[生活智能] 封装问题

asd123456 发布于2011-5-14 18:47 2262 次浏览 30 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2011-5-15 00:33:21 | 显示全部楼层
果个软件几耐之前用过,记得里面有个视频转换设置参数系keep orignal  唔知呢个系咪封装呢?
% L7 r* j% ]6 N# I" L. h$ p果阵设左呢 ...0 {/ F1 C+ C/ S' G: y/ J) `
梦之星际 发表于 2011-5-15 00:03
" z9 p$ Q+ Q# J
! {6 j$ D. j( D& W
+ i- t6 a: |6 Z2 g
    vdm係可以压片,以前avi流行时好多人用,不过我就唔识嘞,写脚本嘅嘢太复杂

kevinchan 发表于 2011-5-15 00:33:53 | 显示全部楼层
你地好犀利,我仲系用較為原始的方法. n' q' E7 B" `2 f2 u' \$ f
漫步雲端 发表于 2011-5-14 23:54
& u8 t/ a7 [6 h, v/ e

& ]9 l- B. C  ~& M& O
2 }' M; ^2 w4 h) w  `( J% a% A    GE法?太麻烦,我都唔用嘞

梦之星际 发表于 2011-5-15 00:39:47 | 显示全部楼层
vdm係可以压片,以前avi流行时好多人用,不过我就唔识嘞,写脚本嘅嘢太复杂
- L# d! y( [$ lkevinchan 发表于 2011-5-15 00:33

: V6 K( }, g5 W: ~" Y! [/ M+ Q' f! V/ ?8 w
哦,个阵用的时候真系要用avs脚本先导入到个视频入去,直接导就出错误,应该系缺左个唔知咩组件或解码器了

漫步雲端 发表于 2011-5-15 00:43:30 | 显示全部楼层
GE法?太麻烦,我都唔用嘞
4 ?6 V' E  \4 R$ A. N  @* Skevinchan 发表于 2011-5-15 00:33

- O" t$ p1 X# C, F4 |- w% \' q0 C3 k. T
( X/ }9 C: v: d) j7 }: o* S2 N+ U
    5 F' V( |/ A6 L" G
系...反正又唔系成日都要封裝wmv所以就懶得學

inber 发表于 2011-5-15 07:36:33 | 显示全部楼层
你地好犀利,我仲系用較為原始的方法1 J; M$ l1 |' S
漫步雲端 发表于 2011-5-14 23:54

1 V; q  M' e: h% s# ^
" D6 }& S# U" Q/ m) A
$ t; E. O; a: p: M' j: B& M 我唔系: Q* l& g/ z9 w; T3 U# A, a
只系雀仔姐

kindaichi 发表于 2011-5-15 19:45:03 | 显示全部楼层
我都唔识,冇研究过

pfok 发表于 2011-5-18 21:36:02 | 显示全部楼层
Let me try it first!