[其它更多] 【已解決】share的端口問題

miyuja 发布于2011-5-8 19:31 1833 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2011-5-9 22:32:43 | 显示全部楼层
我係有線電視網,軟件設置一直冇喐過,同一兩年前用開嘅一樣,以前用得E+唔知點解突然唔得,端口我喺 ...0 k/ ~+ [7 r+ ]. W6 N, L! m
miyuja 发表于 2011-5-8 22:27

, `  n0 T, A7 _' k9 ?
2 T5 Y7 F- J8 k* n$ u4 G" X! L/ {% B0 K$ t

+ j+ D5 p! o1 m5 A/ P" D/ f3 xSHARE只要系公網IP就用得,有線電視網都系公網IP所以應該系軟件或者系統問題# Z. [: c4 B1 S" n. G
仲有我想問下有線電視網系咪上傳下載都系一樣的?adsl鎖死512k上傳

miyuja 发表于 2011-5-10 00:40:58 | 显示全部楼层
SHARE只要系公網IP就用得,有線電視網都系公網IP所以應該系軟件或者系統問題
9 r: D( E$ V* D& L; r% P3 _3 _仲有我想問下有線 ...+ E; {) j3 {3 N! i  i  i
漫步雲端 发表于 2011-5-9 22:32

5 l" \7 H' w* ?9 G# |( j! T3 p6 s: n: G5 @" W7 h$ Y
( N; P6 U# }  {) l) d
有線下載100~200k不等(慢嗰時得50或以下上傳一般就50~100上下浮動
+ o* V/ E- Q( y7 a: H% ^! {- }9 b, X. `- U& h/ f- m9 H8 f! y
% @. M( [8 f8 A3 G
終於搞清楚點解share一直話端口錯誤,原來係以前設嘅防火牆端口隱藏一直冇改返,搞到頭都大. c" ^& p& J6 L, M, r7 O1 P
, B* G; Q9 \, ]! v
多謝曬樓上各位嘅回復,share終於又開倒嘞

漫步雲端 发表于 2011-5-10 00:44:18 | 显示全部楼层
有線下載100~200k不等(慢嗰時得50或以下上傳一般就50~100上下浮動
' o- |% Z' T7 {3 A+ O0 e# n3 H& G8 d: i
; R* i, Z3 r1 m* X, G' a
終於搞清楚點解share一直話端 ...
3 `3 `$ X' y) H: k1 rmiyuja 发表于 2011-5-10 00:40

5 V9 d# u  ~* ?# O7 B3 o
3 ~7 ?7 \+ @4 P# q- Y8 V4 a
- u$ K, f) A, p$ U   
" ?& {" v8 Z! l8 a; z你上傳115最大都系100k?我表弟又系用有線電視網2M網速
1 I* Z- f4 w8 }6 ]5 M  H1 m下載200k上傳都系200k 有d羡慕他

miyuja 发表于 2011-5-10 00:49:52 | 显示全部楼层
你上傳115最大都系100k?我表弟又系用有線電視網2M網速' @4 k" D- s: {# k9 g8 v- }5 L" l
下載200k上傳都系200k 有d羡慕他  ]- |$ ?& a& e( B: l# D3 d9 C
漫步雲端 发表于 2011-5-10 00:44

, O) P1 o3 F3 L) O& _  n0 X
4 o5 X. Y0 C6 w: B7 b, u( g, [" x115嘅話得70左右,100k多數係MF,可能我呢個網特別渣,上傳200K未試過...

漫步雲端 发表于 2011-5-10 01:13:48 | 显示全部楼层
115嘅話得70左右,100k多數係MF,可能我呢個網特別渣,上傳200K未試過...) _, X5 `+ `$ ?7 A) K. N( Q0 n
miyuja 发表于 2011-5-10 00:49
, S4 p# b3 g5 Q
  w( X- F1 f" w4 E' R" w
6 w# X$ p# f# H+ F/ [) ^) f+ S: X) M

( A! V$ G$ _! [/ @: f上傳國外網盤反而快過國內的 你用广东有线电视网還是珠江宽频呢
, R3 b) W* L, r( c應該線路配置系2M下1M上了 都快過電信ADSL 512K

miyuja 发表于 2011-5-10 01:39:08 | 显示全部楼层
上傳國外網盤反而快過國內的 你用广东有线电视网還是珠江宽频呢- X5 L1 Q; E+ T6 Z
應該線路配置系2M下1M上 ...8 h+ q2 B* l3 W7 X, s0 X0 T
漫步雲端 发表于 2011-5-10 01:13
' R9 c) [) _+ z% C$ O

& r$ ^; b# r( d  j珠寬。珠寬最衰就係唔穩定,有時慢起身真係會激死人嗰隻(我頭像就係最佳寫照,o(∩_∩)o...哈哈

漫步雲端 发表于 2011-5-10 02:09:17 | 显示全部楼层
5 Q7 Q" T4 ]. k( _
珠寬。珠寬最衰就係唔穩定,有時慢起身真係會激死人嗰隻(我頭像就係最佳寫照,o(∩_∩)o...哈哈
% W7 e4 ~& c' F' _! A6 kmiyuja 发表于 2011-5-10 01:39

' s9 Q( V4 H9 |# Z1 J. E' J( n5 M' Q5 {# w& A4 t/ s

5 H) a( H# `) d$ e! H' H$ T    / l) S; q$ `6 J$ c) x
果然系...
, _) u6 J; p1 y7 g* N4 w; _+ ^- K/ p' d& |( \
7 x! B+ U# i8 u' L5 Z4 L
本來考慮轉珠寬
- h2 g! O$ O* [' E睇黎還是等長城寬帶覆蓋到我呢區好過,而家用緊小區寬帶不過上傳速度仲衰過ADSL 應該系被人限制住) T5 a" b) R, K+ g+ A0 s2 {
有200k上傳我就可以做到好多野了 下載慢d都沒所謂