[粤漫动画] 足球小將J版/[新增ROAD TO 2002動畫版1-52][粵語日語配音/中字](新種)

wulove 发布于2011-2-6 17:45 14443 次浏览 179 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
lovepx 发表于 2011-2-6 20:36:34 | 显示全部楼层
原来我之前都拖过的,不过已经无速度了,干脆唔拖。。。下图系港版的,我觉得都ok。。。。而且那个是西班 ...
" _& U1 Q" H! L2 _迪格斯 发表于 2011-2-6 20:30
" X) S+ Z+ \6 i3 P; K" n

( A  \1 e( w* F8 R- X/ w; Y. w0 p0 \. {- `
    收藏专用你仲rip= =!. V8 g6 z* m1 Z) U% }/ h0 U- L
复图咁细...不过色彩都5错喔...你觉5觉得有啲偏黄??# A+ r  S: q' v3 A+ ], n9 }
点解你知道西班牙出??你有专门查DVD发售嘅网站??仲有我发现原帖佢写D5
( I: p3 Z1 K) F5 i; h: ^1 L9 s0 g0 u& d- W; W5 R$ q, f( `: A

0 n) \) X. Q5 ]- ], O; H Source...........: DVD5 Retail
/ a2 V, J& l5 `; B' i) U; o7 o* h
DVD Format.......: NTSC+ Q  C9 z4 _+ b0 @5 r
DVD Size.........: 6.36gb
2 B4 G; I5 t) c" E. u% ] Programs Used....: DVD Decrypter
- d1 \- K/ [7 |7 z' k Video Bitrate....: ( D5 \/ o& j; d6 v( u, H8 |
Screen Format....: Fullscreen# u& F! [. T( r9 o# l$ C
Audio Language...: Japanese, Cantonese, k# O" |/ b* M
Audio Format.....: DD 2.0
2 h# \9 n. c6 X5 e Subtitles........: Chinese

lovepx 发表于 2011-2-6 20:37:27 | 显示全部楼层
回复  lovepx
5 C+ F$ b1 X5 r& r1 w) d" K$ y, i+ ?( d3 W* E0 l

7 W* M( ^3 |* V0 }2 f0 l    唔多明 點一次上傳10個咁既-.-
( w* E5 i' ?! `- K6 Mwulove 发表于 2011-2-6 20:29
! v& }% a9 D/ A
' p& y6 |. h, [* Y3 _  ]
  f7 d4 {* X8 r- \" [# }1 S
    我冇试过啊..未试过多线程上传.我点都系得50K左右..问I版~

漫步雲端 发表于 2011-2-6 20:40:21 | 显示全部楼层
讲好处..仲得5个字..wulove你以身相许啦
3 z2 W$ j) U5 V4 o+ \4 b& h5 c8 a0 [) ~
4 z5 e1 w" Y4 Y' V& `7 M% q
6 C- C1 Y3 o6 x( r! M8 b
* B4 `; q; R. `' t4 k

* L$ |6 D  V2 }3 {! H
4 z4 g2 |# R' w/ q9 Y* h( Y
  L/ A; c" z  E3 D) o& }/ b/ y$ Z$ L! d0 I% X

5 d7 x# T6 s, ?& S又巡例打一镬..
5 A6 I+ u6 K- N0 V& v  `lovepx 发表于 2011-2-6 20:26
+ ~6 B, ?: j6 h

: J; {- m" P7 s9 o' x, x
7 w: b+ t3 f3 [我無視你

迪格斯 发表于 2011-2-6 20:42:21 | 显示全部楼层
收藏专用你仲rip= =!
! [" C/ o: M) S2 x! {复图咁细...不过色彩都5错喔...你觉5觉得有啲偏黄??3 Y! m; Q4 X6 q  I+ H( }5 B3 g! q2 }
点解你知道西班牙出? .... l; S" n7 V4 I- X7 I; G
lovepx 发表于 2011-2-6 20:36
& W1 Q8 v% m5 D" G4 D
其实之前我做了rip系想发上来睇下的,不过唔得闲就无了。。。。. F9 A, R& K! N! D7 @8 c
因为我见拒个简介,系写住西班牙的,而且欧洲那边的制式是PAL..日本那边就当然是NTSC了。。。

漫步雲端 发表于 2011-2-6 20:44:20 | 显示全部楼层
你係老細(合成者) 你話點咪點囉!! 呵呵........
1 A: s. r' H' z5 U- f, x) m* Xwulove 发表于 2011-2-6 20:23

7 Y+ `% o( e9 K& e1 n/ {
3 b% Q& u' F) o( ^7 H: L7 w. h( n4 |% v* ?9 J* N
沒咩點嘅,到時候安排到時間我會主動聯繫你

lovepx 发表于 2011-2-6 20:47:02 | 显示全部楼层
其实之前我做了rip系想发上来睇下的,不过唔得闲就无了。。。。* U: f8 C$ X1 `' j! m
因为我见拒个简介,系写住西班牙的,而且 ...
' L% Y# {1 k" U" ?$ a迪格斯 发表于 2011-2-6 20:42
8 V2 L) S( w# ]4 u& n4 L5 k, ^# n

8 @+ k; F3 l! \6 v: @" e' \! F0 U- H2 ~9 S
    5系喔..无写西班牙喔..仲系NTSC..D5..4 g$ Y( ^; O9 k' M
佢系咪乱写??

迪格斯 发表于 2011-2-6 20:47:35 | 显示全部楼层
不过我细心睇,呢个港版dvd唔知系咪当年的电视录影。。。。。

lovepx 发表于 2011-2-6 20:48:26 | 显示全部楼层
我無視你, O7 S: {% T8 m) h) N
漫步雲端 发表于 2011-2-6 20:40
& b& D3 [& A' ^$ L. U

) k$ n6 c2 l+ M0 G' q
8 h1 w- r% E+ o+ s3 d+ S    我忽视你
" x* @( E' [8 R8 B
5 t" u9 N4 V6 E9 {8 \/ w
. Z' q4 t/ N% J' U, E. J. U) u
! I# D! y# C# Z8 h
0 D5 k2 ^# ^7 l2 Y( Q8 z0 f0 N6 u& v, D8 `

) [# I/ l! K4 M5 p1 k8 u& c$ u" A# U2 \1 h" u/ H- M
) j. ~% ?+ h& @$ Y* y0 n) ]
' U7 R& ~  |9 {7 d- b2 d# [4 C$ B
5 j3 ^1 s4 `1 B: h6 |
再打一镬 ..应该5会嫐啩..事未过三

lovepx 发表于 2011-2-6 20:50:04 | 显示全部楼层
不过我细心睇,呢个港版dvd唔知系咪当年的电视录影。。。。。' z& V# B+ p2 @% i$ Y" i
迪格斯 发表于 2011-2-6 20:47
4 B  k5 V3 J. Y; M; O

7 Q" O- l( u! B1 z. P
# R  G0 e# R' f1 d; n' e    我觉得5会..录TVB冇可能啦..日本嘅录影版画质都冇咁好..哩个画质真系几好喔.我觉得~

wulove 发表于 2011-2-6 20:55:45 | 显示全部楼层
沒咩點嘅,到時候安排到時間我會主動聯繫你
$ B, _+ Z4 v" {/ t1 k漫步雲端 发表于 2011-2-6 20:44

1 l* j4 D) {( e: _, L- c& w$ P  i7 [6 t2 {3 T3 |+ L) k* L
/ e% W) ~  J- _: A& B8 z4 {- M- V
到時候安排到時間我會主動聯繫你 ------------> 安排我會見呀 呵呵!!!

迪格斯 发表于 2011-2-6 20:56:30 | 显示全部楼层
我觉得5会..录TVB冇可能啦..日本嘅录影版画质都冇咁好..哩个画质真系几好喔.我觉得~+ Z0 l+ Q7 O5 W4 G( U( J' P8 z% z8 T
lovepx 发表于 2011-2-6 20:50
! R( ]( ?! @6 Z/ _
以前有专门的录影设备录影会好靓的,可能当时无台标都唔出奇,因为系96年的时候,星期六傍晚播的,主要系我根据画面上方不时出现像电视的框框,我见到以前的录影档案好多都会有这种框框,所以这样判断。。。

lovepx 发表于 2011-2-6 21:06:36 | 显示全部楼层
以前有专门的录影设备录影会好靓的,可能当时无台标都唔出奇,因为系96年的时候,星期六傍晚播的,主要系 ...
7 H) W5 k3 v  h; I& {* }迪格斯 发表于 2011-2-6 20:56
0 {" V' v& W) Z5 h

: {1 Z4 r' {# f) a) S% Y
# N% V0 @9 ?, I9 ]+ G; W    但系我见到就算系俾人摞去卖嘅DVD录影..画质都冇咁好..哩个有宜家录影嘅效果了..最记得录影版电视机旁边会有黑色一条一条闪下闪下~所以我一直觉得录影版好差~