[每日闲聊] 我听日去军训啦……

mrdb 发布于2010-8-21 13:15 1817 次浏览 41 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-8-21 14:49:04 | 显示全部楼层
军训係无谓的,请谨记
5 D; a- U* {4 y9 W: T8 W话说大学军训好似要买军服,又可以赚一笔

ce7441285 发表于 2010-8-21 15:06:03 | 显示全部楼层
回复 11# aaron81
  P2 q0 V: C& z4 w% {
- @3 [: a7 q+ G! {/ s) l! j哈哈哈,难怪有人晕低......

victorsengmo 发表于 2010-8-21 15:39:13 | 显示全部楼层
我果度唔使軍訓~如果唔係都想試下~

エツクス 发表于 2010-8-21 15:48:23 | 显示全部楼层
后生仔,高中军训之嘛,最多一个星期,都五使添!大学军训就要一个月
/ _! Q4 I& |1 k" J4 n  V6 {小c 发表于 2010-8-21 01:57 PM

' F) @4 A4 U8 [( [3 h! |+ n1 P
3 O0 q. a9 ]8 l& b* R+ ]% e3 l
    大学要训一个月?咁我就死啦,刚刚上大学就要对住昵啲嘢

エツクス 发表于 2010-8-21 15:55:17 | 显示全部楼层
正如楼上有一位所说的那样,都不知训来干嘛,第一和生活经验无关,第二浪费才力,第三浪 ...- B: d2 R  N  h& f, P# f* Z, x6 w
基拉杰特 发表于 2010-8-21 02:28 PM
7 @* O/ q. i3 ^& W. |" u" {" f

" [5 d4 e# H7 a# a% o# T1 d4 @" j* O0 S; Z- c7 s! w: e
    无错,我觉得训来就係为咗你啲钱,唔係佢哋无钱攒啊嘛

基拉杰特 发表于 2010-8-21 16:20:27 | 显示全部楼层
个人认为~军训的最基本就是要D学生懂得纪律,但依家的军训有D儿戏,加上依家的学生身同心素质都较差,强度 ..., _/ U* \4 H) Z: D( q! L7 b
aaron81 发表于 2010-8-21 14:36

- f, N! A, S2 e2 I/ b) Z3 X' z3 v8 E) d3 H
9 q- k" k# X4 x
    我认为最多才一个月的军训没什么纪律能保持到日后,而且所谓各司其职,军人是军人,学生是学生,适当的训练,体育课就够了!不过可能是我对制度的不满啦!反正我觉得没实际意义!

基拉杰特 发表于 2010-8-21 16:22:08 | 显示全部楼层
大学要训一个月?咁我就死啦,刚刚上大学就要对住昵啲嘢
8 A1 x% i  x' Z5 N, V& n+ Y1 u6 sエツクス 发表于 2010-8-21 15:48
  y$ ?* \' m& U! z* t/ |* s
! S" c3 e) d" Z" u) w; A

|4 R" g" z+ y    我大学一年级使使用了聪明手段,所以超轻松!只是在玩,聊天!

小c 发表于 2010-8-21 17:25:50 | 显示全部楼层
回复 16# エツクス
& V: k& r) {9 d4 |5 d/ _
6 `$ _) q" H  ~
* ?$ h6 S' V( b0 K+ Y- W    如果遇到懒散的教官,你就轻松!遇到严肃的,你就杯具啦!

Kiver 发表于 2010-8-21 17:33:11 | 显示全部楼层
咁多位,我就快要上高中啦……我听日就要返学军训,宜家日日气温创新高,真系好惊啊……5 v7 u* e2 s6 f' T. p! U9 v. h
希望军训可以系冬 ...
7 K! V$ \" x5 Z- `mrdb 发表于 2010-8-21 13:15

7 s0 a' a8 M, T1 J9 [( T2 H# z+ n

+ |* t" V& W7 K    我表弟就话年底12月先军~~; D# R5 K- R1 r3 Q! X0 F
幸福到S

エツクス 发表于 2010-8-21 17:46:38 | 显示全部楼层
我大学一年级使使用了聪明手段,所以超轻松!只是在玩,聊天!, k  l% `  v, O7 K
基拉杰特 发表于 2010-8-21 04:22 PM
+ i1 Y! _+ s! V

. y+ ]3 J2 w/ O2 g0 N7 T" \; R2 ?  k4 n; t& D/ w# B  A0 m
    有咩独门高招可以教下小弟我啊,虽然係初中同高中个阵个啲军训都无咩嘢,都係坐多,但今次我要去山东度读书,内地应该严格好多,最好都係有手段係身好啲啊。请教小弟独门高招啊

mrdb 发表于 2010-8-21 17:57:49 | 显示全部楼层
军训是我认为最没用最浪费时间的东西,一群坐在办公室没事做想出来的东西,反正他自己不会去的!P。 ...: e# J7 N0 u! q* w' M! O
基拉杰特 发表于 2010-8-21 13:31

4 P, L* v7 {4 P1 Q1 q讲得劲好~

mrdb 发表于 2010-8-21 17:59:17 | 显示全部楼层
军训3次了 一次小学1个星期 一个高中一个星期 一个大学1个月 都5知训来做乜 痴线6 w& |  |0 k1 B
157972678 发表于 2010-8-21 14:11

& W* P  j1 K- z$ O9 [话就话训练的无咁懒散,其实改变唔到……