[迅雷快传] [dvdrip][天元突破][第一話完整合成試作版][日粵雙語][內掛簡繁字幕]

ngyan1600 发布于2010-7-27 02:14 2238 次浏览 28 位用户参与讨论     [复制分享主题]
前幾日我係大陸買左兩套碟,一套係玻璃面具,另一套係天元突破+ O+ s7 r# g% c3 ]% `
玻璃面貝係台版直copy,而天元就係日版copy+自製字幕版本,製作十分好,包封,碟面都同日版一樣) G& `" ~8 x' c6 w; g" ]/ o
回到正題,點解係試作版呢,原因係之前以經有人合過.......今次合出黎只係試下,另外,由於未搵到用megui壓佢既方法,所以用左mc黎理呢套,畫面會蒙d( G" K5 x0 C% q
[片名]天元突破-紅蓮縲岩(紅蓮之眼)$ Y- k% c( C' Y5 u3 Q6 w& B! Z! P
[集數]共25集(只發第一集)+ Z6 r9 J0 L5 I" H0 i/ V
[語言]animax粵語(mix錄製),日語原聲+幕後對話
/ C1 d9 G, t* q! v$ c% z0 Y[字幕]內掛繁中,簡中(兩條簡中,一條為正片,一條為配音人員幕後對話)- D' E/ @9 o! U9 W6 ^; N. z& C! M
[大小]400m
: b) M  w' \9 f[格式]mkv封包
/ Z5 k7 Z  X! a) ^[視頻]x264-848x480-1800k-強製轉換23.98影格
1 z2 f: }5 J- T4 o; i4 g[音頻]粵語mp3-128k,48000hz,日語acc-97k-48000hz x2) L! ^% u+ v1 V5 v) U( i. V
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(28)人评论

maplep 发表于 2010-7-27 02:24:15 | 显示全部楼层
支持1600

lovepx 发表于 2010-7-27 02:25:03 | 显示全部楼层
我又5係沙发

maplep 发表于 2010-7-27 02:27:37 | 显示全部楼层
前幾日我係大陸買左兩套碟,一套係玻璃面具,另一套係天元突破- Y$ K# L! u  p& j$ q3 h( g
玻璃面貝係台版直copy,而天元就係日版copy+自 ...6 p$ L/ R2 r& a
ngyan1600 发表于 2010-7-27 02:14
) v0 B) n$ P- I

( P) {% X% ?+ s4 {
* m" t; C& u9 h$ L    玻璃面貝有国语和粤语,我记得有人合过粤语RMVB高清版。。。在DOTMU好像有

maplep 发表于 2010-7-27 02:35:44 | 显示全部楼层
共25集?不是有27集吗?

cuterinoa 发表于 2010-7-27 02:48:24 | 显示全部楼层
只發第一集0 l4 E+ I* C- u! r4 Z
咁第二集会唔会发啊

eegbook 发表于 2010-7-27 03:01:16 | 显示全部楼层
简直正斗到晕啦,GOOD!!多谢1600无私嘅分享。

eegbook 发表于 2010-7-27 03:01:41 | 显示全部楼层
共25集?不是有27集吗?: t$ W0 Q& a6 `& l% f
maplep 发表于 2010-7-27 02:35

: ]1 W8 ~2 c+ C2 n# m9 a5 r; s7 m9 s# K: _; L6 Y

2 d+ N  P* D& t    你系讲SP吖嘛?

ngyan1600 发表于 2010-7-27 03:06:11 | 显示全部楼层
共25集?不是有27集吗?
; x2 h, c/ t+ V  z* m) tmaplep 发表于 2010-7-27 02:35

- E1 ?7 I) a0 R- e/ Y0 w$ ]. T8 D, d0 m( E% ?- e

. C: f" N) l6 V4 U    可能我記錯,係27集先岩~
. s) v( m8 c1 Y等等....應該係26集.....
  P  _/ y" x2 n' q' L主篇共九碟
( k  ^5 d5 k0 u5 C! `' v第一碟=1~2
7 p" @# O" O5 K( P. r$ w3 f0 l之後既3集(第三碟加埋放送版既第六集,當4集)
, N& X  a2 `8 g6 ~: B+ D  c- B8x3=24 +2=26......

ngyan1600 发表于 2010-7-27 03:08:07 | 显示全部楼层
玻璃面貝有国语和粤语,我记得有人合过粤语RMVB高清版。。。在DOTMU好像有
6 r! S6 d8 z& d, n5 P  _5 [maplep 发表于 2010-7-27 02:27
; j. V' d. I* X  M& S# f

+ x& u2 u: v2 D8 c: C: K8 f* f
% }4 J  m- e9 n& g' I    衰左音質差呢--"
' S! \  ^3 E3 C2 q現有tvb錄影版都係模擬播放產物,音質可想而知,等兒童台再重播先講啦

maplep 发表于 2010-7-27 03:15:33 | 显示全部楼层
你系讲SP吖嘛?
8 Q9 G: R( s, [6 w1 Feegbook 发表于 2010-7-27 03:01
) K& z1 A4 T; }8 S. t
- Y7 Y( G' F( R; C0 n

& Z9 e% x+ E5 ~- y    。。。。不知但我现在这有27集呢= =第16集好像是SP?有H的呢= =

eegbook 发表于 2010-7-27 03:18:35 | 显示全部楼层
。。。。不知但我现在这有27集呢= =第16集好像是SP?有H的呢= =" x! [$ x1 `$ M* a  C5 I' u
maplep 发表于 2010-7-27 03:15

u  a9 ~, `6 F. Y
. V7 _6 ^( o- W  F/ Q9 {
9 x# ?! O7 G" K/ d0 ]    我记得中间有一集系讲解嘅。出完之后,又出咗一集剧场版,好搞鬼下嘅内容。+ \+ U, ~7 C" q  H) t: R. b  R
计计埋埋,应该27集无走鸡嘞。

123下一页