[115空间] [115自傳][超獣機神ダンクーガ SONG SPECIAL 獣戦機部隊SONG][avi][1話][LDRIP無字幕]

kyokofukada 发布于2010-12-4 13:32 953 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Snap306.jpg 2 i: D+ R6 q/ l+ r( P; N, I' W
【片  名】超獣機神ダンクーガ SONG SPECIAL 獣戦機部隊SONG  T! z) s7 S* ?& F* i; Y
【集       数】共1話; a- y) L$ p0 K; A
【影片格式】avi0 H) j2 ]0 f7 ]4 m
【視頻編碼】divx5
7 _$ ]. J! u: |! t【大       小】213.27mb
, @) W* ~# M- _- q【語言字幕】LDRIP 日語無字幕- ^2 V" z( A5 y. G) J8 n
【音  頻】mp3# ]' `0 f8 b. h5 o$ U
【儲存空間】115u
http://u.115.com/file/t8f4df7c88

已有(10)人评论

chrisrex 发表于 2010-12-4 13:42:43 | 显示全部楼层
路过埋呢帖

打机我最劲 发表于 2010-12-4 14:34:04 | 显示全部楼层
路过埋呢帖

zsl198602 发表于 2010-12-4 14:49:21 | 显示全部楼层
好穷无钱,睇定D先

小小星 发表于 2010-12-4 17:56:39 | 显示全部楼层
太少图了。多D可以考虑啊!

基拉杰特 发表于 2010-12-4 21:52:22 | 显示全部楼层
二楼有复制他人字句嫌疑

netasa 发表于 2010-12-5 01:38:36 | 显示全部楼层
LDRIP 係米即係用视频线接电视卡录左再用XVID压架!!!

Ace0210 发表于 2010-12-5 02:51:58 | 显示全部楼层
太貴! z1 e( q/ i% G8 [, z
加上無字幕" Y; D" o, A. F8 B5 ?4 M- q' d
得一集
% m( p  e% ]- J6 W4 x路過

kyokofukada 发表于 2010-12-5 14:32:35 | 显示全部楼层
LDRIP 係米即係用视频线接电视卡录左再用XVID压架!!!) e4 R  b) M3 n) |! k3 Q
netasa 发表于 2010-12-5 01:38
& @# O/ S& O+ R" w  o
0 k8 y- E5 A: o- h3 g  R+ v
你果然好有錢, LD也不知道建議看WIKI, 不要亂想...

netasa 发表于 2010-12-6 01:20:09 | 显示全部楼层
你果然好有錢, LD也不知道建議看WIKI, 不要亂想...
9 X. e4 [& t7 ^3 Ckyokofukada 发表于 2010-12-5 14:32

7 k, x7 ~4 Q% B7 a4 x' f+ ]# t6 y. a
" A9 A7 B  F/ Y# t8 E# @7 |5 e, J
    唔係指Laserdisc 镭射光碟吗?  好大张VHS之嘛,画质一般啦!不过感觉上比VCD好。宜家仲有得卖,机同碟出面都係得2手嘅,两百蚊多D就有了,当然係指可以播放视频果只啦,只可以听歌果D几十蚊就搞掂啦! 碟就唔同价,不过一般动画嘅都係10-20蚊,有D成套先至50就搞掂,贵嘅只有“当年”嘅果D好音质嘅歌碟。 不过LD动画通常都无字幕,有嘅只有日文或英文字幕!有D带好精美嘅原画封面及说明书或导读手册,好多人都係想要依样嘢而买番LD收藏,因为LD嘅包装真係好大“面”,睇起上嚟好有气派!!
9 y9 V. ^/ Z/ {: k# `1 Y0 ~( [. ?6 r( n* X: o* o* W
回正题,据我所知,好似无出过电脑上面用嘅LD读取器(光驱)之类嘅嘢! 如果要RIP碟中嘅模拟信号就要用LD机播放用视频输出接电视卡用电脑或其他设备嚟录成文件。 所以文件清晰度同录制和后期好有关系。 当然,当年先锋有无出过用于电脑上嘅LD读取器我就唔知了。只知道无可能像DVD一样咁复制当中文件过去硬盘咁容易!!

vskenying 发表于 2010-12-7 02:41:02 | 显示全部楼层
支持!已经有日语版,但不清晰,等待更清晰的粤语版.