[每日闲聊] 中国最快的车辆~

Kiver 发布于2011-1-17 09:45 3303 次浏览 57 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kuromi19 发表于 2011-1-18 12:18:06 | 显示全部楼层
咁D教科书系咪应该改版呢,咁计法,华罗庚都唔够据犀利喔

chong0821 发表于 2011-1-18 23:55:50 | 显示全部楼层
世界之大无奇不有天朝好嘢

fatboy 发表于 2011-1-19 00:20:29 | 显示全部楼层
飛天小吉普.torrent

kevinchan 发表于 2011-1-19 04:21:36 | 显示全部楼层
之前都有睇过新闻,此农民真勇敢

eegbook 发表于 2011-1-20 01:24:06 | 显示全部楼层
其实我睇咗呢条新闻之后,系电视前面坐咗好耐,我点都唔明,关路费咁贵吖,坐高铁运沙石吖?

kyo1983 发表于 2011-1-20 10:13:54 | 显示全部楼层
所以佢未俾人免职咯,抵佢咖

yjb338 发表于 2011-1-20 11:43:02 | 显示全部楼层
在高洁的法院高堂之上,坐着一群胡作非为的官员。这个国家那还有尊严??

eegbook 发表于 2011-1-20 21:48:53 | 显示全部楼层
在高洁的法院高堂之上,坐着一群胡作非为的官员。这个国家那还有尊严??
+ D- P# v* v, i: f( k+ l: w8 x7 Vyjb338 发表于 2011-1-20 11:43

) v/ {  T( e) @9 x: A! {( r/ e, H4 ~/ x5 ]6 |5 a0 L
# N1 a5 ^% g5 F0 a7 r) m
    我有个律师朋友,她说法院如何如何好,当我说出一个不用审就能够结案的真实案件,他顿时变得哑口无言。

Kiver 发表于 2011-1-20 22:09:46 | 显示全部楼层
我有个律师朋友,她说法院如何如何好,当我说出一个不用审就能够结案的真实案件,他顿时变得哑口 ...# J+ m4 T0 v/ C9 k0 l% `: i% m
eegbook 发表于 2011-1-20 21:48
9 U8 h9 }! V4 C* W5 b7 f

) E8 `4 R$ J. K/ g) ?: B; G( A' [  \
    乜野案~~~

eegbook 发表于 2011-1-20 22:16:12 | 显示全部楼层
乜野案~~~
  E4 Z  |5 Y2 a' Z) M1 @: j9 a; A0 rKiver 发表于 2011-1-20 22:09

6 i9 Y& @; W7 b- B" |3 x( M: w# b  @3 X. v: p/ I5 N
0 A3 U5 k- V& D- B3 F- R  ~) K
    哦~~系我呢度D地方小案件。我个朋友高中生唔识性,借咗身份证出去比人办车,后黎果架车出咗事撞伤人,事主逃逸。现在就要将责任分摊到登记车嘅人同车行身上。而车行唔知有咩能耐,竟然将责任全总推哂系我朋友身上(登记果时条友还未成年,试问点可以登记得到架,分明老屈啦),我睇唔过睇咪揾人出面咯,几句话,法院就将责任全归于车行。搞掂!
  y5 U. r. v. t; S. O   事因系我话中国法庭无陪审员,律师朋友话有,地方法院就有,开审会有三个陪审员。我驳佢话无用嘅,然后就举出上述例子,律师朋友就无野讲嘞。

Kiver 发表于 2011-1-20 22:19:20 | 显示全部楼层
哦~~系我呢度D地方小案件。我个朋友高中生唔识性,借咗身份证出去比人办车,后黎果架车出咗事撞伤 .... X) v$ E. p2 k( V6 u9 N
eegbook 发表于 2011-1-20 22:16
. i* }, m3 p' `+ u" X/ I! }  U
+ u. S" H* b! H  L$ n

- [3 @- J( p7 u3 m2 n6 ]$ l' ?2 E7 R    看来有时候我都要找你帮下手先得咯

eegbook 发表于 2011-1-20 22:35:44 | 显示全部楼层
看来有时候我都要找你帮下手先得咯
; M7 o8 W# Q1 SKiver 发表于 2011-1-20 22:19

+ `2 X- [3 Q. z; O2 d# D4 U1 p3 [
" G. X# K. V% O& I2 M
( d9 c; \7 k$ n    力所能所当然就无问题啦。。