星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

唔该。边个可以发个质量好好嘅MKV转DVD格式软件地址比我吖!

T520025 发布于2010-12-31 22:56 2497 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
help6288 发表于 2011-1-1 03:50:08 | 显示全部楼层
回复  help6288 ! Z& x2 E5 A: Z: c
5 U  C: b) P3 ]

4 c4 l5 K1 j1 Y, J9 J    甘ISO同DVD分别唔大姐2 o1 a! X2 d3 f- M" _7 C
T520025 发表于 2011-1-1 03:16

) S* C. G! {: V( U, \
0 V  t4 M, {. \8 J$ n6 E$ G2 D; o3 h' a
   我意思係....
: D- I8 i: j4 ]0 B1 j/ M- a; V你想燒DVD收藏定係燒比DVD播放????

T520025 发表于 2011-1-1 03:59:47 | 显示全部楼层
回复 13# help6288
+ J+ I' q6 x# A; Z& O* U2 ?2 G: p, Y, P
. x1 a7 q) f/ z9 G( v, U$ v. |/ v$ o
    其实我个意思都系觉得差唔多(就我个人情况黎讲),不过既然我个问题DVD格式就烧碟囖

help6288 发表于 2011-1-1 04:05:44 | 显示全部楼层
回复  help6288 ' P! k4 Q/ B6 n$ e* g: c' c- {

. W, F/ ?& C# w& ]; x
) b4 [$ ^* K- A     其实我个意思都系觉得差唔多(就我个人情况黎讲),不过既然我个问题DVD格 ...
1 A; u6 J) `6 WT520025 发表于 2011-1-1 03:59

7 w2 w! h  @3 p. Y8 i8 T
* H* n4 r" @" w' b6 a! E7 d" `$ P- ^3 y8 ]% w* l. M
    算...你無視我好了

T520025 发表于 2011-1-1 04:14:30 | 显示全部楼层
其实我郑系想稳人帮手解决我DVD格式化之后嘅音差问题姐.....唔洗讲到甘远嘅....

T520025 发表于 2011-1-1 04:38:41 | 显示全部楼层
回复 15# help6288 ) ?. }; N5 c* Y" {* m
) L7 X, A# U8 B" C: J
    可能大家角度与观点唔同挂,如有得罪唔好见怪。

grostcar 发表于 2011-1-1 08:01:58 | 显示全部楼层
" E" Z, G. X) b* Z% B8 X8 @$ d, w7 c
回复  grostcar
& C; C: u( o8 w' G: `+ e
2 ^% [6 X+ }# \! ?6 }1 F. j7 R, m3 A! p/ @- F; Y- c& v4 v! x
    我刚刚试黎吖,画质方面仲可以,但系音质就就同画面唔配合嘅....?
3 O1 P* S6 w' r. jT520025 发表于 2011-1-1 01:33

# _' c9 P5 R2 _# u; g6 s. O
2 N0 n  |+ q5 G7 E- D; a. f
* m3 }7 H, h/ j) F" S' l    我轉過咁多部片, 都無出現樓主講的情況出現啊9 {* F% u8 W  c3 P
唔同步係唔係本身MKV的問題?

help6288 发表于 2011-1-1 08:06:29 | 显示全部楼层
回复  help6288 / A3 B' E, b5 o1 y- C; A5 d3 x

) p7 r2 T$ N7 E; h- V+ j    可能大家角度与观点唔同挂,如有得罪唔好见怪。7 D5 b5 k8 y# ]  |
T520025 发表于 2011-1-1 04:38
; R0 c  f" O8 a
  C; r, [# W. d, o

! `3 E1 y% b- {& h7 _! T( m5 z    吾好甘講...我會驚..哈哈

T520025 发表于 2011-1-1 08:51:23 | 显示全部楼层
回复 18# grostcar * @: d  ^3 h% ]8 V" c  M
/ E# Q8 U) W9 {7 @

0 A9 e5 e2 e" \6 Z    甘算啦,我都系直接打MKV入去算叻。该到我冇晒斗志.....

inber 发表于 2011-1-1 09:21:47 | 显示全部楼层
回复  help6288
1 S9 O: c( V. b9 N. c5 s+ A/ \; i
3 g" \0 Q" l7 M4 v# Q
    甘ISO同DVD分别唔大姐' P/ `* ]5 f3 [6 E! k# U1 ~
T520025 发表于 2011-1-1 03:16

+ ~* k# C# ?+ C8 m* J
. M% }, h' ^/ k$ H4 E. V你唔明  C/ w. B, ^% h9 m; Z
help6288 * ~7 j9 r1 q) B$ L% g* l
的意思?9 }: S) C2 N) \9 w8 g# Z3 f
2 q( x/ z( s- P. G" J7 \9 n/ Z
好明顯你系"燒比DVD播放", J. l2 Q" p# Q& D
如果唔系根本無必要轉格式. u5 ]) ^9 `* r' \' K, M( m2 j
因為無論你轉得幾出色都好
& M: ~. Q7 K: q+ p3 H5 Z畫質同音質都會差左

梦之星际 发表于 2011-1-1 11:42:01 | 显示全部楼层
6 P: V% h  l! o* d9 s. G2 U: i
- N* j. l3 y! Q5 ^' ^/ I赞成楼上的,如果只为了减少占用硬盘空间,直接刻碟就好了,无必要转,转了反而容量变大,画质和音质都可能影响

qwe789456 发表于 2011-1-1 13:27:52 | 显示全部楼层
要燒成家用DVD播放的話實在是很麻煩的而且技術不好的轉了還畫質音質各種影響...
% A  ?* o( A6 c" H" \4 ]曾經天真的想燒成DVD的我最終還是放棄

基拉杰特 发表于 2011-1-1 16:50:43 | 显示全部楼层
看来是已经解决的了