[其它更多] 第四弹官方作品『月·西江』の予告

竜崎 发布于2010-9-3 01:18 3122 次浏览 24 位用户参与讨论     [复制分享主题]
  {: n+ x5 i7 H+ c7 m1 V# c# w- F- [. J* ?9 m
(大家,好耐冇见喇,我又出嚟搞屎棍喇...)
3 [# B$ a# U- D) ~1 w' h不过,今次有笋嘢益大家喔...
+ Q  h3 [. f% e4 }& u" t& d- Z暑假已过,大家都明白,我哋嘅淡季终于都要来临了...好彩嘅係,喺各位歌姬争分夺秒落力录歌(我係指之前发嗰啲好好听嘅日文翻唱歌)嘅间隙中,第四弹亦都已经悄无声息咁浮现出来喇...(今次好似唔多关我事嗰喔)
9 a- }9 p! x' M7 r: m点都好啦,事不宜迟,我先发个予告畀大家睇住先...
& f6 z6 _% W9 u1 v5 R" ]9 i$ b: E% V9 j7 x0 a& ]
[dreamxt][月西江]预告.jpg : F: s8 j& x4 a; u. |0 L6 h; r

p" R$ X. |/ W& G! q$ W# M2 A" e5 F/ n% e( V  l0 \- e+ G8 P

) F3 H. W- I% @- xsolpie嘅人气名篇+求其君嘅绝佳文笔+浅叶嘅动听少女萌音,『三色堇』隆重推出中秋节巨献——『月·西江』,希望大家钟意...3 B! ?0 G+ L, Z! O$ a7 X- T
, A/ I$ J  H5 |8 T( d2 E4 x" f$ C2 B
ps:紫霖,好对唔住啊,视频上传咗先至醒起为海报而辛勤付出嘅你,视频予告入面未写上你嘅名,真係好抱歉...

已有(24)人评论

竜崎 发表于 2010-9-3 01:19:08 | 显示全部楼层
沙发不流外人田...

kevinchan 发表于 2010-9-3 04:01:33 | 显示全部楼层
又嚟深夜发帖= =!不过都支持一下

chen2010 发表于 2010-9-3 07:13:38 | 显示全部楼层
睇下咩野来先!

烽棱潇潇 发表于 2010-9-3 09:13:01 | 显示全部楼层
好期待啊,很有中秋的感觉!!萌音啊!希望把预定播出时间也规定一下,那我就可以准时来听啦!

基拉杰特 发表于 2010-9-3 09:46:20 | 显示全部楼层
原来是这个预告

紫霖 发表于 2010-9-3 10:15:34 | 显示全部楼层
ps:紫霖,好对唔住啊,视频上传咗先至醒起为海报而辛勤付出嘅你,视频予告入面未写上你嘅名,真係好抱歉...; C% `; R( Q/ \2 U$ M
竜崎 发表于 2010-9-3 01:18

9 `) n! M1 P7 f/ f7 o) S' P6 s3 ?, w3 y( b$ `! l& t  E3 k% j& k
哈哈,我近期一直都好少浦头,而且宣传的工作一向都系默默无闻嘅,唔记得都唔出奇……( {/ D& A+ q* J  `/ z; Y& t6 E
8 q! e% i# U# g  b& w
应该系我讲唔好意思先真啊,因为那个我原创的古装初音(像初音么?)上色问题而搞到第四弹拖到而家,进度慢晒
2 |7 C/ J+ [% ]4 p, z4 |/ m' T另外,好多谢小叶嘅上色啊 ……9 Q) C: X8 D3 R
我的画笔搁置了2年,因为网络上古装的初音元素缺乏,我重拾画笔原创咗一个古装的类初音物体(是初音么?) 初音画稿.jpg
( A3 v% Q; h$ x3 O但系要放上海报上就要上色,因为一些问题,我来不及学上色呜呜……感谢小叶的帮忙,太爱小叶了 ' N8 c. N% r2 |$ f0 w
经过小叶的一番上色与修改,嗯成品 初音上色.jpg

雪霏岚岚 发表于 2010-9-3 10:28:16 | 显示全部楼层
紫霖原创噶初音0 0。.小叶好厉害的上色..0 0, n% R6 P% ^  z4 ^- n& E% o3 H
呢次噶作品真系摆咗好多心机落去啊啊啊啊啊~& a' H( i5 F4 m# k/ G
某岚都要出一分力嗯!!努力做好宣传工作嗯!!  V. Q& [) E$ ~5 A, E
我都估到系中秋果日首发噶啦= =哈哈哈~我果然系预言帝!!!
: E) z( {6 j! L9 W6 J/ ?睇预告已经觉得好感动了嗯..三色堇fight!!

空灵 发表于 2010-9-3 11:15:59 | 显示全部楼层

5 k$ x1 L$ v" t我都估到系中秋果日首发噶啦= =哈哈哈~我果然系预言帝!!!
. K0 k) D& U7 i/ n雪霏岚岚 发表于 2010-9-3 10:28

6 T8 j5 ?, D8 C: c. H0 b7 w7 b. P
此言差矣,係中秋之前发布,当日发布就太迟了,而家就等yuki嘅视频出来~yuki fight!

kevinchan 发表于 2010-9-3 13:29:56 | 显示全部楼层
此言差矣,係中秋之前发布,当日发布就太迟了,而家就等yuki嘅视频出来~yuki fight!! ^0 m, N; }4 y- K' E" C) l8 i
空灵 发表于 2010-9-3 11:15

# [; P6 ?: n4 j. g" x+ I0 N- P; U; J* ]" A1 |  Q
9 v% P3 K5 O$ Q1 Z. Y" a- H
    你哋都fight吧...

maplep 发表于 2010-9-3 13:40:05 | 显示全部楼层
- -在打架?= =

Katsumi 发表于 2010-9-3 17:48:37 | 显示全部楼层
早上就知道发左预告,于是忙左一日终于上到黎帮顶了OTL....  \1 x6 ^7 n6 O9 T
1 s) M$ d0 Q2 N% b
当初新淫刚入三色堇无几耐就有立个甘好既机会唱官方作品,真系好多谢空叔,同求其菌既美词[鞠躬, q9 j2 ~5 O  r/ u! U2 ~1 T

/ t& @0 x6 N  E; G7 H3 Q感觉自己既水平仲系差好多,而且状态不佳,无唱出首歌既韵味,正式出黎果阵唔好打脸TUT
* z9 V4 b0 g+ X! P( S! i8 n; t8 D
至于帮整海报,提线同上色似乎比录歌仲要麻烦,单系线稿就搞左一日,上色更系,无板子用鼠标不单止速度唔得效果更系糟糕了大家唔嫌弃就好OTL...
! n4 F+ m9 L/ m' W# d& `  `8 a- e# Z# R& }; a7 [
亲了三色堇的mina~阿姨洗铁路,恩=W=

123下一页