[迅雷快传] [tvb][幸運四葉草][01~50][x264_aac][日粵雙語][內掛中文字幕]第6集字幕修正檔發出

ngyan1600 发布于2010-6-13 16:51 5538 次浏览 76 位用户参与讨论     [复制分享主题]
grostcar 发表于 2010-6-13 20:54:54 | 显示全部楼层
tvb內掛字幕可以分出來嗎???

Ace0210 发表于 2010-6-13 21:25:10 | 显示全部楼层
多謝呀
, x4 W: ^# y4 S8 W) @又可以多一套動畫

huang 发表于 2010-6-13 21:31:00 | 显示全部楼层
鸟来支持下啦

ngyan1600 发表于 2010-6-13 21:31:49 | 显示全部楼层
tvb內掛字幕可以分出來嗎???
4 a- U: E- X$ \* s! O6 S2 dgrostcar 发表于 2010-6-13 20:54

) A/ p  ^& B2 k3 `
2 z1 O7 ?' M# B5 d% t, K# O  [* \+ p0 r) I
    可以,你自己動手吧!

ngyan1600 发表于 2010-6-13 21:33:27 | 显示全部楼层
呵呵……真的做佐“少少”手脚窝,我认真发现尾段前光仔起身睇新闻前唔知做乜少了5帧了……唔系接驳ED肯定 ...
( a. I9 C: c7 {! T" x5 rmcnynbajay 发表于 2010-6-13 20:30

/ `; T+ |* \0 A' T" I  }5 t# W% s3 z" z4 i  U2 S8 ^3 g
& w5 Q! e" M; b! O- x8 d; i
    小左5幀,可能係片源問題,我做手腳既只係tvbcut左既第一集ed

yuenchris 发表于 2010-6-13 21:49:48 | 显示全部楼层
MU空间每天3個排隊也下不完,唉

kevinchan 发表于 2010-6-13 22:05:09 | 显示全部楼层
我而家有工开,合成任务几乎搁置晒……点都唔够你快……. [7 T7 V, B& L
mcnynbajay 发表于 2010-6-13 20:32
老兄,我都有工开咖

aaron81 发表于 2010-6-13 23:45:51 | 显示全部楼层
这么多版本,本人偏好hdtvrip版

aaron81 发表于 2010-6-13 23:46:35 | 显示全部楼层
漏了句~什么版本都支持LZ

netasa 发表于 2010-6-14 02:10:09 | 显示全部楼层
依个係内挂字幕就要支持啦,睇下大小先! 1600嘅一向发嘅嘢一向都唔细噶。顺带问声双蛋嘅720P有无继续?

ngyan1600 发表于 2010-6-14 03:22:53 | 显示全部楼层
% }% l$ C& \2 k  i* M, g) s
依个係内挂字幕就要支持啦,睇下大小先! 1600嘅一向发嘅嘢一向都唔细噶。顺带问声双蛋嘅720P有无继续?
& Z) J$ ?( b: s. m3 K8 {9 m( Hnetasa 发表于 2010-6-14 02:10
& |' V% r# y% x( `6 ^

: V& f6 R0 }" C, v* ~! M5 I0 `4 K4 e
    睇反應中.......反應好先會計畫....9 E( V* v' `( ~# p% \0 V4 D  u9 U
00r2就會係tvb完左之後補完
$ A6 D) j; w, I9 \# ^% d6 n; E第一部可能會耐d......* \" b6 {6 t& y" K1 |/ O# G9 H
近排試緊大小比較彈性的壓片方式.....效果不錯.....5 x' [  O% L# L; Y/ Y
megui自動偵測該片要多大......' k: j- Y8 J  v) i9 u3 J6 D
就像呢套片同恐龍王比2 {+ K0 K( g2 c
呢套片mg就同我兩集都係壓左大約170m出黎(雙語)
* ~1 {5 i# l/ H$ a. f. K  `0 s但係恐龍王比呢套片短同單語,就壓左230m出黎(順帶一提,高達壓出黎係335mb,獸拳戰隊係500m....)

天才不二 发表于 2010-6-14 10:25:01 | 显示全部楼层
仲系收内挂字幕的好