[其它更多] 【已解決】share的端口問題

miyuja 发布于2011-5-8 19:31 1819 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
# L# k$ W3 C3 _' e/ f5 C) P
( K: v3 S( S" X3 R( d好耐冇開,今日想揾D嘢點知一開就有問題,唔該各位大俠幫下手=A=0 y: n) n0 @9 M9 t; r' x$ X" \# o! D" n
# B# i) O" t& e; U$ f
開幾廿秒之後就會自動斷開,話係乜端口問題,設置我一向都冇喐過佢同以前一樣,以前一直用開都冇事。。。% q% o* D* ]; k4 q- v
有冇乜解決辦法,大家嚟幫下手唔該唔該。。。2 _( Q) F. K# n% M/ E1 x

7 L0 u! J# K: X+ e( u
+ x# u; F' r& h7 Y/ Z+ s" W8 p1 |. O6 W' E0 d; k% b# n

已有(18)人评论

ConvoyChan 发表于 2011-5-8 19:58:16 | 显示全部楼层
如果系自己屋企adsl之类的 打开路由或者modem的upnp7 z  ~& r1 o' k6 Y" s7 D; N
如果在某个局域网 例如单位 学校 小区宽带 那就跟管理员发牢骚

miyuja 发表于 2011-5-8 20:12:44 | 显示全部楼层
本帖最后由 miyuja 于 2011-5-8 20:13 编辑 . ^2 n+ H: ?8 P: S, N4 K9 j
如果系自己屋企adsl之类的 打开路由或者modem的upnp
0 p/ G. o! ?: h  K8 f2 Z" S如果在某个局域网 例如单位 学校 小区宽带 那就跟管理 ...
1 D; Z( v% T8 W$ h+ DConvoyChan 发表于 2011-5-8 19:58

3 U! J* v- i1 O8 Z! J
4 a- \2 b& y" K) H) H我屋企無用路由,嗰個「modem的upnp」點開?。。。。。。

夏日呐喊 发表于 2011-5-8 20:47:54 | 显示全部楼层
小区宽带 有时也会被认为是内网用户 咋办 用的也是PPPOE拨号连接 已知拓扑中包含认证服务器和管理服务器……

lovepx 发表于 2011-5-8 21:59:52 | 显示全部楼层
等CC老湿解答..share要求IP地址要相同,直接连猫上应该最简单解决问题

ConvoyChan 发表于 2011-5-8 22:07:55 | 显示全部楼层
如果系小区宽带 的无解 adsl用电脑拨号的 本来就已经打开端口映射 无需再设置网络 此情况睇软件设置有乜错误吧

miyuja 发表于 2011-5-8 22:27:06 | 显示全部楼层
如果系小区宽带 的无解 adsl用电脑拨号的 本来就已经打开端口映射 无需再设置网络 此情况睇软件设置有乜错误 ...
8 h' k% P$ D. T6 \! }ConvoyChan 发表于 2011-5-8 22:07
& L- A+ U, M9 J! [6 Q* X
+ J) U3 w, A' o9 \+ U

. h$ r" l' a! t9 B' i7 D! H我係有線電視網,軟件設置一直冇喐過,同一兩年前用開嘅一樣,以前用得E+唔知點解突然唔得,端口我喺網上搜咗幾個嚟換都一樣照斷。。。你同我睇下係米邊度設錯咗?
) d" O5 R; @% f" O+ j4 x- X! {! O5 |' J- S& i) W
6 Z) Y  w! _8 w& C- x# h7 N  V

ConvoyChan 发表于 2011-5-8 23:50:24 | 显示全部楼层
有线电视网。。。。那无能为力了4 w) E1 L& S  Y
我哩边冇人用电视机顶盒既网络 5多清楚

miyuja 发表于 2011-5-9 02:48:17 | 显示全部楼层
有线电视网。。。。那无能为力了0 d( @/ ]/ {) P7 y( @& a: x/ ~
我哩边冇人用电视机顶盒既网络 5多清楚3 [& @* X% W, g/ w' d# N0 h/ R: |
ConvoyChan 发表于 2011-5-8 23:50

- q4 X, s; ^: ^( b- U
) [) h! `4 A" i- j我覺得應該唔關網路問題事,以前一路用開都無事,係今次隔得耐D再開返個軟件唔知做乜就變咗端口問題一直斷線,無解

kidhitomi 发表于 2011-5-9 10:06:57 | 显示全部楼层
试试御佐软件再装翻睇得唔得
- C' E; X: [! E& M可能你两年里面个系统装佐其它嘢之类造成

miyuja 发表于 2011-5-9 15:54:24 | 显示全部楼层
试试御佐软件再装翻睇得唔得
1 _) s' f$ ?2 v' T可能你两年里面个系统装佐其它嘢之类造成
) O! t; Y, ]6 k  e; ?2 K& Vkidhitomi 发表于 2011-5-9 10:06
4 _- \/ M2 c" k# N; v
我用開個版唔洗裝架,即開即用版,我諗住down過另一個其他版試下仲有無咁問題。。

kevinchan 发表于 2011-5-9 21:53:21 | 显示全部楼层
试下换个端口,五位数的试试......睇你嘅图,你应该被视为内网用户,否则唔会频繁断开

12下一页