唔该晒!

chrisrex 发表于 2011-7-31 14:08:49 | 显示全部楼层
本帖最后由 chrisrex 于 2011-7-31 14:10 编辑 0 {8 ?+ I3 p8 R5 n% b, O5 [
% {; U, f  S. l0 w0 }# r4 [! g
1000分钟,一係rm或x264..........total 610kbps,都勉强可以嘅......但係唔会有菜单.....你话若然mepg2压到610k,我都系返屋企睇IQ博士好过啦

基拉杰特 发表于 2011-7-31 14:33:51 | 显示全部楼层
1000分钟,一係rm或x264..........total 610kbps,都勉强可以嘅......但係唔会有菜单.....你话若然mepg2压到6 .../ h, A& V7 n+ P8 c) y
chrisrex 发表于 2011-7-31 14:08
4 d# m9 Z' N! {; w% M: @6 }" }! a

$ f! |, J/ W/ L  p: n, O3 t% y9 Z5 T
, k5 A; |/ @* _+ C' }9 |    我都返归睇IQ博士好过啰

aubert22 发表于 2011-7-31 14:42:36 | 显示全部楼层
对于3gp嚟讲,应该OK啦~

高S大89 发表于 2011-7-31 21:41:19 | 显示全部楼层
4.7G的光盘刻录1000的视频可以,但质量就……不堪入目

迪格斯 发表于 2011-8-11 15:56:03 | 显示全部楼层
以前我好似試過用352x480這個分辨率編碼,用最低的碼率,最高的脩正參數輸出,1張碟就可以輸出好多集,但唔記得有無1000分鍾,可能有700分鍾吧.

GF700624 发表于 2011-8-17 13:02:48 | 显示全部楼层
这个已经过时了,现在要看720P和1080P的了。

235795561 发表于 2011-8-17 20:36:46 | 显示全部楼层
如果系斋dvd机度播,我淋可以噶,以前我都试过压甘噶片

12下一页