[动漫讨论] TVB有场卡通好似叫“童梦”既!

luruiwei1984 发布于2011-6-13 11:54 4110 次浏览 48 位用户参与讨论     [复制分享主题]
TVB有场卡通好似叫“童梦”既!小棒球手经典语句“童梦幻影球”!!好怀恋,有谁睇过的???

已有(48)人评论

inber 发表于 2011-6-13 12:08:52 | 显示全部楼层
無睇過
1 `8 m& G; ^; X只知是舊物/ G( O  c3 i4 C. u2 _
好難求的

基拉杰特 发表于 2011-6-13 12:17:04 | 显示全部楼层
很多人都知道,老物,难得

inber 发表于 2011-6-13 12:19:43 | 显示全部楼层
很多人都知道,老物,难得
8 {  k# z) v) k3 @- S/ M基拉杰特 发表于 2011-6-13 12:17
, U8 m# z7 a3 O, f( w8 u
( W/ X: H& o  N+ D' Q

E% A: ?8 k& }% X2 d咁你睇過未姐

kidhitomi 发表于 2011-6-13 12:37:12 | 显示全部楼层
好旧的动画了
% I2 v& O* r, O' {3 r) M# {$ P睇过都有唔记得晒了

天才不二 发表于 2011-6-13 12:46:21 | 显示全部楼层
以前睇过,可惜无睇到大结局

漫步雲端 发表于 2011-6-13 12:48:18 | 显示全部楼层
無睇過  \' u2 a* P6 A! M5 S. e, O$ I% W
只知是舊物
6 e! a* C$ u0 U; ~, a" v# Z. }好難求的
0 h1 V1 Z: s5 o$ u  E" yiamaboyandog 发表于 2011-6-13 12:08
8 x4 x. a" D- r, D

, ^8 I& t) S. \+ C2 c$ O* m; O* p" N7 ^% }! h* {$ j2 L# Y

5 o8 q" p# ]! v, j我終於見到樓主個頭像了

k1s2f3 发表于 2011-6-13 12:48:51 | 显示全部楼层

* P7 e7 }" u9 t! K0 L- t- n! W以前睇过啊,唔记得主角叫乜名,净系记得童梦幻影球系佢洗衣服嗰阵,部洗衣机飞出好多泡泡而谂出嚟嘅绝招。仲有个黄头发嘅女仔女扮男装,扔出嘅球好似弹钢琴咁漂浮不定。后尾幻影球畀人破解咗,佢又谂出个高速球,可以扔出时速300几公里嘅,最记得有个肥仔想接佢呢种球,将棒球棍同手绑系一齐,结果条棒球棍都断埋。其他嘅唔系好记得啦,係唔係仲有个绝招,扔出嘅球会突然消失,然后在突然出现噶?冇记错嘅话。。。

golify 发表于 2011-6-13 13:08:53 | 显示全部楼层
睇过,小学5年级的时候了,不过片源估计难找!

inber 发表于 2011-6-13 13:09:25 | 显示全部楼层
我終於見到樓主個頭像了
7 E! r0 Z" g' b/ H漫步雲端 发表于 2011-6-13 12:48
3 M, ?, [6 F; \; r# h, d3 v

8 A5 {( e% G/ H; O
8 W) D# X1 e. i7 {3 r漫步果然唔鐘意新人抄佢個簽名* Y, z2 t- f6 J6 @
漫步個答名話咁快就無左啦

漫步雲端 发表于 2011-6-13 13:37:56 | 显示全部楼层
漫步果然唔鐘意新人抄佢個簽名5 ~) e6 R  K/ I* f$ r5 Q
漫步個答名話咁快就無左啦8 s0 \# a( |* T7 C
iamaboyandog 发表于 2011-6-13 13:09
; ^$ {. J; p0 l3 r5 H: R
7 v; `% k+ X  f& b. m+ r

9 J1 S* G. y$ A) m1 a% T
+ Y; |( d) c/ u5 P& o個簽名都用左好耐啦,都系時候換

inber 发表于 2011-6-13 13:41:42 | 显示全部楼层
個簽名都用左好耐啦,都系時候換# F: e' _0 A" J2 D
漫步雲端 发表于 2011-6-13 13:37

& ]: ?$ ^" @2 E, p7 l" w( P3 v. |9 ?0 J6 q

- V9 Z2 r, c, Y9 u 這是傳說中的自我欺騙
, a7 E9 v' d1 o明明系唔想新人抄你# x* W' _% J( }' z+ o; c% g7 D. z
9 {6 o- T$ x0 i6 d: \
因為漫步大人高高在上

12345下一页