[粤语动画] 跪求~~~小魔女Doremi 1-4輯的片源

chanwm123 发布于2011-1-8 18:20 12224 次浏览 187 位用户参与讨论     [复制分享主题]
漫步雲端 发表于 2011-1-12 22:30:25 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端 2 w5 j. e, r* ~  f! l+ t# }! a* e

. C  R4 y/ M" j' s7 g
6 u3 l  Z% S3 M: d疑?漏左咩?補檔先~5 u) o) [1 T9 i, W5 ?2 T2 j' M3 p

* A; F! H& z4 J. W" B1 H+ J5 O. T1 {71:. x* T- Y: D* b: L. F; @" Q7 J" ~% y2 c
既然咁多人求片源,我決定開post分享片源~
8 v+ T9 s# d" j" y; M# Mchanwm123 发表于 2011-1-12 20:46
- t7 m# K  H3 A5 u. e5 h
: |+ n+ l0 X9 {& u! u, q6 [+ W
! E; @0 y) |0 {" d, O

. [% u5 J, G2 k2 Z咁好人啊 第二季粵語版我都合到第80集了

chanwm123 发表于 2011-1-12 22:35:36 | 显示全部楼层
回复 169# 漫步雲端
& A9 i2 j* ]! t7 Q$ a" {4 ^# |
3 W1 y! O/ U! S7 p1 v4 x無所謂,況且一早傳好4 ^: T' U3 H0 b4 z
我遲D再上傳調好既音頻就得啦

漫步雲端 发表于 2011-1-12 22:43:00 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端
* R6 X% Q( `6 ~, W
5 S! W1 K6 Q* N7 m1 G8 W無所謂,況且一早傳好
4 Z7 Y$ Z& u# W8 v! W- x, o我遲D再上傳調好既音頻就得啦
  }; S7 `" b+ {1 `; D4 k5 {- nchanwm123 发表于 2011-1-12 22:35

, K) \' j4 E  }) Q3 k8 w4 ]3 b7 a4 y! Q7 n& p

4 P% ]0 t- {! {! a! Q% x- y: ^% Q    ( n3 j9 @/ W3 D  Z+ S
你d粵語音頻系自己錄?

mcnynbajay 发表于 2011-1-12 22:47:35 | 显示全部楼层
咁好人啊 第二季粵語版我都合到第80集了7 y# u' O: E+ I: a4 ?- ?8 N
漫步雲端 发表于 2011-1-12 22:30

; x8 \+ {9 k/ `$ W( Y- `
, S1 t; O0 J9 m0 A; j. J- K: b我直頭想向你催片了~~快D放就好了~~ 第一輯就之前得閒睇過~~第2輯都仲未得閒睇~~有高清版本當然好過RMVB了……

漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:02:10 | 显示全部楼层
我直頭想向你催片了~~快D放就好了~~ 第一輯就之前得閒睇過~~第2輯都仲未得閒睇~~有高清版本當然好過RMV .../ d) M9 k) w+ j& t
mcnynbajay 发表于 2011-1-12 22:47
3 s9 A+ D0 ?$ K8 M5 O* ?0 x! |  z4 e

, z0 U5 A$ ?! X. B7 ?; K* \# i- {# {) h. G0 X0 v
    4 d* ?9 S" ]2 Y6 |7 C0 Q
我諗住系幾日開帖噶啦,將校正音頻打包比iamaboyanddog. U" F, w* x1 u$ W3 o3 C- Z
因為系佢幫我上傳= = 粵語音頻方面系用幽助的AC3音頻合完再壓返210K AAC所以音質非常正
* y( z5 K5 Y$ }. l3 i而家搵緊人調TVB字幕而已 我唔識調idx格式的字幕

mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:11:18 | 显示全部楼层
我諗住系幾日開帖噶啦,將校正音頻打包比iamaboyanddog3 @$ D! D' E$ K" R4 k3 O; R+ ~
因為系佢幫我上傳= = 粵語音頻方面系用 ...! ~) Z9 W! d5 X/ Y: ]8 l% @7 _/ l6 M; O) \
漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:02

. n/ J$ }+ b6 _6 g3 v) S) J你地傳來傳去,仲快過直接上載去MU網盤嘅咩? 哦,幽助的雙語版TVRIP~數碼廣播一直都系音質靚嘅了~~只怕轉來轉去會失真而已! 調字幕了~~若果無乜CUT到內容嘅話,我可以幫你微調的時間軸的~~修改字幕內容就唔得了~~

漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:26:09 | 显示全部楼层
你地傳來傳去,仲快過直接上載去MU網盤嘅咩? 哦,幽助的雙語版TVRIP~數碼廣播一直都系音質靚嘅了~~只怕轉 ...& b: q9 M9 N4 {* \1 F6 E* t
mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:11
4 l# k  F3 Z$ m7 k8 i6 Z4 W2 j

9 [* `* Y2 L: i% _( ^- n& y5 }, I+ |; |& w# }

d. T1 \& h4 h; I3 B我個片源不是樓主的版本,只系中間缺左10集所以先叫樓主補比我
( `: P5 ]; V# c! |/ P% ~! q咁你有沒下載過我d合成片啊?有沒發現過失真= = 都系轉兩次咁多由AC3到WAV再到AAC
/ C: h0 y6 _0 R* ]; M4 e* V: e& d你幫手調字幕嗎?系就而家打包比你...第二季暫時系足本播放沒cut過6 K/ X$ c9 v3 m( v6 h1 P
% f$ g* M/ l, S
唔似個套奇跡少女= =

mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:32:45 | 显示全部楼层
我個片源不是樓主的版本,只系中間缺左10集所以先叫樓主補比我$ ?/ G/ S' B# L3 V( Z- a3 H
咁你有沒下載過我d合成片啊?有 ...
1 C' e8 D1 a4 D1 k. w1 h漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:26
/ G3 R  V2 `; _: y8 y- T
弊~~~調字幕,起碼要有片源系手,可惜我無~~~用住樓主斑竹片源頂住檔會點了? 梗系有下過了~~講真,嚴格來講,失真梗有D嘅~~岸狗的音頻,唔知點解放大200%音量好易爆音~~~我指某D·~~ 咁好了,無CUT無加速~~應該好快搞掂~~況且J2都仲未播完~~ 嗯,kobato的第4集壯烈犧牲左~~連播2集的累事~~~

漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:50:31 | 显示全部楼层
. Q8 q5 }9 W: B
弊~~~調字幕,起碼要有片源系手,可惜我無~~~用住樓主斑竹片源頂住檔會點了? 梗系有下過了~~講真,嚴格來 ...1 N; x+ ?4 m7 D/ w
mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:32

% p/ z' Z4 T$ y% j1 b1 S4 f& |( a0 W3 ~& S) ?+ ~
5 u! W, b2 A: A

2 s& A. H& q/ j3 ]) r6 M有失真?點解完全聽不出..莫非我的音響設備太差所以聽唔出?岸狗的音頻一般都會比原來收細30%音量的
2 h2 A5 a) _% N" e因為我都發覺到你講的問題,第二季片源我有MU下載鏈接系人地比的 你要不要?而家我都用系用開呢個片源合) j. Y- X5 u3 g: D& v! \
到時比左音頻你就可以直接封裝了 唔洗下載多次...點?

mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:58:24 | 显示全部楼层
有失真?點解完全聽不出..莫非我的音響設備太差所以聽唔出?岸狗的音頻一般都會比原來收細30%音 ...0 b& g7 G& g: B0 E" @
漫步雲端 发表于 2011-1-12 23:50

3 A4 x+ u5 B  ~" n
. i7 r  }0 X5 J7 `2 K9 BNO,唔系你的問題~~根本就系人類聽唔到某頻率的失真~~原理上而講~~當我吹水了~~哈哈 好極~~PM過我~~俾MU連接~~今晚來掛~~深夜絕對可以飛速600K咁下~~ 系咪有著數先了?預先可以摞到校好的音頻同IDX+SUB了~~咁筍了~~~我梗應承了~~得閒到痹了~~ PS:今日我水分多左~~~終於來左論壇咁耐,有幸做到一日的論壇之星!!!GOOD!閃……

漫步雲端 发表于 2011-1-13 00:05:03 | 显示全部楼层
NO,唔系你的問題~~根本就系人類聽唔到某頻率的失真~~原理上而講~~當我吹水了~~哈哈 好極~~PM過我~~俾MU ...4 p" b9 i7 e& {4 P3 Y+ G! k
mcnynbajay 发表于 2011-1-12 23:58

/ M5 N- y/ Q4 N* K. [( o$ K
& \; v/ o# {  z9 C+ [9 v$ X# w: e! M. Q4 D9 n4 X4 y
    0 J/ K5 K* _! }! J6 l: r, H
咁早就放假啦?不然點解咁得閒...: k' B8 g8 f  T: h
終於搵到人幫手調字幕啦= = 之前直接擔心沒人調...自己又唔識不過其實系懶學

mcnynbajay 发表于 2011-1-13 00:12:59 | 显示全部楼层
咁早就放假啦?不然點解咁得閒...1 ]( r5 D* N6 T: d3 X& [8 y0 s1 \
終於搵到人幫手調字幕啦= = 之前直接擔心沒人調...自己又唔 ...( y4 F* `+ |% s/ o, p
漫步雲端 发表于 2011-1-13 00:05

3 k0 o, ?; a+ E9 @
, _4 R) f/ b3 m
% w! b) g- x  g) u& ~$ v 唔系放假了~~我系偷懶中……之前份散工踢爆唔撈而已!(怕凍),正式回歸宅男行列   我會陸續抽時間填翻之前D坑嘅了~~亦會嘗試搞下我想搞好耐的海賊王! 守護甜心2,好在連播5集的~~唔想拖咁耐~~