[迅雷快传] 》/原創/《》/喜羊羊與灰太狼/《粵語電視錄影165-?

迪格斯 发布于2011-4-19 01:38 2013 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
動畫名稱:喜羊羊與灰太狼. j( Z. |9 m3 x/ S2 {7 d
集       數:30幾集3 ]0 r" B. _( p7 i
容       量:4、50m* [$ y) q% r* C! ]' x+ U* M
格       式:rmvb、mkv、wmv?rmvb為主
% K) f* D" D5 v' {" n$ H* l# _. f" X" K" q9 r2 g( i; ]$ D
剛才去整理mu文件的時候發現以前上傳的,好似係畀極個別看的,可能翡翠台2年几前在icu播的,是當時的首播錄影,好似係100集100集咁播的,途中開始錄的,tvb引進由100集開始的,所以1-99應該沒有播,後來不知幾時又從201開始播,做了100集。請勿指望畫面質量很好,我見到求檔區有人問順便發大家睇下,我覺得幾好笑,灰太狼老是被老婆蝦,同埋對於天敵羊咩咩竟然毫無辦法對付,我覺得幾諷刺,可能想揭示什麽。。。。。。
7 a5 m$ o4 \" T2 R更需注意的是有部分應該係電視的製式問題,錄影的時候電視信號無緣無故轉換了,造成部分集數畫面出現很嚴重的拉絲問題。。。1 L6 X0 N3 f: T; x
在目錄下的161-228的RAr估計是dvdrip了,因為太耐我唔記得係乜野,估計不是粵語版。。。。。
5 z: ?1 Z3 [0 E) r1 \0 F6 g; I8 I1 |% x
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复
; O2 F( X% H$ O8 ^' u  C
請勿到處轉載此視頻,並於下載後24後刪除。。。。

评分

iamaboyandog + 2 + 48 + 1 原创内容

已有(19)人评论

kevinchan 发表于 2011-4-19 02:29:30 | 显示全部楼层
纯粹嚟坐坐沙发,支持迪叔

inber 发表于 2011-4-19 07:11:48 | 显示全部楼层
樓主好少發咁多集
3 ^+ p+ K2 g$ j+ ]4 l* I希望我無記錯
/ N3 F: z! g! ^: F! k6 B4 ^" h
# }0 k: ^6 k2 z% J' L, C另外標題好怪
8 `8 G! C2 l" ?1 y% Y& Y% {9 D8 f- Q
' m0 h! `9 O; c' q8 D再另外,比張圖黎睇睇都好(畫質)4 k4 O5 Q5 q2 T* ]4 O+ x
又可能有唔知咩系喜羊羊

迪格斯 发表于 2011-4-19 08:19:27 | 显示全部楼层
動畫名稱:喜羊羊與灰太狼1 x  N" K7 d4 H- t( J) R1 a
集       數:30幾集
+ u7 S+ [! @3 r6 h  ^8 E容       量:4、50m5 u( l5 ~' X9 |  k
格       式:rmvb、mkv、wmv?rmvb為主
) d& v* g  }3 T$ V, x
5 T' O- i  d, q; [5 ?剛才去整理mu文件的時候發現以前上傳的,好似係畀極個別看的,可能翡翠台2年几前在icu播的,是當時的首播錄影,好似係100集100集咁播的,途中開始錄的,tvb引進由100集開始的,所以1-99應該沒有播,後來不知幾時又從201開始播,做了100集。請勿指望畫面質量很好,我見到求檔區有人問順便發大家睇下,我覺得幾好笑,灰太狼老是被老婆蝦,同埋對於天敵羊咩咩竟然毫無辦法對付,我覺得幾諷刺,可能想揭示什麽。。。。。。
$ M' D+ A% n9 p8 W( x. |7 N更需注意的是有部分應該係電視的製式問題,錄影的時候電視信號無緣無故轉換了,造成部分集數畫面出現很嚴重的拉絲問題。。。
6 K5 R% D+ K6 D8 e6 I+ [9 R在目錄下的161-228的RAr估計是dvdrip了,因為太耐我唔記得係乜野,估計不是粵語版。。。。。

迪格斯 发表于 2011-4-19 08:21:08 | 显示全部楼层
樓主好少發咁多集  i1 y1 v$ W) O4 B  c% Z3 p
希望我無記錯
- b( h8 q" D. I+ }" H: B- U) g4 o, J* q* H. W" p5 N
另外標題好怪/ o; \# ]+ l& ?2 S" D. P% @
5 v2 Y% a5 a0 c! D6 J$ Q$ O, X
再另外,比張圖黎睇睇都好(畫質), l# l6 s: e6 M
又可能有唔知咩系喜羊 ...
& A1 {5 l0 a2 t! P0 n2 G9 fiamaboyandog 发表于 2011-4-19 07:11
% T2 C9 |, n8 g9 f: F; [$ J* t. Q
你睇到logo就清楚畫面問題,內地的畫面一向都係一個字【差】

gyz2002 发表于 2011-4-19 08:24:23 | 显示全部楼层
都系仲意日本动画多地,不过国产的话,呢套都算几多细路仔睇,至少我个仔都仲意~

inber 发表于 2011-4-19 08:37:58 | 显示全部楼层
( A/ k' z- R1 g7 R+ r6 [/ G6 `
你睇到logo就清楚畫面問題,內地的畫面一向都係一個字【差】
# E& O' U/ F) _. N; y5 A% y# T/ M迪格斯 发表于 2011-4-19 08:21
7 K7 G7 [4 |" x5 Y

4 g4 J7 a3 D' ?: K6 A- ?睇黎K社重未解決呢個問題  o' G/ i' N6 {

迪格斯 发表于 2011-4-19 09:23:31 | 显示全部楼层
睇黎K社重未解決呢個問題) `1 S! p% m  ^+ H" v' r
iamaboyandog 发表于 2011-4-19 08:37
* ~1 F/ |. o# j0 U$ x
原來是這樣的問題,不能查看圖片,但我好似係用普通上傳那個的,之前的批量好似有問題,但呢個之前無的,依家變左連單一呢個都故障了。。。。是否幾日前乜野QQdownload的插件問題?

inber 发表于 2011-4-19 09:56:33 | 显示全部楼层
原來是這樣的問題,不能查看圖片,但我好似係用普通上傳那個的,之前的批量好似有問題,但呢個之前無的, ...6 O3 {  r* M' ^( N$ Q
迪格斯 发表于 2011-4-19 09:23

2 F# f! R- M- w2 i7 r3 Y" c/ T% T1 F/ ~, B+ X* I. W

( E' [2 K2 `- f3 ~) B. \這問題一早己經有. p$ r9 s. y, I: t, ^' C# q
相信與QQdownload無關. D3 P6 b8 H' U& f
+ s! e0 _" h: J3 ]+ j
現在問題己自動解決# J5 E/ O# Z: d' X0 h- W7 A7 O+ l* x! y
都唔知點解

kyo1983 发表于 2011-4-19 10:54:26 | 显示全部楼层
纯支持一下。。

loveq 发表于 2011-4-19 14:35:45 | 显示全部楼层
终于出喇,国产强作,必须支持

漫漫迷 发表于 2011-4-19 22:11:17 | 显示全部楼层
{:4_311:} 看来这还国产的精髓了。

12下一页