[其它更多] 新人纯粹试贴

giggsling 发布于2010-10-24 20:47 2397 次浏览 40 位用户参与讨论     [复制分享主题]
giggsling 发表于 2010-10-25 03:14:04 | 显示全部楼层
回复 15# tandong - }8 g' t) @1 g8 G6 @& C

5 T9 o7 J% B2 p
- k) P, m, I4 }7 B! u5 z- e   + [! X* g9 w! j" n/ l! c+ {

/ I, Q+ z8 ?) ?" |& P5 i. ~$ W( c唔系扮咩新人,唔通好耐无上网好出奇,日日唔洗做系度睇住呢个网站,我都唔记得自己几时同为咩之前注册左呢度,呢两日突然睇翻呢个网页,俾佢d内容吸引,点知要论坛币,但都唔紧要啦,要就回下贴咯,个个拿埋都十几二十先可以买,回个贴就一分,俾你一个制就扣甘你,你真系好好做,唔通真系连警告都无个就甘无左甘多分,我试贴放错地方系我错,但系你完全无提醒就甘就扣,你一d都唔觉得人地会好无辜咩??起码应该系惩罚之前加以提醒,论坛实在仲有好多唔够清晰嘅地方。

giggsling 发表于 2010-10-25 03:17:02 | 显示全部楼层
回复 23# kevinchan 3 }+ O' ]; L( I! x: f, b2 S
6 f4 _0 W, i. l, v8 e5 W- n3 }
! d/ c5 a2 d; ]8 g7 i, ^* T

' }; d0 Z- P: l$ G4 E  `* M   唔系扮咩新人,唔通好耐无上网好出奇,日日唔洗做系度睇住呢个网站,我都唔记得自己几时同为咩之前注册左呢度,呢两日突然睇翻呢个网页,俾佢d内容吸引,点知要论坛币,但都唔紧要啦,要就回下贴咯,个个拿埋都十几二十先可以买,回个贴就一分,俾你一个制就扣甘你,你真系好好做,唔通真系连警告都无个就甘无左甘多分,我试贴放错地方系我错,但系你完全无提醒就甘就扣,你一d都唔觉得人地会好无辜咩??起码应该系惩罚之前加以提醒,如果甘简单嘅提醒都无,最应该最抵咬嘅就系你地呢d净系只顾住咬人嘅老前辈

Ling1988 发表于 2010-10-25 05:02:32 | 显示全部楼层
回复 24# giggsling $ j: B* m* J$ n. j/ ~1 j
$ [/ C$ @2 l5 p0 R" h: A! G
. l2 Z6 [& ~4 y
    您是發帖人應該收到坐沙發的I版主警告!先是標題內容不明!字數不足!3 f; l. _7 [6 ?1 }( x$ u) s
1 m& u7 H$ X  s0 l
您呢帖體Q群中早就發現問題了!多位版主唔咬,總要有人去做,比佐半個鐘機會您,您都無改, |$ B' D* Z6 I6 D/ c3 A

% r3 p  K, g9 a% d& k如果您本人覺得我地有做錯地方或唔合理地方!可以在“公告板”投訴!發表下你意見!

Ling1988 发表于 2010-10-25 05:33:54 | 显示全部楼层
回复 1# giggsling 9 ^, M, N% X/ D% C
! B/ ~' w% @- m( I& X  W8 a! D

* D: i" [7 W. ^; Z3 h% b. R    333.jpg 呢句話的確有D過火!在此同您講聲“唔好意思”。+ F6 Z9 t. \% J  J7 `) N
0 T/ n* x8 O# ^
但您要明白呢句話店長與店長溝通話,是為避免從復扣分,我地互相溝通是我地責任

kevinchan 发表于 2010-10-25 09:34:15 | 显示全部楼层
回复  kevinchan 8 o" |0 L, D* m% r. N% V

+ d- @" _7 P2 ?# ]% ^( v9 f
$ w0 }8 F2 y! |. I8 ^) }0 C8 [4 M+ x& T' X
   唔系扮咩新人,唔通好耐无上网好出奇,日日唔洗做系度睇住呢个网站, ...9 r6 e- `: `7 U3 ]8 o. B( a' L5 ~
giggsling 发表于 2010-10-25 03:17

- b3 [( ?' b4 I
& Y* q# A/ O6 S) ]# F6 G! X$ V
9 ~8 r3 \! N6 O6 p* \    怪就怪你唔睇版规,第一时间睇版规係每个论坛都必须嘅,我係其他论坛都试过未经警告就直接被咬,所以做法係每个论坛都唔同
5 z! i+ ?: f. vPS:你被处罚係应该嘅,但可能力度大咗

zsl198602 发表于 2010-10-25 10:32:44 | 显示全部楼层
貌似我都系潜水艇,借鉴借鉴

漫步雲端 发表于 2010-10-25 10:42:50 | 显示全部楼层
回复  giggsling 6 u/ m4 v4 V, [/ m) r" V  l

% T( Z  D$ K( P: a4 ]2 X$ ?) O% E# h6 G* U% J
    呢句話的確有D過火!在此同您講聲“唔好意思”。, r5 t( }% M8 m& Q9 a& q0 ]4 B/ k; x
8 P! s' n0 l: }( N
但您要明白呢句話店長與店長 ...
9 D3 m; U4 e# k5 x; nLing1988 发表于 2010-10-25 05:33

( w" Y, R  J# F' P7 u% k& O6 J- m& H' T) f- H. j

! H1 b# m  t$ t& h5 K( {- `    0 K) t6 b' Z0 {2 @3 B! D0 X4 B
點解截圖截埋我個名落去= =

giggsling 发表于 2010-10-25 10:50:41 | 显示全部楼层
回复 27# Ling1988 ( N7 j2 R7 q: A7 x9 Y

1 q4 j) l) r: e9 V  ]/ d, B1 i8 w" t) v1 w) P8 T* {
   半个钟时间???真系唔洗做咩,每一分钟都系度睇住佢??!!

giggsling 发表于 2010-10-25 11:01:57 | 显示全部楼层
回复 29# kevinchan 0 W. G+ o1 h; u+ B* f2 N4 x

" q, _9 S7 C) x( f$ q6 m如果系其他论坛无经过提醒就直接俾咬,你自己唔觉得有问题咩?其他论坛未必系做得最好嘅,人地做得好嘅你地可以学习,唔通人地做得唔好嘅地方你地就仲继续保持,一d都唔可以改下???!!!!!

Ling1988 发表于 2010-10-25 11:54:07 | 显示全部楼层
回复 32# giggsling
0 y1 R7 J3 L2 B
  O0 `& D# `9 X" `. U) u+ S0 B
) s+ s1 o' J/ N7 N6 ~# c    請問LZ您有無犯錯先!您有無睇版規先!人地比機會您,您反而講風冷話!
$ L6 H7 U0 Y, s  D! H
# S) {% K! M) h只能講明您做人做事都是了失敗的,您無容人之量!5 ?0 f: v) @2 Y3 G! u+ a

d5 f, |( C% M" p睇到人下氣就以為自己道理!兄弟!凡事見好就收

giggsling 发表于 2010-10-25 12:31:59 | 显示全部楼层
回复 34# Ling1988 # }/ A: _7 J! z! x  ?/ W
$ h1 w, Z2 Z+ N% e# p5 W

0 }. |$ R, V# @我无话过我做得好岩,我唔系想闹你,如有冒犯我好抱歉,我只系想提下小小意见,好多问题我知道唔系你嘅错误,可能系论坛系统有问题,但系你甘样讲野先系问题大,有说话可以慢慢讲,唔洗用到人身攻击嘅,做人做事要慢慢学,一做就可以一定做到好好,你自己可以吗?可能我做人做事真系好失败,因为每个人都系第一次做人,好多地方都要去学习,做错可以改正,但好需要提醒,半个钟头?!!?你可以每一分钟系呢个论坛度游黎游去,你唔谂下其他人未必好似你甘得闲,警告都无个站内信无封email又无,甘都叫俾机会?完全唔知情就俾人扣左甘多,你自己梗系唔旨在,你d高层,根本无谂过新人,净系挂住咬咬咬。我读书唔多,但系都知道小小容人之量,估唔到自己想提下小小意见就招来你嘅人身攻击,你甘做就系想证明你自己拥有过人嘅容人之量吗??我唔系想讲咩风凉话,如果系其他论坛无经过提醒就直接俾咬,你自己真系一d都唔觉得有问题咩?其他论坛未必系做得最好嘅,人地做得好嘅你地可以学习,唔通人地做得唔好嘅地方你地就仲继续保持,一d都唔可以改正下???!!!!!

giggsling 发表于 2010-10-25 12:36:19 | 显示全部楼层
回复 19# ConvoyChan
8 }7 h( T, H3 V/ R
' Q+ R" O5 [2 P4 N6 w7 a4 J5 q
+ F. z: n+ D4 b   感觉到好多人情冷暖。。。