星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

唔该。边个可以发个质量好好嘅MKV转DVD格式软件地址比我吖!

T520025 发布于2010-12-31 22:56 2496 次浏览 29 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
今晚稳咗2个几钟先稳到个质量好嘅MKV转DVD格式软件,花咗半个钟先转好个视频,念住打开视频点知360弹出来话视频有病毒喔.....真系比距激鬼死吖 整咗成晚得个吉..........9 [: V; c. n& Q! x* F) P3 e
5 T" f' V8 p2 H6 A# `9 Q( o

1 s& z, Q9 A$ w
8 d  F% B' `4 z# O8 V% W2 g边个可以发个质量好好嘅MKV转DVD格式软件地址比我吖!唔该。

已有(29)人评论

grostcar 发表于 2010-12-31 23:31:31 | 显示全部楼层
我係用呢個軟件的
+ }' ^2 X* V' p. M' x9 h8 m! CMKV --> DVD
1 R0 F+ _! j  D8 x5 YVSO_ConvertXToDVD- G) |" i$ K- n, g4 B- K

* y( D7 F' @% N' S! e已上傳到4 i/ c. f. Q; c7 z( e! J
http://u.115.com/file/t55e153dc4' n9 j4 }8 O; t( F: O/ n
$ U2 ?1 K! `; `; }; h
樓主可以試下

T520025 发表于 2011-1-1 00:04:48 | 显示全部楼层
回复 2# grostcar
8 L+ j4 M% N; h$ F% ?9 x0 S
5 n0 w6 y) t$ b, E5 G& }( r* t7 |9 v3 j3 r
    3Q~

T520025 发表于 2011-1-1 00:17:36 | 显示全部楼层
回复 2# grostcar ' s: h- ^* e& l( K0 ^  S

& p$ Q  g  A& |" N
8 g) Z( f/ m4 |    可唔可以简单甘教下我用法啊,直接转换a? 洗唔洗分开音频同视频咖?

grostcar 发表于 2011-1-1 00:50:47 | 显示全部楼层
加入MKV檔, 再選擇 選單, s; ^0 j; s7 Y" s3 D% S3 s
之後轉檔就得

T520025 发表于 2011-1-1 00:54:34 | 显示全部楼层
回复 5# grostcar
) P( h/ d' K* _$ v2 Q0 N- t- M3 }" G2 D
) h6 ?. Z9 I' y& g2 I  a
    甘转换之后质量方面会唔会下降咖?

T520025 发表于 2011-1-1 01:33:18 | 显示全部楼层
回复 5# grostcar
3 J2 M0 `4 [0 {, E
9 D# H. R# b& i0 D$ \6 Q
6 G# O" U' i1 J: P( N1 L    我刚刚试黎吖,画质方面仲可以,但系音质就就同画面唔配合嘅....?

help6288 发表于 2011-1-1 02:05:01 | 显示全部楼层
其實做乜要轉???

T520025 发表于 2011-1-1 02:14:20 | 显示全部楼层
回复 8# help6288 7 m; w$ b% q9 Y* h
& }$ f- g, [! F% [9 x3 U
0 ~# }" a+ E6 J& r' G  u
    我部脑边度承担到每部卡通几十G嘅容量e.........

T520025 发表于 2011-1-1 02:16:20 | 显示全部楼层
回复 5# grostcar & |0 A1 I- M2 Z

( h/ v" e5 u' J' w$ d+ j$ K  K. n7 c# Q
    6楼嘅问题省略.....麻烦解答7楼嘅问题,唔该。

help6288 发表于 2011-1-1 02:56:34 | 显示全部楼层
回复  help6288 8 d2 x% X. C  i3 J& c; J
5 w/ ~9 I5 u4 @! {+ _0 a

, P, b- p& o: F8 k) K    我部脑边度承担到每部卡通几十G嘅容量e........./ g  y( S4 ^# I3 a
T520025 发表于 2011-1-1 02:14
8 O' @+ N4 q$ \2 J; u0 C+ d! b

% z; {( C1 J* P+ y6 s
! R+ c/ @/ E6 w/ A6 v- b. f$ d    其實你系想將MKV轉成ISO形式" J& [! O! n6 t# n! K/ h; }# }
定系純粹因電腦空間5夠..想燒去碟到

T520025 发表于 2011-1-1 03:16:26 | 显示全部楼层
回复 11# help6288
$ [. [# f3 }7 Z  K7 R" v
8 H2 y, D2 t5 T# v  c- Q+ ~' K0 D9 C# t1 J4 i7 i
    甘ISO同DVD分别唔大姐

123下一页