[迅雷快传] [tvb][幸運四葉草][01~50][x264_aac][日粵雙語][內掛中文字幕]第6集字幕修正檔發出

ngyan1600 发布于2010-6-13 16:51 5539 次浏览 76 位用户参与讨论     [复制分享主题]
mcnynbajay 发表于 2010-6-13 17:20:38 | 显示全部楼层
無計....漫遊版本齊全套,又係內掛字幕,所以就用佢了...話說,繁都係用漫遊,點解會係內置既....% V2 |) v  M6 B, B
ngyan1600 发表于 2010-6-13 17:01
0 n! e3 z  ^, I
$ j1 ]$ x& g8 d; h
喂喂~~~
. \8 S( D5 ~- [, b. P( f3 f7 I你好似讲到有d乱……( Z" `! A, x+ N, F+ l, X; n
DMZJ-动漫之家字幕组来窝,POPGO-先系漫游,何来漫游字幕了?收了两个版本?

kevinchan 发表于 2010-6-13 17:25:48 | 显示全部楼层
不约而同咁发咗同一部片,呵呵,所以我两边都支持一下

mcnynbajay 发表于 2010-6-13 17:34:01 | 显示全部楼层
不约而同咁发咗同一部片,呵呵,所以我两边都支持一下
+ O+ f. f0 c' h, r7 ukevinchan 发表于 2010-6-13 17:25

7 R, a! \  H! g' G% R- ]嗯,系好事来……有爱之人不只我一个人……
9 T; D9 ~+ ~  J# T不过未至于系撞车的,我同佢用各自字幕组的片源来……佢版本隐藏到字幕,有优势,我自灭……
1 G, o3 v; X; O5 @3 `% QPS:衰雀仲系搞紧爱美了?

kental 发表于 2010-6-13 18:25:31 | 显示全部楼层
1600大,我都几支持你嘎;不过我收藏左先啦,到时睇下下边个版本好

平常心 发表于 2010-6-13 18:27:49 | 显示全部楼层
1600也發佈,一定幾好睇,多謝,

murphy 发表于 2010-6-13 19:15:47 | 显示全部楼层
直接收哩个版本算

2497341O1 发表于 2010-6-13 19:45:05 | 显示全部楼层
我觉得合成版只上传音频够了. 减轻合成者负担阿嘛.  ~

moschino 发表于 2010-6-13 19:55:15 | 显示全部楼层
第一集最尾配上ed真喺超正,我国D电视剧都做唔到咁嘅效果啊~日本人真系犀利!!!!

kevinchan 发表于 2010-6-13 20:09:07 | 显示全部楼层
嗯,系好事来……有爱之人不只我一个人……( b6 f- O: o; }4 ?& t) n
不过未至于系撞车的,我同佢用各自字幕组的片源来……佢版本 ...& J. t3 g/ T! H2 ?8 ~" y6 S' P( K. C
mcnynbajay 发表于 2010-6-13 17:34
係啊,仲有10几集就搞完啦......依家搞合成放慢脚步了,唔似以前咁快

ngyan1600 发表于 2010-6-13 20:12:32 | 显示全部楼层
第一集最尾配上ed真喺超正,我国D电视剧都做唔到咁嘅效果啊~日本人真系犀利!!!!, {4 v( A4 l0 a% t( K5 u/ q/ B1 _4 Z
moschino 发表于 2010-6-13 19:55

( d4 R6 o" L- u9 ~8 d3 W
; U( k1 ^0 \. `; [7 k' @, R8 l. ]' N3 {' w
    只不過tvb cut左.......我都做左小小手腳....

mcnynbajay 发表于 2010-6-13 20:30:45 | 显示全部楼层
只不過tvb cut左.......我都做左小小手腳....
# d, M+ \0 ^7 B9 Z4 T8 }ngyan1600 发表于 2010-6-13 20:12

- l3 R2 L2 y+ Z: V+ X6 b呵呵……真的做佐“少少”手脚窝,我认真发现尾段前光仔起身睇新闻前唔知做乜少了5帧了……唔系接驳ED肯定会有瑕疵……
4 r/ j: v( _- ?8 X你的ED同广告过场接驳都系嘛嘛地……总括来讲,系TVB人员cut得差……

mcnynbajay 发表于 2010-6-13 20:32:33 | 显示全部楼层
係啊,仲有10几集就搞完啦......依家搞合成放慢脚步了,唔似以前咁快
: N5 \/ P# ^+ `kevinchan 发表于 2010-6-13 20:09
* O5 x) }; \  ?& g2 p- ~
我而家有工开,合成任务几乎搁置晒……点都唔够你快……