[动漫讨论] TVB在2000年播嘅动画《命运之子》你哋有冇睇过啊?

种子VV 发布于2010-12-27 00:11 5465 次浏览 43 位用户参与讨论     [复制分享主题]
种子VV 发表于 2010-12-30 01:21:00 | 显示全部楼层
而两位资深嘅配音员嘅实力毋庸置疑,所以配得好系正常嘅!1 W, Y3 _) k* Z0 W& }4 ]
至于要日本重做一次动画除非而家《命 ...: I  [$ p+ M  ]* m/ G; Q
九刀流 发表于 2010-12-29 02:39
' f/ {2 T. k, E) R$ t$ e

3 I, Y) [' Z7 J3 W0 P7 F
( ]* Y) I& v7 F' A$ g* H  w* K4 Q    咁而家想睇翻就只有等了!
% U' M2 j& g3 d$ ]/ U$ A+ E《玻璃面具》都要等成10几年先至重做一次动画,唔知《命运之子》要等几耐?

九刀流 发表于 2011-1-1 19:29:52 | 显示全部楼层
咁而家想睇翻就只有等了! 6 ^7 F5 j, S( N. a$ e/ C
《玻璃面具》都要等成10几年先至重做一次动画,唔知《命运之 ...% P# I6 M4 k7 Y( @6 F% r% e+ ~
种子VV 发表于 2010-12-30 01:21

8 M- G* B# C, T* G
2 g6 }3 E# Z- D( p/ k2 b. t' @8 _! x9 W3 c1 w
    《命运之子》比《玻璃面具》好嘅地方就系已经完结咗,如果好似《玻璃面具》噉耐都冇完结嘅话到时动画制作组唔知整个咩结局完结就算咁样未仲唔好!

yuanhuang 发表于 2011-1-2 19:54:29 | 显示全部楼层
回复 20# 九刀流 5 N8 V' U# `" d6 S1 s

9 o3 i( V5 W, ?! ]+ K
& v% E) i% s- u& a. y    哦 , 哩位仁兄 记忆犹新喔 。

vskenying 发表于 2011-1-3 23:35:03 | 显示全部楼层
98年后都无咩企电视度睇啦.不过睇图片画工不错,应该几好睇.

九刀流 发表于 2011-1-4 02:12:30 | 显示全部楼层
回复  九刀流
2 x" b9 ?0 F; `1 x6 K% w; D( o4 R5 r2 J+ T: }2 K

. r# I; W6 q8 E& D9 X& J    哦 , 哩位仁兄 记忆犹新喔 。" E2 E+ }/ Z9 F; y
yuanhuang 发表于 2011-1-2 19:54
) X$ a6 W# m' E( e2 S6 ~2 L. O8 [& J
) p0 u/ \5 ^8 n1 ^* }
  B5 V4 w- O- H- z
    首先系因为而出动画剧情好,配音正所以印象肯定深,最后系因为TVB播咗10几集就唔播所以更加有印象!

gal 发表于 2011-1-4 09:04:55 | 显示全部楼层
一点记忆都没有啊

yuanhuang 发表于 2011-1-5 13:29:20 | 显示全部楼层
回复 29# 九刀流
& e  t. V, A1 r; {5 W* M1 X1 ]% g9 @" h% r. n5 [3 }

& A7 p2 m  p7 ]9 a) A. p! k- b8 ]      英雄所见略同~~~~~~的确系甘啊  哈 ...

kanatam 发表于 2011-1-6 12:16:28 | 显示全部楼层
有睇呀。坦娜 更莎  赤王朱利

九刀流 发表于 2011-1-7 01:38:39 | 显示全部楼层
回复 31# yuanhuang & v' @; Z9 S  E
; b/ F$ J% S, ^

+ K' u, t. Q/ A2 P! Z    果然当初TVB播而套动画真系坑咗唔少人! 而家希望日本方面可以重做以一次,反正而套漫画都已经完结咗喇!

yuanhuang 发表于 2011-1-8 14:03:38 | 显示全部楼层
回复 33# 九刀流 & A8 W6 D# f8 H: X# |+ ]
9 M( e& G' a0 f: _

d- |0 p1 z$ O" `4 m8 y    无错,近年黎日本新番越出越差,感好的剧情 唔好晒啦

种子VV 发表于 2011-1-8 23:36:37 | 显示全部楼层
回复  九刀流 ! ]( y$ p  k" m* x$ u+ |0 E! g) k

8 ^& [2 o1 i  u/ X1 K; d# C
$ [9 N* O& K; K* S; W    无错,近年黎日本新番越出越差,感好的剧情 唔好晒啦
; S, @9 u$ R1 J0 d, P  ?5 D' Yyuanhuang 发表于 2011-1-8 14:03
" h8 G" }  U5 ~" v8 P  a# s
, Q" X8 J; |# y7 o' U% q2 ?. \

N3 k9 e: l! Q' S6 M    楼上两位讲得冇错!一部咁好漫画如果可以重做一次动画一定会好好睇,就系唔明点解噉耐都系冇咩消息咁!

种子VV 发表于 2011-1-8 23:57:35 | 显示全部楼层
有睇呀。坦娜 更莎  赤王朱利9 [! U( Z8 \; I7 b1 K8 ]
kanatam 发表于 2011-1-6 12:16

% y7 S4 M( E5 h! B; ~1 `8 g$ H4 v* y$ F1 W
仲有杨羽 四道 奈杰等人物 !真系好想睇翻TVB版嘅命运之子啊!