[社区发布] 粤漫社2011年迁移本站通知

Kiver 发布于2011-2-21 14:46 10524 次浏览 88 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2011-2-24 02:13:26 | 显示全部楼层
嗨!到处流浪!!: O& F, c& a- m
tandong 发表于 2011-2-21 20:07
+ M% Z; I2 |! X( z* ?
! w, `5 K4 g- u6 R( \% n8 d

, c! C" O: k- t    跟随到底

netasa 发表于 2011-2-24 05:12:25 | 显示全部楼层
申请独立IP$ H1 e, ^* ]# i! I+ U5 r  ?! O

: X' x( j" l" B* z6 K5 f- Z好似据说是10USD/年
9 K0 O: o/ `6 y0 x- O& z& t: WKiver 发表于 2011-2-23 08:42

% @3 w) i5 K7 P+ V6 d" ^7 H3 l" V8 V2 j: X
' |9 u. Q; g% X* F) b" M4 X
    咁平? 你係米打错左吖?!  年喔!  带宽几大先。 其实而家基本上人仔唔过千啦!或者千出头就得啦。不过香港果边唔多了解。当然就唔係年价啦。* _: ?1 U% I7 t0 x7 Y' L3 r
K社宜家共用紧服务器定托管自己嘅? 我觉得HK果边提供嘅空间应该会好大唔一定须要自己嘅私服吧。

Kiver 发表于 2011-2-24 08:27:18 | 显示全部楼层
咁平? 你係米打错左吖?!  年喔!  带宽几大先。 其实而家基本上人仔唔过千啦!或者千出头就得 ...- w$ K! R2 ]* Z5 d- J/ {
netasa 发表于 2011-2-24 05:12

* @/ ^- j  `& Z9 _8 W% w  R3 l8 s& W$ u" F' ^2 \2 G

3 H6 O$ @" L' s6 @1 B7 q    我睇到的资料是年费10美元,吾知有没有错了
6 T- T& l8 v# Q8 \3 }% F  O+ b 每月流量不大于500GB
( h' z+ m0 S6 X5 A3 L% w3 i  [
7 y. [9 a2 v, ]7 z9 ]依家都是共用租空间的
/ R" i- q0 Q3 b: x) R: B现在的空间只有7GB,费用是1600元人民币/年

dg3579061 发表于 2011-2-24 16:52:42 | 显示全部楼层
oh~~~~~~~~~神啊~~就就我吧~~~~~

lsjhldy 发表于 2011-2-24 20:18:03 | 显示全部楼层
搬家啦~恩....反正我能找到家就行....

netasa 发表于 2011-2-25 03:45:22 | 显示全部楼层
我睇到的资料是年费10美元,吾知有没有错了  A1 s5 N6 |. v; {+ m0 C) A; G3 S
每月流量不大于500GB7 c3 v3 @/ p8 E- G% v3 O

1 H6 ~6 ?, @7 r1 y* y$ n依家都是共用租空间的( k+ K8 G* k1 u% x4 Z# Y, [$ ^
现 ...0 W. p. {  D4 \9 V; p9 E2 @* t
Kiver 发表于 2011-2-24 08:27

+ ?1 d8 z! T# M+ N4 K2 R7 x) S: E' y; W4 V: w6 E( o
: z5 C2 D# w& c1 m- O  z+ @! `% W
    年费80蚊都唔使? 拒指的是域名吧? 係米真係少左个零阿。   你已经试用紧?? 係咁我都开个咯。 每日有成十几G嘅流量已经够了。
+ T: Z& W- G& ]8 N5 `) g
" P; w: P, a6 ~; S2 K5 `8 R太平嘅,唔多放心。 超多外链广告。宜家用紧嘅唔係独立IP吧.  速度好似一般不过要睇部服务器如何嘅。 7G咁少嘅?仲有数字好似咁畸嘅。如果係咁细1600就贵左D啦不过HK方面嘅物价係咁噶了。

Kiver 发表于 2011-2-25 08:33:18 | 显示全部楼层
年费80蚊都唔使? 拒指的是域名吧? 係米真係少左个零阿。   你已经试用紧?? 係咁我都开个咯。 ...
, {. J5 G; ~$ o. d. w, {netasa 发表于 2011-2-25 03:45
( z$ g2 _7 `% h4 L0 j9 Z& g

3 v6 L) E& y0 @
) j* K9 I+ i! x! r    域名是2.5美元/首年,次年是5美元/年
& R! U3 O* |6 n, a9 D
) {: \0 Y, C  h, I3 b   但独立IP那里我还没作出研究真实几钱
) V, d( x4 }$ u/ ?- G   如果真的是10美元/年,我也觉得不怕买一个来玩玩~~~
- r' z) z! |1 [6 v- o/ c& r
/ ~& N: k: i; b# Z. H" Q4 w& W  论坛依家依然未搬的~

Kiver 发表于 2011-2-25 08:34:17 | 显示全部楼层
年费80蚊都唔使? 拒指的是域名吧? 係米真係少左个零阿。   你已经试用紧?? 係咁我都开个咯。 ...: S. e( r7 [( }: l$ K: O
netasa 发表于 2011-2-25 03:45

2 P, z  p" G# X8 F# _6 Y) s" _  N0 h1 d+ S$ a7 y
  h& j$ |  @8 D* k+ N3 m/ Y
    没有广告,功能还算强大
# p1 {3 \: j. b9 L4 p) j/ H但一个空间只允许建立一个独立站,多一个都建不了~~

netasa 发表于 2011-2-26 04:06:42 | 显示全部楼层
没有广告,功能还算强大
0 G) U# o+ B. o9 e0 v但一个空间只允许建立一个独立站,多一个都建不了~~3 w, q$ m' I# p
Kiver 发表于 2011-2-25 08:34
$ {0 L2 z: s& C2 ^" \
4 g' [& i- u3 n7 s$ X
. N0 T* k* U) C
   虚拟机!? 不过唔紧要够平。 睇下论坛搬左过去之后实质感觉如何先。 係嘅整番个玩下都唔错。除左有空间仲提供咩服务,其他嘅服务係米都另行收费。 等K社做小白先。

czxzero 发表于 2011-2-26 08:24:19 | 显示全部楼层
1年前的附件访问不了,难道是以后都下载不了一年前的资源?

Kiver 发表于 2011-2-26 09:21:19 | 显示全部楼层
虚拟机!? 不过唔紧要够平。 睇下论坛搬左过去之后实质感觉如何先。 係嘅整番个玩下都唔错。除左 ...+ S6 f& `! f5 b2 e
netasa 发表于 2011-2-26 04:06

: e1 l( `1 m7 c3 d4 D! Q% e: n* `/ s/ i. ?2 Z: C8 y. `) @

% v9 b9 u1 Q9 B+ w" B4 c    网上租空间都是虚拟空间多的啦
3 T& D+ v6 o2 g4 k
- p3 Z- z, ]" c3 wVPS好贵伽+ \- d% \# _. p+ y5 w6 U

; i* z8 I/ a& `7 Z& i4 e2 N5 Q仲贵过自己组台服务器托管的费用' {) Y+ I" S7 I+ s. k
% Z" c; e" g& @0 Y
现在我的空间提供50GB有效空间、限制50万个文件数量、每月流量不超过500GB(超过可以额外购买流量)、附带免费版的SSL功能、提供邮箱管理局、SQL数据上限100个(可外连,但容量限制在3GB范围内)、提供最近7天系统自动备份(可随时手动恢复、不占有效空间)、可以绑定最多50个域名(但顶级站点限制只有一个);

IC13 发表于 2011-2-26 17:53:18 | 显示全部楼层
知道是呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~··