星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[每日闲聊] 你的生活有多麼精彩?

mamama 发布于2011-4-7 21:34 13377 次浏览 309 位用户参与讨论     [复制分享主题]
QQ车 发表于 2011-4-7 22:46:27 | 显示全部楼层
睇唔明,点精彩?

エツクス 发表于 2011-4-7 22:48:48 | 显示全部楼层
If I have the chance,I also try to enjoy my lifetime like K-ON.But what my problem is that time is limited.

エツクス 发表于 2011-4-7 22:50:04 | 显示全部楼层
佢个啲鸡肠我全部睇得明,但自己个啲就唔知有无啲咩错咯

inber 发表于 2011-4-7 22:50:40 | 显示全部楼层
你知道佢講緊咩?求翻譯...* ?& ?( {) d! z8 \7 A9 P
漫步雲端 发表于 2011-4-7 22:40

' N0 E, q# Y) `$ l6 ?! }/ }) J" \( l# Q* g& B: c
$ _7 P; p& {- d$ s
系邊句睇得出我知佢講咩

235795561 发表于 2011-4-7 22:59:08 | 显示全部楼层
# K( ]7 D4 ]3 Q4 R2 l- |( n' C% k- A/ ]2 a7 U+ p+ m
我都睇得明拉,其实睇左Kon或者其他动漫,大家噶生活都应该吾会有咩特别事发生,比如你睇左屎芒笔记,你会吾会真系捡到本黎写啊...

漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:09:44 | 显示全部楼层
系邊句睇得出我知佢講咩. N; f0 [- i- W& Y$ Z; a, v- y& {
iamaboyandog 发表于 2011-4-7 22:50

. M! h( z( d3 l$ S. {1 }
/ z3 ?( y5 ]- P8 }# m5 l3 \- P  M) Y, y: o, F  [7 Y1 ?3 _! A. |2 h
佢打左咁多字8 r& U( T% I  d1 M# b0 n; h/ L
又唔覺得佢系灌水
- E/ |' Z0 ?' B+ s
' m1 v+ q9 t- l
呢句囖

inber 发表于 2011-4-7 23:12:11 | 显示全部楼层
呢句囖
6 T, g# N/ D$ Y7 B& ^漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:09

. B  o/ Z; J0 j, R. q9 t; T+ M5 k# n! Q; y7 {
$ e8 g' M4 q8 e( {$ c. l( Q
佢打左咁多字. y/ @- v5 u- m3 s. C7 A0 |: T
又唔覺得佢系灌水

4 }# c5 r5 Z$ ?9 i呢句...( q/ j! X# [4 m" e2 ?. T, R: L
算系病句黎
/ M" H3 X! |& Z+ s0 G( z- z# v# u& Y5 R* f4 ?, \, G4 d
改做6 g- B3 _$ d/ w! t" K( \
佢打左咁多字
" W, w) `* x' n* v: R# E所以唔覺得佢系灌水

漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:15:11 | 显示全部楼层
呢句...  o9 P& y4 m# Z) L1 H& Y! s
算系病句黎
2 F& x7 B. V7 R5 {$ f, p0 N
7 o% R' p# k+ [8 W: m, V改做
4 p5 B! ], r& A7 h, iiamaboyandog 发表于 2011-4-7 23:12
9 I7 T% t- `4 {% e' S5 u
5 P/ o7 z4 l! B9 C9 Z) C, r

4 `6 d* H" K5 q   
7 e. i& v: i$ o0 ]4 Z意思好大出入啫,你想呃我吧

inber 发表于 2011-4-7 23:17:15 | 显示全部楼层
意思好大出入啫,你想呃我吧# l+ z% g8 u7 W) a" w$ M
漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:15
1 L" Q  f# A0 S6 l" P; S3 J

# {6 r# j& i  |6 \5 h( {1 ^- m: g9 a
我根本無心情睇英文
% h% ^0 C. p8 Z3 c( ?你應該知我唔中意英文的

lwj23 发表于 2011-4-7 23:19:05 | 显示全部楼层
英语不过关的路过。。。。。

漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:19:32 | 显示全部楼层
我根本無心情睇英文' w8 _) Z" m# y6 Z
你應該知我唔中意英文的1 J. v9 I2 n$ n" t1 n5 g
iamaboyandog 发表于 2011-4-7 23:17

* {. O: ^$ U- l. O7 v$ ]0 n
0 x4 }- e6 w; Q! s
* Y% E( f) J0 @  Q/ L; Y    . i$ `( T: f3 f
我唔知道啊,而家你講先知的...

inber 发表于 2011-4-7 23:22:34 | 显示全部楼层
我唔知道啊,而家你講先知的...
2 W4 [( z9 }* n5 g漫步雲端 发表于 2011-4-7 23:19
/ |0 F" E  v* I7 ~- t/ G! v8 N
' z1 h6 z0 C" T; T8 E* J* D
0 u/ q8 J7 V6 S  g& e
你無心肝啊你- C0 D7 q4 M) V! [$ Z) t( ^; Q- K# T
(其實我都唔記得自己有無同你講過了)