[软件应用] [115] 分享会声会影9.0 精简版 (30天)

netasa 发布于2010-12-24 06:24 3144 次浏览 33 位用户参与讨论     [复制分享主题]
aaron81 发表于 2010-12-24 23:06:41 | 显示全部楼层
Thanks~~

九刀流 发表于 2010-12-25 00:21:46 | 显示全部楼层
有好也下载梗系唔放过!

mcnynbajay 发表于 2010-12-26 01:06:16 | 显示全部楼层
N大大,可謂系我師父了~~
* @5 Q7 m$ J/ x1 J5 h9 |第一部合成到而家的作品,一切都經繪聲繪影來校對的~~好使好用的7 r1 F$ }) r+ V" `  G5 ^& F
我而家用緊第12代的日文版的~~基本同之前無乜分別的~~仲有D格式唔兼容的
+ \6 F- f4 z$ o1 V+ ?1 Y5 I2 C: {0 R& @
還有此軟件,用得多,就發現佢越來越唔完美了~~校對的精確度,無專業的調音頻的軟件,可以去到千分之一的
# \9 Z5 N- f; j( M& n7 D嘛~~佢只要都系編輯視頻為主,所以一直都系一秒25幀的~~無法了~~要繼續探索了!

ConvoyChan 发表于 2010-12-26 02:30:15 | 显示全部楼层
无绘声绘影既合成教程啊 论坛就得个premiere既教程 写翻个啦

eegbook 发表于 2010-12-26 03:33:31 | 显示全部楼层
下载左,原来都屏闭左唔少野,都系X2好D。) q. h/ ^; `6 O. J5 ?
系嘞,出左X3,唔知出中文版未呢。

netasa 发表于 2010-12-27 00:28:00 | 显示全部楼层
N大大,可謂系我師父了~~
* o$ }5 b+ v6 k! h0 a# S5 I第一部合成到而家的作品,一切都經繪聲繪影來校對的~~好使好用的  {) c. C3 m  d
我而家用緊第1 ...
- U0 {" c) O: I+ c+ p7 Umcnynbajay 发表于 2010-12-26 01:06

0 Q$ C5 }" D4 H9 K. _( z( z
& h9 ?4 _# t6 U: v; ~8 Q( G7 P' P: @- F! }6 e# J% f
    时间轴果度係可以调嘅,唔好讲到千分之一咁夸张,无人睇动画果时可以分得出千份之一嘅误差嘅!! 我记得时间轴果度可以调到10之一秒精确度,好似0.01秒都得,不过我觉得咁拖到个时间轴好长,实在无引而且实际上跟本无须要! 另外有个调速功能几好用,米话我无讲你知。自己好容易稳到嘅唔单上对视频对音频一样有用。
* }- W( n! v( F  {# B/ y
6 J* {/ B. f6 V" L% vPS:其实我都係用嚟对片多,其他无点用会声。

netasa 发表于 2010-12-27 00:29:28 | 显示全部楼层
下载左,原来都屏闭左唔少野,都系X2好D。  K9 D$ M6 k% l6 P1 V
系嘞,出左X3,唔知出中文版未呢。, T9 R' b% N7 r3 F8 n. @
eegbook 发表于 2010-12-26 03:33

3 B! K" U9 }8 r4 ~9 v6 [6 H# W2 F- \8 ~! b( t3 _2 F
7 ^0 L# [- H; K/ \; I
    我见到有汉化版,不过唔知边度嘅。官方好似未见。

netasa 发表于 2010-12-27 00:32:31 | 显示全部楼层
无绘声绘影既合成教程啊 论坛就得个premiere既教程 写翻个啦
1 o# A( a+ o2 h) C3 lConvoyChan 发表于 2010-12-26 02:30

! A: ^. |1 I3 b$ A; Z! Y/ R% X& v5 Q5 `6 c
" I" y5 c. t6 T5 u
    唔得闲阿。 再讲,写教程依D嘢,又要动用到捉图、PS、文档编辑工具、等软件,本人觉得好烦,到不如录像教学好过。 我以前放过一个录像教学,你有兴趣可以找来睇,不过我不保证睇得明架(事先声明)

种子VV 发表于 2010-12-28 21:07:03 | 显示全部楼层
唔系好识点用,如果有埋教程就好了!

freedom82 发表于 2011-3-4 14:34:17 | 显示全部楼层
哇,原来会声会影有精简版,都系第一次听,多谢金田兄哦,我又学到野嘞。
  l5 O5 r! c+ _, C( @9 i( I我现在用紧系X2破解版,要刻碟的 ...8 m, [4 D/ s4 A/ A  j
eegbook 发表于 2010-12-24 06:28
) @0 I- N' x4 Y. r( r  M; E

6 P1 Q, Y! f% ~2 l: J
" z5 x( P  a7 j( m& h( ^    X2破解版能刻碟的???可唔可以发个俾我试下啊???我依家刻DVD用“阿波香”转格式用狸猫,,换来换去好唔方便。。。

eegbook 发表于 2011-3-4 14:50:47 | 显示全部楼层
X2破解版能刻碟的???可唔可以发个俾我试下啊???我依家刻DVD用“阿波香”转格式用狸猫,,换 ...' u% c+ W0 |/ v! T5 S
freedom82 发表于 2011-3-4 14:34
: |) ~0 g6 u7 e1 f$ [9 O

6 h1 y9 F# Z" Y7 O9 u+ z; ?
8 W. M  c/ d4 P   只软件 我系电脑城买番黎架咋,不过我唔会直接用佢黎刻录。听人话用黎刻录唔多好,先转出黎,再用NERO刻。我咁样做法,就一次都未刻死过,而且仲可以先系电脑睇下最终效果,万无一失啦。

freedom82 发表于 2011-3-4 15:07:43 | 显示全部楼层
我WIN7系统,用NERO8刻唔到DVD视频,之后先用阿波香,占资源好恐怖...哎,只系敢晚黑用,开着机通宵