[迅雷快传] [转载][MU][(TV)SF西遊記スタージンガー][I(1-64話)+II(1-9話)FIN][640x480][AVI]

kenhai74 发布于2010-6-9 10:33 4650 次浏览 53 位用户参与讨论     [复制分享主题]
! e# V# I7 J. A' H" e2 U/ y# E2 A$ C& ~; {6 u; F# q
【動畫名稱】:太空西游记I+II(TVB中文译名),宇宙奇兵I+II(ATV中文译名),(TV)SF西遊記スタージンガーI + (TV)SF西遊記スタージンガーII(日文原名)
8 w0 o4 f' l- y1 r+ N1 W4 `" K) O【集    數】:I (1-64话)+ II(1-9话)共73话FIN# B/ ?+ A! `$ s3 G3 }
【文件類型】:AVI8 o: G( v. M2 w7 t" `; U0 g
【文件大小】:每集约200M左右,总体积请自行计算( G$ R- }6 t8 G  g) N( Z
【放種時期】:我转载时间:2010-6-9# d% @0 A2 E1 [3 D& r+ Q) i0 @2 r7 @. _0 c$ F
【語  言】:一个资源为日語, 另一个资源喺意大利語
9 c* h9 W6 f% ]5 ]【故事简介】5 H! [# M1 {0 w3 |2 k0 [
其实拒喺仿照中国西游记改编的,他们三个徒弟都喺叫做再造人:孙悟空-孙志刚,猪八戒-朱大鹏,沙僧-沙千里,唐三藏-莉莎公主,三个人都有部可以声控的飞船:孙-天星号(主武器喺天星炮:激光炮),朱-宝星号(主武器同样喺两支主炮-发射炮弹,最前边有排可以伸缩的钻头,可以钻地!),沙-银星号(在飞船头部有轮盘式导弹发射器,好似仲有发射扰乱敌人嘅电波功能),拒哋一叫飞船名字就会飞过嚟咯喇。孙志刚的主要武器就喺插在他两边腰眼的天星棒喇,当他战斗时会先抽起两截天星短棒,然后将两截短棒的棒尾对住再互相撞击之后再拉长就会合成一条天星长棒喇。合好之后就好似孙悟空禁样风车禁舞动它,当年睇到哩个片段都十分激动(换家阵流行嘅话就喺:好鬼死“型”)。孙志刚打到兴起时会从机舱跳到飞船头部或尾部,用天星棒发射天星激光或哇哇激光(ATV配音喺禁叫嘅)向敌人发射或者直接用天星棒劈、扫、捅敌人的飞船,哩D有D似后边90年代制作嘅《宇宙骑士1》的D-BOY禁样的战斗情形。朱大鹏个肚腩有个像旧式固定电话个数字转盘的东西,它有三个作用:1.按特定方式拨动就可以呼唤他的座机过嚟接拒;2.拿出嚟做盾;3.在这个装置后可以存放他的流星锤。沙千里的有个计算机,它可以计算出很多东西:战斗胜算几率、敌人弱点、呼唤他的座机等,他的武器喺一把可以将敌人冻结的电光叉。莉莎公主有个头罩可以发射令孙志刚头痛的无线电波,好鬼似唐三藏唸紧箍咒!在第二辑里面孙志刚被博士改造咗一些功能有变大同缩细嘅能力!
" J8 P+ M- ^& S7 R) q6 h2 g* G第一集:大概讲在银河系里某个行星上住着热爱和平而且拥有先进科技的人,但喺有一天被不明外星人入侵了。在被攻占皇宫的最后时刻,莉莎公主的父母将莉莎公主送上一艘逃生飞船逃离了星球来到地球(好似喺地球吧),跟住................时间太久远真喺唔记得禁多了。在地球上有个再造人孙志刚(唔记得系咪果个女博士制做的)经常搞破坏,后嚟被博士用一个玻璃罩困在月球上。.................个博士话俾莉莎公主有个方法可以拯救番她的星球,不过路途遥远并且困难重重,必需要有高人护送才可以去到目的地。后嚟博士教她先去月球救孙志刚,这样有孙的保护应该就可以完成使命。但喺当莉莎公主的飞船在飞往月球途中就被太空强盗攻击,但她最后都可以救出孙志刚,而孙出嚟后也帮她消灭所有敌人。这样他们师徒二人就踏上去xxx星系的征途了。后边第2同第3集都喺分别将莉莎公主如何在土星收埋朱大鹏同水星收沙千里的,再之后就唔记得禁多内容了,反正每集在唔同星球(星系)遇到唔同嘅敌人,当时睇到我如痴如醉,因为我都好钟意西游记,所以睇起哩出动画特别有亲切感同好奇心,ATV嘅配音好精彩,每个角色都演绎得好贴切好生动,啉起都使我激动万分!我大概啉起嘅暂时喺禁多了。
; e3 P& y0 H" u$ |
* w% c+ c, Q0 g3 Z=============================================================================================
/ {; ^! Y8 i) j  ^4 p
  u4 w( d7 y/ t* M( B( z6 k2 \我现在转发嘅哩个资源有两个版本:第一个MU链接喺意大利日语版本,第二个喺日语版本的(我记得无错就喺禁样),如果记反咗请跟帖提醒后边下载的朋友,谢谢。如果边位大大有粤语音频或中文字幕补上就最好啦!我转发的目的就在此 - 抛砖引玉 O(∩_∩)O~ 哈 哈 哈2 h% v8 r% ^5 ^* Z- ?" l% b
9 h/ m0 c/ l6 D& ^2 F* b# s
注:如果有边个链接打唔开下载页面就请MU网址原先喺“www.megaupload.com”改成“209.222.148.132”,举例说明:原先网址喺:http://www.megaupload.com/?d=G7EZJ41P
; `" g" x1 h2 A. d+ @$ v更改后地址喺:http://209.222.148.132/?d=G7EZJ41P 禁样应该就可以打开了,如果下载唔到请换个时段再试,一定可以全集下载完毕的!' R, N3 S. Q% W- s- O$ R2 @' l' u

7 H: e  \, j/ Z1 tDVDBOX封面:
& x# B# m+ p  m             VOL.1:
& v- K- `( G2 \: d7 J1 G5 s: @             VOL.2:" F' K5 K8 B& o: q3 b
             VOL.3:* E0 z3 ]/ Q$ s6 Q% Y; G9 ^
             VOL.4:
# Y9 M" _/ p. b" G# W3 w. V; J' Q& o
截图:

意大利语MU下载链接(可能搞反).txt

4.06 KB, 下载次数: 7, 下载积分: 社区币 -5 星梦

日语版本MU下载地址(可能搞反).txt

5.87 KB, 下载次数: 24, 下载积分: 社区币 -5 星梦

已有(53)人评论

kenhai74 发表于 2010-6-9 10:34:11 | 显示全部楼层
( B  L5 O! U$ v9 G
+ ^6 h  g7 o0 c6 x9 o# k9 Q自己坐一回沙发!^_^. ]0 I  {, ^( Q$ W

# ?! K1 c4 c- {: w- S我已经更改发帖格式,多谢老虎兄提醒!睇睇仲使唔使改。

alam 发表于 2010-6-9 10:43:54 | 显示全部楼层
看來好好看, 可惜沒空間, 純支持先啦!

tandong 发表于 2010-6-9 10:53:44 | 显示全部楼层
內容格式不合格,請修改,看顶置帖!牛肉干大批发!!

基拉杰特 发表于 2010-6-9 10:59:28 | 显示全部楼层
看人设好像有点印象

tandong 发表于 2010-6-9 11:06:03 | 显示全部楼层
看人设好像有点印象% S) L( G* y: E! E
基拉杰特 发表于 2010-6-9 10:59

, D- ?6 Q3 R- O3 e
7 m' X6 i0 G4 ^: @/ W% U  z! f, B: x7 z
    你看那图就知是松本零士的风格!

迪格斯 发表于 2010-6-9 11:16:48 | 显示全部楼层
这个好似未睇过粤语。。。。唔知几时做

kenhai74 发表于 2010-6-9 11:23:45 | 显示全部楼层
日本电视播放大概喺1978-1979年,香港丽的中文台和本港台就大概喺198X年播嘅。(具体时间唔喺好记得了,当时我喺用鱼骨天线+2级放大器收香港电视睇嘅,其中有几集因为天气差收唔到所以没睇齐,可惜当时得9岁左右,唔识用录像机录低节目,米市我都会有ATV的音频啊!好怀念当年每日追住睇哩出同太空保卫团嘅果段日子!)

lovepx 发表于 2010-6-9 12:02:30 | 显示全部楼层
支持楼主放旧动漫

kobe1992 发表于 2010-6-9 12:42:35 | 显示全部楼层
啊 未睇過啊-0- 不過一樣支持

kental 发表于 2010-6-9 12:46:50 | 显示全部楼层
觉得感觉好怪甘喔;而且都i算啦,感觉就唔想睇甘噶样

kevinchan 发表于 2010-6-9 13:34:53 | 显示全部楼层
套片片龄仲大过我,肯定未睇过,但依家都纯支持一下

12345下一页