跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [MU原創] [ J2 ] 雙語MKV繁體中字幕 美少女戰士R 第01-42集 完 (重更新30)

幽助 发布于2011-6-4 17:58 7443 次浏览 79 位用户参与讨论     [复制分享主题]
迪格斯 发表于 2011-10-10 09:14:25 | 显示全部楼层
得闲过来下载7-42集先....

幽助 发表于 2011-10-11 02:42:18 | 显示全部楼层
本帖最后由 幽助 于 2011-10-11 02:45 编辑 , P+ p3 j) A7 w; x* j) C- e) ]- X
想請教幽助兄, ) t4 Q4 ]' }& }9 [
, b# v/ j+ _7 @! @/ C9 E* `  ^: q0 F/ H2 A2 R
1) ts 檔案點樣可以轉MKV, 可刪除廣告及保留兩個音頻及字幕, 用什麼軟件(最好是免費下載 ...
5 _/ U2 Z( |- ]) o% z2 N# lalam 发表于 2011-10-9 20:07

, P2 ]9 }& r) V0 h  R6 A( g, h3 a- P! |+ _8 R" j
用MeGUI 呢隻軟件  張ts檔 抽音  分析條片 剪片  之後  壓成mp4   用ProjectX抽字幕    之後封成mkv之後再校字幕   校好字幕後再張字幕用mkvmerge GUI 封成MKV
/ \8 U& D& _; x* \  O, W. M0 e. Y9 v3 [# m
花漾明星  有3集錄唔到  因佢9月份突然改左星期日都播埋唔知道  所以錄唔到

alam 发表于 2011-10-11 20:11:08 | 显示全部楼层
回复 74# 幽助 : K! e; }) `8 H7 r3 @

y; X% [9 T! a9 F# l9 U( `
' p" L8 q4 h: x( d/ x1) 仍需要研究吓, 看來仍然好煩, 耍校正字幕, 都唔知用什麼來校正?
5 {# H7 |3 ?: g5 j0 W3 S2) 原來因為兒童台播埋星期日, 沒有錄, 真可惜, 希望有人錄了, 可補檔彧等日後tvb重播了, 謝謝你的分享及回覆!

迪格斯 发表于 2011-10-12 01:38:56 | 显示全部楼层
幽助楼主, 如果有时间, 请问可唔可以重新上传第33集的part 2? : s  F2 ]& d, I9 ~6 L

% b6 C* V6 i! S5 V唔该唔该
; N5 o% }0 n0 ^0 g- Bddarcy 发表于 2011-10-12 00:00

& _) F, `, C& g1 ?" J7 D2 H乜我听见明仔话已经好返嘅,拒前2日先话可以下载.

ddarcy 发表于 2011-10-12 02:04:12 | 显示全部楼层
乜我听见明仔话已经好返嘅,拒前2日先话可以下载.
2 D- r9 R3 w6 V4 u迪格斯 发表于 2011-10-12 01:38
. v, R0 s8 E- O" F( C

. _  b2 \! d! \/ M我两星期前试过, 但唔成功, 5 [) Y6 _8 i2 m/ a; X
见到你说无问题后立即去下载, 真系好返了., l9 \2 x; g, ?. r
1 S+ q3 h  o; M9 g2 O  H8 h
多谢指点 " Z& F- ^( H1 m
0 W, {5 S- }' @$ C9 p% E
我已自行删去那篇错文, 唔再劳烦楼主了 ^^

迪格斯 发表于 2011-10-12 08:57:31 | 显示全部楼层
我两星期前试过, 但唔成功, 5 I* [1 n8 }3 N+ [) x" o
见到你说无问题后立即去下载, 真系好返了.3 ]" s8 x% H7 r/ J5 k8 Y) |4 y

$ n/ N7 @) w3 [多谢指点  . Z7 M( y0 |# }* S# Q4 w
- _) ]  n- j$ |% z
我已 ...
" C4 P8 J( ]/ Y/ s! k& ]ddarcy 发表于 2011-10-12 02:04
+ @* n$ c4 A9 q0 ?7 g
我都系咁岩听到qq群个明仔话终于能下载我先知道,实际上我仲未有时间去下载呢套,2个月之前就载了前6集咁多,依家又下载紧sailor moon s的修复版dvd,唔得闲下载...

kennyfong 发表于 2020-9-26 23:04:37 | 显示全部楼层
非常感谢分享!希望还能下载!

aragaki 发表于 2022-6-12 14:47:56 | 显示全部楼层
多謝分享