[其它更多] [原创J2Raw][SAILORMOON]跳至第33集[x264-4audio]请参照2楼截图及新增粤语ed无可挡

迪格斯 发布于2010-8-15 14:31 12680 次浏览 294 位用户参与讨论     [复制分享主题]
迪格斯 发表于 2010-8-15 22:50:39 | 显示全部楼层
J2的质量好似好过DVD
" X. l; M4 }+ t5 A& J' e183334257 发表于 2010-8-15 22:40

' g! Y' f: H  j5 D  n2 z& p可能tvb自身修复过画面的,如果是新出的dvd修复版可能就唔同讲法。

迪格斯 发表于 2010-8-15 22:53:04 | 显示全部楼层
我听来听去都系觉得英文版的op好听啊。

kevinchan 发表于 2010-8-15 22:54:42 | 显示全部楼层
多謝你, 由於本人不想涉及太多版權問題及未必有時間提供所有片源, 只供網上好友作參考或試看,既然迪兄 ...4 N, }9 V; A& E, i( C+ v, B$ z
alam 发表于 2010-8-15 18:48

8 M/ U+ r- Z8 d5 ?' Y
. |- Q# {0 O+ M: K; u( R5 S7 }( [! z
    因为我知道你是这样想,所以提醒一下Uncle Di  .......(我是不是很了解你呢,

kevinchan 发表于 2010-8-15 22:55:28 | 显示全部楼层
比起你我咪更業餘~ 我跟你學野差唔多啦& b9 ^6 s8 M& l
SA_127 发表于 2010-8-15 22:33

X& {/ n  i7 W  j& b* ]/ w) v/ \9 w" O3 X9 F& _
8 F4 a* k2 P/ k3 P  @  o
    两个嘢好鬼客气= =我要同你两个学习了

SA_127 发表于 2010-8-15 23:19:39 | 显示全部楼层
迪格斯, 你用咩軟件cut廣告的?

ddarcy 发表于 2010-8-15 23:26:59 | 显示全部楼层
本帖最后由 ddarcy 于 2010-8-15 23:37 编辑 " w8 y" G: `3 u9 @+ S3 A, _
) Z& P! [, o, m- w0 M1 z* {
合成版本真的多到眼花缭乱
% v. K* O: q' E" m! W9 \, `; w% n( ^$ U+ v6 W
真的很难比较哪个版本最适合收藏

马桶帅哥 发表于 2010-8-15 23:35:36 | 显示全部楼层
睇吓呢版如何!!!!!!!希望可以收到一个完美版!

ddarcy 发表于 2010-8-16 01:11:05 | 显示全部楼层
楼主, 音频的bitrate是不是只有128k?
5 U( x! i3 d0 h& T# D& l1 X, P( y& o" |7 z8 X3 v8 b3 H- o
可不可以提高到192k?
2 ^1 u! T6 G: g6 H: z/ H  H" {因为既然有高音质录音, 不要浪费嘛

183334257 发表于 2010-8-16 01:12:52 | 显示全部楼层
可能tvb自身修复过画面的,如果是新出的dvd修复版可能就唔同讲法。
% Q2 G# r) ~9 K3 `$ {迪格斯 发表于 2010-8-15 22:50
6 w* W/ d, M8 u
# ?' N8 }, L8 n! W1 d% J, w

9 u* {' b( [6 I# q    系,见咁多个版本,依家就系觉得你呢个版本最适合

迪格斯 发表于 2010-8-16 01:28:18 | 显示全部楼层
楼主, 音频的bitrate是不是只有128k?
+ [4 S! E* G3 e2 s& g4 F) z$ q3 L% D; H1 x0 X- w/ s
可不可以提高到192k?$ g, \' L" L- c/ i6 r2 [
因为既然有高音质录音, 不要浪费嘛/ x) h0 l: y/ Z+ h
ddarcy 发表于 2010-8-16 01:11

9 m$ n1 Q  B: _音频上了128K的就唔会有几多差距的了,而且系用aac编码的受损程度就近乎0.。。。

eegbook 发表于 2010-8-16 03:42:52 | 显示全部楼层
刚刚下左一集,原来大家都有录架。唔知会唔会再搞合成呢。

youzhu 发表于 2010-8-16 08:02:57 | 显示全部楼层
甘多個版本,真系有D暈啦